Spravodajstvo

Tom Cruise vlastní prvú Ducati Desmosedici

Publikovaný

on

45-ročný americký herec Tom Cruise sa stal prvým vlastníkom Ducati Desmosedici RR, ktorá je sériovou verziou špičkového motocykla zo seriálu MotoGP, s ktorým v roku 2006 bojoval o titul majstra sveta Loris Capirossi.

Prvý motocykel z tejto 1500-kusovej série sa sťahuje do Beverly Hills. Herec Tom Crusie, ktorý je veľkým fanúšikom motocyklov (čo potvrdil v niekoľkých filmoch) si teda do svojej garáže, kde už má MV Agustu a Ducati 999, postaví aj tento jedinečný klenot, ktorý je vytvorený špičkovou technológiou a doplnený dielmi z horčíka, uhlíkových vlákien a titánu a jeho rýchlosť by mala presiahnuť hranicu 320 km/h. Srdcom motocykla je kvapalinou chladený vidlicový štvorvalec s objemom 989 ccm s desmodromickým rozvodom. Osy valcov zvierajú 90-stupňový uhol a každý valec má štyri titánové ventily. Výkon motora presahuje 200 konských síl a splňuje emisné normy Euro 3.

?Desmosedici RR je premenou sna do reality,? povedal Michael Lock, šéf Ducati v Severnej Amerike. ?Sme radi, že prvý motocykel tejto rady môžeme predať práve v USA, navyše Tomovi Cruisovi, ktorý je veľkým nadšencom značky Ducati.?

Cena motocykla Ducati Desmosedici RR je 72.500,- USD (1,65 mil. Sk) a to je suma, ktorá jednému z najlepšie platených hercov v ceste k vytúženému motocyklu rozhodne stáť nemohla…

23 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version