Connect with us

Odpoveď na: 40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme Odpoveď na: 40+ – tu sme

Bopsik
Účastník (Participant)

Reminiscencia GTX

Tak som sa minule zamyslel nad existenciou GTX.
Ak sa v niečom mýlim, opravte ma.

Nie som členom lístia od začiatku, myslím, že cca rok až dva po založení som sa včlenil medz Vás.
Ak dobre čítam, a viem, tak myšlienka a prvá realizácia bola od AYCA, nášho kamaráta, ktorý dal dokopy prvé stretnutie GTX.
Vtedy sa to volalo „40-tnici a starší“. Ayco, dozeraj na našu partiu tam zhora.

Náčelníkom kmeňa bol direktívne ustanovený papi, ale papi sa z tej funkcie vyvliekol, asi to nechcel robiť.
Neviem ako sa stal náčelníkom GTX Vilo Magáth, nepoznám túto históriu, ale on sa na to hodí najviac.
Má komunikatívnu povahu, organizačné schopnosti, a hlavne je splachovací. Nikto nie je ideálny, ale náčelník OW (Ohnutá Willa)
dokáže (a chce) dať ľudí dokopy na jedno miesto a v jeden čas.

Veľké stretnutia (čo do počtu) sa uskutočnili na Tajove, Gaderi, Borovej sihoti, Dargove.
Menšie rôzne stretnutia ČUD, ČUP, … ČUx sa konali a aj konajú priebežne na rúznych miestach, Pri Dunaji,
na Orave, a kadetade. Tiež je potrebné spomenúť niekoľko ročníkov Mažola.

GTX členovia sa tiež zúčastňujú rôznych iných akcií, a to buď jednotlivo, alebo pod hlavičkou GTX, napr.
Route66, Mikuláš, Zbierky, Svatby, pioniercup, a iné. Jedna z najsmutnejších akcií bola pohrem Ayca v Michalovciach.

Niektorí členovia GTX ak nemôžu zo zdravotných dôvodov, alebo iných, prísť na motorke, tak dôjdu na plechu,
resp. na skútri.

Ja chodím na stretnutia pomenej, mám to zo Sniny dosť ďaleko, a na stanovanie moc nemám chuť, takže tých informácií
zas toľko nemám.

Členstvo GTX je otvorené. Členom je každý kto príde, zabaví sa a zase odíde. Nikto neplatí členské príspevky,
nikto nemá preukaz člena, nemáme žiadne stanovy, ani smernice. Na zrazoch sa stretávame vždy trošku v inom zložení,
niektorí odpadnú, noví prídu. Členstvo GTX beriem ako zábavu a nie ako svoju hlavnú činnosť, a idem tam len keď mi to vyhovuje.

Samozrejme, ako medzi ľuďmi, okrem zábavy a dobrej nálady, dochádza aj k nedorozumeniam, nie každému sa všetko páči,
a niektorí urazení odišli. Len v blázinci sa všetci usmievajú…

Mám dojem, a asi sa nemýlim, že základ GTX vznikol na stránkach motoride.sk, kde tému:
40tnici a starší, ste tu? založil cees2r (ani neviem kto to je) 23.4.2010. Tam potom v diskusii sa sformovala
postupne partia GTX.

Prvý zo serveru motoride odišiel papi, lebo mu boli mazané, či pozmeňované príspevky, ktoré sa nepáčili redaktorom
serveru (konkrétne Awia). Keďže papi píše zaujímavo, múdro, a je jeden z naobľúbenejších členov, časť skupinu GTX
sa presťahovala za ním na server motocykel.sk. Časť nie.

Tu ale nastal problém ďalší, keď bol Yoffo označený za holobriadka, lebo mal zo začiatku málo príspevkov.
Jeho ego to nemohlo prežiť, tak sme migrovali na server rajdyjackaskulla.sk, ktorý pre nás vytvoril náš člen,
DedoMotorHead.

Ani neviem prečo, ale myslím si, že kvôli napadnutiu náčelníka magumu Bobolákom a Yoffom, že dal link s holými zadkami
na server motoride, vytýkal papi Yoffovi, že je namyslený, a migroval späť na motocykel.sk
Takže teraz si odkazy píšu krížom z jedného
serveru na druhý a tretí, hehe, jako malé deti.

Nedá mi nespomenúť Mlhoša, a jeho „trefné“ citáty a názory z Googla, s ktorým sa chytil papi (za registráciu na FB),
Yoffo a Vanucci – proste sranda.

Dalo by sa písať ešte kadečo a o všeličom, aj keď poznám len mizivé percento z toho, čo sa tu ešte kadečo medzi nami udialo.
Chcem len poukázať na pestrosť života, rozmanitosť pováh, a je dobre že po sebe nestrieľame, a nevrháme nože,
ale sa len povadíme, a poväčšine si odpustíme a stretneme sa zase pri motorkách, pri ohni a pri pive.

Ja som v tomto promiskuitný, čítam (a občas aj prispejem) do všetkých troch spomínaných serveroch, prioritne som sa vrátil
na motoride.sk, je tam asi najviac informácii. Nikomu som nič nesľuboval, a je to moja vec. Cítim sa čiastočne ako slobodný ček.

Nikoho som nechcel uraziť, ani napadnúť, zosmiešniť, len reprodukujem skutočnosti ako ich vidím ja, bez citového podfarbenia.
Zdravým všetkých motorkárov, najmä geriatrikov. Bopsik

Partneri