Turistické články

Tip na výlet – Technické múzeum Tatra Kopřivnice v ČR

Publikovaný

on

Značku Tatra určite netreba nikomu predstavovať. Slávna automobilka sa navždy zapísala do histórie techniky a jej výrobky sú známe po celom svete. S históriou továrne a mnoho jej výrobkami sa môžete zoznámiť v technickom múzeu Tatra v Kopřivnici v priestoroch o rozlohe 4921 m2.

Aké je múzeum Tatra?

Najväčší počet exponátov tvoria pochopiteľne automobily, ale nájdete tu aj iné zaujímavosti, dokazujúce invenciu a rozlet tatrováckych konštruktérov.

Hneď pred vchodom do budovy návštevníkov víta najrýchlejší rýchlikový motorový vagón z roku 1936, známy skôr pod názvom Slovenská strela, dosahujúci v tých časoch neuveriteľnú rýchlosť 150 km/h. Vo vnútri sa ďalej môžete zoznámiť s leteckou výrobou, prehliadnuť si slávne prúdnicové, osobné i závodné automobily, odolné nákladné a expedičné vozy, motory a rôzne ďaľšie súčasti histórie tejto značky.

Ku štúdiu sa ponúka konštrukcia charakteristických chrbticových podvozkov, boxer, radových, V aj W motorov a mnoho mnoho ďaľších zaujímavostí. Samozrejme tiež získate informácie o legendárnom konštruktérovi Hansovi Ledwinkovi, či cestovateľoch Hanzelkovi a Zikmundovi. V priestoroch celej expozície (ktorá je mimochodom celá bezbariérová) sú tiež multimediálne panely v troch jazykoch informujúce o vývoji značky, rôznych oceneniach, ale aj o cestách po celom svete spomínaných cestovateľov na vozidlách Tatra.

Viac informácii nájdete na www.tatramuseum.cz

Fotogaléria Technické múzeum Tatra Kopřivnice (CZ)

8 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version