Odpoveď na: 40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme › Odpoveď na: 40+ – tu sme
Bodrý deň, tu spisovateľ, práve som sa zebudil…
😈 Ahojko, na SV-čko sa chystám už cca dva-tri roky, mám milión fotiek najrôznejších úprav. Pár som ich už aj pojazdil, loziac po najrôznejších akciách sledujem tie mašinky a vypytujem sa majiteľov, čo ako a prečo.
Našiel som aj veľa chujových riešení a viem aj, ako to prerábať určite nebudem. 😁
Horné brýle:
Viem, že behá veľa prevrtaných S-kových okuliarov, chujové riešenie to síce nie je, ale ja vrtať aj tak nechcem.
Na mechanické vlastnosti to vrtanie inak moc vplyv nemá, korektný kutil dokonca aj prilepí nejakým spoľahlivým dvojzložkovým zospodu aj z vrchu silné podložky, tak sa ani držiaky po náraze nevylomia, diery sú fí 8 alebo fí 10 (podľa použitých držiakov). Napokon v zóne, kde diery sú, žiadnu neplechu neurobia, navyše drvivú väčšinu záťaže berú spodné brýle.
Ale ja aj tak vrtať nechcem, originál panenský okulár totiž odložím na horšie časy… 😉
A že prečo som potom nebral N-ko? Lebo ten kukuč s dvoma plnohodnotnými H-štvorkami jednoducho chcem, svieti to excelentne, dostane to vyššie plexo s deflektorom a bude to turista presne pre mňa.
😁 Orol píše vyššie, že určite bude po prerábke krajšia – tak to vôbec nie je isté. Takáto prerábka sa ráta u fajnšmekroch za barbarskú, ale zas stále to bude mať pod 200 kg, naložiť sa dá do 400 kg, dá to nad 200 km/h – no a čo iné skromný dôchodca ešte potrebuje, ha? 😁
Uznajte, takýto kukuč sa nedá odmietnuť, že? Je to síce tisícka a blikače má prerobené, ale tá farba je excelentná:

No a papi-komix o okuliaroch, dúfam, že rozdiel je evidentný:

Na naháči svetom: 245 000 km na Yamahe FZ1N a nechystá sa skončiť
DVOJTAKTNÁ REVOLÚCIA: Kawasaki sa po 20 rokoch vracia s veľkými 2T modelmi KX327 a KX327X!
Ladený výfuk neznamená hlučnejší. Znamená lepší — a to je alchýmia, nie kováčstvo
ZBERATEĽSKÝ SVÄTÝ GRÁL: BMW predstavuje limitovanú edíciu M 1000 RR Isle of Man TT!
TEST Benda Chinchilla 350 CVT: Mestský chuligán, ktorý posiela skútre do dôchodku
SÚBOJ GENERÁCIÍ: Nový Triumph Scrambler 900 vs. ikonická klasika Bonneville T100
BMW Vision K18: šesť valcov, šesť výfukov a drzosť, akú od Bavorov dlho nebolo
TEST Voge 625 DSX: Crossover, ktorý prešiel africkou školou odolnosti
Harley-Davidson štartuje sezónu 2026: Nový showroom v Bratislave a legendárna Experience Tour
PREČO JE KVALITNÉ PALIVO PRE MOTORKU DÔLEŽITÉ A AKÉ MÝTY KOLUJÚ MEDZI MOTORKÁRMI
ZBERATEĽSKÝ SVÄTÝ GRÁL: BMW predstavuje limitovanú edíciu M 1000 RR Isle of Man TT!
TEST Benda Chinchilla 350 CVT: Mestský chuligán, ktorý posiela skútre do dôchodku
Na naháči svetom: 245 000 km na Yamahe FZ1N a nechystá sa skončiť
Ladený výfuk neznamená hlučnejší. Znamená lepší — a to je alchýmia, nie kováčstvo
SÚBOJ GENERÁCIÍ: Nový Triumph Scrambler 900 vs. ikonická klasika Bonneville T100