Články užívateľov

Ide o podvod?

Publikovaný

on

Tieto riadky su určené pre všetkých, ktorí nájdu motorku v dobrom stave za priveľmi výhodnú cenu, ako napríklad na MotoScout24.

Momentálna ponuka na http://www.motoscout24.de. (Komu sa nechce klikať, tak ide o BMW R 1150 GS, r.v. 2002, 8500 km za 4000 euro, čo je pri dnešnom stredovom kurze 151.568,- Sk) Reagoval som na na túto ponuku a napísal e-mail.

Datum: 22.11.2005 22:05

————————————————————
Od: raptor@centrum.sk
Komu: biamonti8@yahoo.com

hi
I have BIG interest about your BMW GS.
Is it still available?

Where are you from?!
Jano a.k.a. RApTor
————————————————————
Od: biamonti8@yahoo.com
Komu: raptor@centrum.sk

Dear Sir,
I am located in London / United Kingdom !The bike is in excellent
condition !
the shipping is free !
reply me asap if you are interesed
regards

———————————————————-
Od: raptor@centrum.sk
Komu: biamonti8@yahoo.com

Sweet! My very good friend (also biker) is now workin in London.
Can u get me ya phone number or other contact?
He can go to take a look on GS.
The price is still 4000 euro?
Do you have a COC (certificate of conformity?)
Jano a.k.a. RApTor
—————————————————
Od: biamonti8@yahoo.com
Komu: raptor@centrum.sk

Dear Sir,

Please contact me by e-mail.
The shipping is free to your home address and the price is 4000 EUR .
The deal will be made via MotoScout24 Securized Program .To get the deal started i will need your full name and address for the shipping details and then MotoScout24 will contact you with the transaction details.

————————————————————

Pre tých, čo nevedia anglicky je tu preklad.

R – raptor, P – predajca

R – Ahoj, mám VEĽKÝ záujem o tvoje BMW GS, je stále na predaj? Odkiaľ si?
P – Vážený pane, som z Londýna/Spojene kráľovstvo, motorka je v excelentnom stave, lodné je zadarmo, odpovedz mi hneď, ako sa ti dá, ak máš záujem, s pozdravom .
R – Výborne, môj veľmi dobrý kamarát (tiež motorkár) teraz pracuje v Londýne, možeš mi dať svoje telefónne číslo, alebo iný kontakt? (Kamarát) sa môže ísť pozrieť na GS, cena je stále 4000 euro? Máte COC (certifikát konformity)
P – Vážený pane, kontaktujte ma cez e-mail, lodné je zadarmo až k vám domov a cena je 4000 euro, obchod sa uskutoční cez "MotoScout24 Securized Program" Aby sa obchod mohol začať, potrebujem vedieť Vaše plné meno, adresu pre detaily prepravy loďou a potom Vás MotoScout24 bude kontaktovať s detailami obchodu.

Načo som mu odpísal, nech mi odpovie, či má k motorke COC a že ak chce spraviť obchod, kamarát musí ísť tú motorku pozrieť, že určite chápe, že 4000 euro nie je vreckové. Odvtedy sa neozval, ak sa ozve, jeho reakciu doplnim.

E-mail som mu napísal v pondelok o 22.11.05 o 22-05 hod. mi prišla prvá odpoveď na moje pripomienky. Na COC nereagoval, stále mlel len o lodnom zadarmo, celý obchod mal prebiehať cez "MotoScout24 – ochranný program" …. nech sa na mňa nikto nehnevá, ak idem kupovať motorku, tak ju musím vidieť a vyskúšať. Týmto chcem upozorniť všetkých záujemcov, ktorí zbadajú motorku na internete za neprirodzene nízku cenu, že s najväčšou pravdepodobnosťou ide o podvod.

Osobne poznám človeka, ktorý tak prišiel o nemalé peniaze, pričom "obchodníci" vynachádzajú stále nové finty (napr. cez e-bay niekomu ukradnú konto, na ktorom mal xy pozitívnych hodnotení a dajú tam svoj podvodný obchod s motorkou). Všetky takéto obchody majú spoločného menovateľa, motorku si nemôžete prísť "ošahať", ale veľmi radi vám ju pošlú (lodné je zadarmo, aj keby ste bývali dajme tomu aj v púšti Gobi) na vašu adresu a celý obchod prebehne cez "ochranný program danej stránky". Mnoho podobných motoriek sa dá nájsť na www.mobile.de aj na www.motoscout24.de. Všetky majú spoločného menovateľa (Veľká británia, neprirodzene nízka cena, motorku ti chcú poslať bez toho, že by si ju videl) fungl. VFR800 za 3250 euro a pod. Dávaj si pozor na svoje tažko zarobené "peňáze", lebo keď ti niekto predá "šopu" na SK, aspoň mu možeš ísť rozbiť hubu, ale ak ti niekto z UK nepošle ani tú bedňu, v ktorej mal byť tvoj sen na dvoch kolesách za pár šupov, tak ti ostanú len oči pre plač.

24 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version