Connect with us
BMW GS Prehadzovač

Odpoveď na: 40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme Odpoveď na: 40+ – tu sme

przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)

😈  Orlíku, klídek. Už to môže byť len lepšie… 😁 

Ahojko, prudký nesúhlas.

Tendencie v dizajne v časoch MZ 250Ttrophy smerovali k tomuto riešeniu, čo si pridal foto. Ale to bol pravek.

Ak si však všimneš tú Jawu 650 Classic, tam nič neladí s ničím, hnusný výfuk, hnusné sedlo, hnusný zadný blatník, hnusný obal chladiča, podsedlový kastlík je sám osebe s ničím neladiaca socha hnusoby.

K tomu sa Jawe podarilo vybrať najškaredší motor v dejinách, ja ho volám len dummkopf. Veikánska hlúpa hlava, dve tenučké výfukové kolená jednovalca, škaredé dekle. Oproti tomu je motor MZ jedna báseň.

Netvrdím, že to MZ je pekné, to nie. Ale je cca o 40 rokov staršie, ako Jawa, ktorá sa zrodila už v časoch, že po svete behalo vééééľa krásnych motoriek a aj MZ 250 sa medzi časom zmenilo, veď už nejaké kúsky sa dovážali aj k nám. Aj som pojazdil trochu tie posledné typy, kamoš ju mal. Mimochodom môjho Bizóna 250 z praveku by dala dole, jak nič, kua… Ľahučké, rýchle, ovládateľné.

😁  P.S. Dummkopf:

z nemčiny (slang) = dutá hlava, hlupák, debil

Na Expo 2000 (Hannover) nás s kolegom vytrvale balili dve Nemky, chceli nám silou-mocou nanútiť nejaké propagačné materiály ani neviem, čoho. Boli škaredé a moc dotieravé, tak som ich mojou zázračnou nemčinou poslal do riti. 😁 
Jedna ešte doliehala, druhá ju však odtiahla, že nahaj tak. „es ist nur ein Dummkopf Öster“ 😈 

Teda je to len jeden hlupák z Východu – a tým myslela nie Vyhodňarov, ale celý východný blok.

Keď uvidím ten motor, hneď mi napade DUMMKOPF, hehehe…

Partneri