Spravodajstvo

BMW Concept Link – skúter budúcnosti

Publikovaný

on

Bavorská značka pokračuje v predstavovaní konceptov a po motorke budúcnosti s označením Vision Next 100 je tu ďalší koncept, ktorý sa zameriava na mestskú mobilitu a je to vízia skútra budúcnosti. V tomto prípade Concept Link spája digitálnu konektivitu s potrebami mestskej a prímestskej mobility.  

Pohon je opäť elektrický a elektromotor umiestnený pred zadným kolesom v kombinácii s plochými batériovými článkami pomáha posunúť ťažisko čo najnižšie. Naviac toto riešenie umožnilo konštruktérom vytvoriť výrazný dizajn, ktorý sa odlišuje od bežných skútrov súčasnosti. Nízka a predĺžená silueta vozidla je zakončená plochým sedlom. Vďaka tomu je manipulácia a nasadanie mimoriadne ľahké.  

Najzaujímavejšia je však elektronika, ktorú tento koncept ukrýva. Nosnou filozofiou je prepojenie medzi jazdcom, vozidlom a okolím. Vozidlo napríklad má prístup k osobnému kalendáru jazdca a vie kam má jazdec v daný moment namierené. Môže tak naplánovať najrýchlejšiu a najkrajšiu trasu, poprípade vybrať na túto príležitosť správnu hudbu. Tradičný prístrojový panel je minulosťou a všetky podstatné informácie sa jazdcovi zobrazujú priamo na čelnom štíte. Všetky ďalšie informácie sa zobrazujú na veľkoplošnej dotykovej obrazovke umiestnenej pod riadidlami. Konektivita s okolím je maximálna a displej ponúka široké možnosti ako sa spojiť nielen z vonkajším svetom, ale aj vozidlami v okolí. Dôležitú úlohu v prepojení jazdca s vozidlom predstavuje aj jeho výstroj a napríklad pohyb rukou po bunde otvorí podsedlový úložný priestor na vozidle.  

BMW Concept Link – skúter budúcnosti

11 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version