Odpoveď na: Vyber prvej moto
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Vyber prvej moto › Odpoveď na: Vyber prvej moto
Pri 180cm ti bude duke 390 maly. Ja mam 179cm a kopal som kolenom pri radeni do nadrze. Testovaci jazdec bol asi liliputansky ind. Nejde o celkove rozmery moto, tie su ok, ale rozsirenie kapotaze okolo nadrze je prilis blizko pri sedacke. Mozno 160cm jazdec s tym nebude mat problem. To je ako ked mas v aute radio s usb portom a piches do toho „malu“ 10cm usb flashku a pri zaradeni 5tky sa tu flashku pokusis rukou ulomit. Tiez je to dizajnovy preslap. Len o tom v z mne neznameho dovodu vsetci novinari vo svojich chvalospevoch na maleho duka mlcia. 690 je uz ale o niecom inom, to je paradna moto, len cenovo uz o dost inde.
Bicyklovat mozno vies. Mozno nie. Vacsina ludi nevie. Sliapat do pedalov a udrziavat rovnovahu v priamom smere vie takmer kazdy, ale pride ostrejsia zakruta vo vyssej rychlosti a uz hladaju huby v jarku pri ceste. Ja som bol na tom takisto. Akurat na bicykli to vacsinou menej boli. Aj ked zabit sa da aj na bicykli. Naraz do betonovej steny pri 20km/h je vraj smrtelny. Ak ta nechrani deformujuca sa karoseria.
Aj ked do mna za to „menej informovani“ rypu, nemozem si pomoct a nechem ta nechat sa trapit pripadne si ublizit a musim ti odporucat nastudovat video a najma knihu Twist of the wrist 2. Po troche googlenia najdes aj knihu v ceskom preklade a video s titulkami. Pripadne knihu v cestine by mali predavat na brnenskom okruhu.
S vyberom moto nepomozem, sam by som potreboval pomoct.
Ak ta to do jari neprejde, tak odporucam vodicak si rozsirit hned ako zlezie sneh z ciest. Chvilu to trva a ked ho budes robit az cez leto, tak Acko mas na jesen a moto niekedy v zime, alebo na dalsiu jar ako ja. A mozno by bolo dobre si este predtym zohnat vlasntu prilbu, jednak kvoli tomu aby si sa nemusel potit do tej istej co ostatni, plus kvoli velkosti.
Mozno sa ti aj ked si od ziliny oplati koncom zimy prist sem:
http://www.incheba.sk/vystavy/motocykel-1.html?page_id=8328
Sice s uvedenym rozpoctom si tam asi moto nevyberies ale pre inspiraciu a hlavne pre vyber prilby je to mozno dobra prilezitost. Pre vyber prilby este odporucam postup:
https://www.youtube.com/watch?v=F8v4qzB5HLY