Spravodajstvo

Polaris ATV s motorom Patriot

Publikovaný

on

Polaris vyrobil ATV pre americkú armádu. Poháňa ho motor, ktorý jazdí na JP8 (čo je štandardné vojenské palivo pre lietadlá atď.). Motor sa nazýva Patriot a spaľuje benzín, JP5, JP8 a naftu.

ATV s názvom MV800 je vytvorený pre jednotky operujúce v nehostinnom prostredí. Prvé vyrobené kusy sa už zabiehajú v armáde.

Motor bol vyrobený v spolupráci s austrálskou Orbital Corporation. Motor funguje na princípe HCCI (Homogeneous Charge Compression Ignition), aj keď je v pár veciach odlišný.
Bežný spaľovací motor zapaľuje zmes iba pomocou sviečky, zatiaľ čo HCCI vháňa do spaľovacieho priestoru vzduch pomocou trysky a tým tam vytvára väčší tlak. HCCI spaľuje zmes pri nižšej teplote, čo má za následok rovnaký výkon ako bežný spaľovací motor pri nižších emisiách a nižšej spotrebe. Motor má o 20% nižšiu spotrebu a spĺňa Euro 3, má výkon 40 koní a objem 760 ccm (bežný motor na obrázku vľavo, HCCI na obrázku vpravo).

Motory Patriot sú určené hlavne na spaľovanie paliva JP8 a v ?emergency? móde môžu spaľovať aj ostatné vyššie spomenuté palivá.

Je to veľmi zaujímavá technológia, ktorá sa dúfajme bude vyvíjať ďalej.

Polaris [linka]

Polaris ATV s motorom Patriot

Polaris ATV s motorom Patriot

6 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version