Connect with us

Odpoveď na: Výber motocykla

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Výber motocykla Odpoveď na: Výber motocykla

Heavy
Účastník (Participant)

Lavergsx600 😉 ja nemám problém s tým, že sa niekomu snažíš poradiť, aj keď nemáš veľké skúsenosti, ale absolútne sa nestotožňujem s Tvojou radou pri výbere prvej motorky, že by to mala byť povedzme GSXR 600 – myslím, že na začiatok je to "trochen" nebezpečné… Ako si napísal, že si začínal na 500, tak sa musím pousmiať, pretože tých pár jázd v autoškole sa rozhodne nedá porovnať s tým, keď na moto spravíš povedzme celú sezónu (10 – 15 tis km). V autoškole jazdíš, inštruktor ti funí za krk a nedovolíš si ani zďaleka otočiť plynom, ako keby si išiel sám. To by sa ukázalo až po pár 100 kilometroch, keď si myslíš, že už máš motorku zvládnutú a pred Tebou bude zopár skvelých zákrut – ak to neodhadneš môže to skončiť zle…jasne, že môžeš oponovať, že sa nenecháš strhnúť a že budeš jazdiť iba bezpečne, ale to je čistá teória, prax je niekde inde – ono Ti to nedá – uvidíš… 😉

Ale aby som sa vrátil k veci, chcel som vysvetliť vetu, ktorá ma veľmi zaujala, citujem: ked sa chces naucit poriadne jazdit , kup si nieco poriadne – neviem presne čo si tým myslel, ak sa Ti bude chcieť skús mi túto myšlienku objasniť a môžeme o tom polemizovať… 🙂

yagiza – 😀 😀 …a teraz sa pustím do Teba… 😉 Celé to bude o tom, že každý motorkár je iný, ja som napríklad rád, že postupnosť mojich kubatúr bola 50, 175, 250, 600, ale to si určite čítala v mojom článku "Tak ide čas". Nie som zástancom názoru, že jazda na Jawe (ČZ) je nevýslovným utrpením, skôr si myslím, že to nie je na škodu veci, pretože je to niečo ako tamagoči, ak sa o to nestaráš, tak Ti zdochne a vedieť si poriešiť doma nejaké drobné opravy a ešte k tomu niekedy aj úspešne je o dosť prospešnejšie ako suchá teória niekde v autoškole. Preto som na začiatku napísal, že každý sme iný, niekoho proste nebaví zašpiniť sa od oleja…, ale Jawka je proste Jawka a zoznámiť sa s cestnou premávkou na Slovensku na pomalšom stroji nie je zlé, pretože máš viac času na riešenie nečakaných situácií, kde by Ti silnejšia motorka nedala šancu a čas…toť môj názor. Ale myslím, že v našej konverzácii by sa patrilo aj zaveršovať (…ako za starých dobrých čias… 😉 )

Jawka predsa nie je zlá,

trochu staršie vyzerá.

Sem-tam olej odkvapne,

možno niečo odpadne.

Je v tom kopa nostalgie,

jawka ale stále žije.

Pre ne tvorím tento rým,

stretnem ich, rád ich pozdravím. 🙂 😘

Advertisement

Partneri