Spravodajstvo

Yamaha Star Venture – zatiaľ len pre Severnú Ameriku?

Publikovaný

on

Na amerických stránkach Yamahy sa objavil úplne nový model luxusného turistu s označením Star Venture, ktorý sa posúva niekde medzi klasických luxusných turistov, akým je napríklad H-D Electra Glide a technickú modernu, ktorú v tejto triede predstavuje BMW K 1600 GTL.

Srdcom novej Yamahy je vzduchom a olejom chladený dvojvalec o objeme 1 854 ccm, ktorý sa objavil už v niekoľkých modeloch väčšinou cruiseroch. V Európe to bol napríklad dobre známy model Midnight Star. V prípade nového turistu výrobca neuvádza výkon, no spomínaný Midnight Star dosahoval maximálny výkon 90 k a niekde tam sa bude pohybovať aj Star Venture. Oveľa zaujímavejšia by mala byť hodnota krútiaceho momentu, ktorá by sa mala prehupnúť cez hranicu 150 Nm. Podľa Yamahy pri rýchlosti 120 km/h (75 míľ/h) si motor vystačí len s 2 750 ot./min.

Motorka je samozrejme vybavená najmodernejšou elektronikou, nechýba trakčná kontrola alebo kombinovaný systém ABS, ktorý optimálne prenáša brzdný účinok na obe kolesá. Zaujímavá je aj funkcia „Sure Park“, ktorá je elektronickým asistentom parkovania, ktorý pohybuje s motorkou v oboch smeroch a uľahčuje manipuláciu na mieste. Nadštandardné rozmery ukrýva úložný priestor, ktorý ponúka až 141 litrov objemu. Rám je výrobcom označovaný ako hybridný a oceľová predná časť rámu je kombinovaná s hliníkovou podsedlovou časťou. O komfort jazdca sa starajú nastaviteľné a vyhrievané sedadlá spolu s elektronicky nastaviteľným čelným štítom. Nechýba samozrejme veľký 7-palcový dotykový displej, ktorým sa ovláda nielen bluetooth komunikácia ale aj funkcie rádia, mp3 a navigácie.

Zatiaľ nie je jasné, či sa tento model objaví  aj v Európe. Problémom bude najmä veľký vzduchom chladený dvojvalec a jeho schopnosť splniť emisnú normu Euro4. Yamaha tento motor na európskom trhu už nejaký čas neponúka a ťažko očakávať, že sa pustí do finančne náročných úprav.nutných na splnenie novej emisnej normy.. 

Yamaha Star Venture –zatiaľ len pre Severnú Ameriku?

6 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version