Odpoveď na: 40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme › Odpoveď na: 40+ – tu sme
😈 Orlíku, klídek. Už to môže byť len lepšie… 😁
Tendencie v dizajne v časoch MZ 250Ttrophy smerovali k tomuto riešeniu, čo si pridal foto. Ale to bol pravek.
Ak si však všimneš tú Jawu 650 Classic, tam nič neladí s ničím, hnusný výfuk, hnusné sedlo, hnusný zadný blatník, hnusný obal chladiča, podsedlový kastlík je sám osebe s ničím neladiaca socha hnusoby.
K tomu sa Jawe podarilo vybrať najškaredší motor v dejinách, ja ho volám len dummkopf. Veikánska hlúpa hlava, dve tenučké výfukové kolená jednovalca, škaredé dekle. Oproti tomu je motor MZ jedna báseň.
Netvrdím, že to MZ je pekné, to nie. Ale je cca o 40 rokov staršie, ako Jawa, ktorá sa zrodila už v časoch, že po svete behalo vééééľa krásnych motoriek a aj MZ 250 sa medzi časom zmenilo, veď už nejaké kúsky sa dovážali aj k nám. Aj som pojazdil trochu tie posledné typy, kamoš ju mal. Mimochodom môjho Bizóna 250 z praveku by dala dole, jak nič, kua… Ľahučké, rýchle, ovládateľné.
😁 P.S. Dummkopf:
z nemčiny (slang) = dutá hlava, hlupák, debil
Na Expo 2000 (Hannover) nás s kolegom vytrvale balili dve Nemky, chceli nám silou-mocou nanútiť nejaké propagačné materiály ani neviem, čoho. Boli škaredé a moc dotieravé, tak som ich mojou zázračnou nemčinou poslal do riti. 😁
Jedna ešte doliehala, druhá ju však odtiahla, že nahaj tak. „es ist nur ein Dummkopf Öster“ 😈
Teda je to len jeden hlupák z Východu – a tým myslela nie Vyhodňarov, ale celý východný blok.
Keď uvidím ten motor, hneď mi napade DUMMKOPF, hehehe…

Vespa Officina 8 – návrat ku koreňom legendy

Pozvánka na Tanec Slnka 2025

Triumph Speed Twin 1200 RS 2025 – britská sila v retro kabáte

Ako sa rodia motocykle CFMOTO: Navštívili sme továreň v čínskom Hangzhou

MOTO TEST CAMP po prvýkrát na Slovensku: Najväčší testovací víkend motocyklov mieri do Trenčína

Triumph Bonneville Bobber 2024: Britský rebel so štýlom aj silouText a foto: motocykel.sk

BMW Motorrad Concept RR: Budúcnosť superbikov zhmotnená v karbóne a technike

Suzuki GSX-S1000GX: Revolúcia v segmente sport-touring?

Kawasaki W800 a Meguro S1 – klasika s japonskou dušou a modernou spoľahlivosťou

Kawasaki Z900RS a Z650RS – klasika pre moderného jazdca

MOTO TEST CAMP po prvýkrát na Slovensku: Najväčší testovací víkend motocyklov mieri do Trenčína

BMW Motorrad Concept RR: Budúcnosť superbikov zhmotnená v karbóne a technike

Triumph Bonneville Bobber 2024: Britský rebel so štýlom aj silouText a foto: motocykel.sk

Ako sa rodia motocykle CFMOTO: Navštívili sme továreň v čínskom Hangzhou

Triumph Speed Twin 1200 RS 2025 – britská sila v retro kabáte

Pozvánka na Tanec Slnka 2025