Spravodajstvo

Kawasaki KX250F a KX450F pre rok 2011

Publikovaný

on

Po KTM je Kawasaki ďalšou značkou, ktorá predstavila svoje motokrosové špeciály na nastávajúcu sezónu. V prípade oboch modelov sa v Kawasaki zamerali na menšie úpravy, ktoré zlepšujú už aj tak vynikajúce športové náradie.
Kawasaki KX250F sa pre rok 2011 dočkala väčšej pozornosti ako väčšia 450-tka. Najväčšou novinkou je nové elektronické vstrekovanie paliva, ktoré využíva bezbatériový systém podobný tomu, ktorý používa aj 450-ka. Priebeh výkonu naďalej zostáva namierený predovšetkým na skúsených jazdcov, no vstrekovanie paliva prináša vyšší výkon aj v nízkych a stredných otáčkach. Okrem okamžitej odozvy na pootočenie plynovou rukoväťou v ľubovoľnej situácii uľahčuje nové vstrekovanie paliva aj štartovanie. Elektronické vstrekovanie paliva ponúka široké možnosti individuálneho nastavania výkonu a súčasťou príslušenstva je kalibračný kit, ktorý vám pomocou pripojenia k PC umožňuje individuálne nastaviť výkon motora. Zvýšenie výkonu si vyžiadali aj ďalšie zmeny, ktoré sa premietli do drobných úprav na ventilovom rozvode a mierne sa zvýšila kompresia piestu na 13,5:1. Zmeny sa dotkli aj podvozku a najväčšou novinkou je nová predná vidlica Showa SFF (Separated Fork Functions), ktorá oddeľuje prácu pružiny od olejového tlmiča. Pružina sa tak nachádza v pravom klzáku a kompletná mechanika olejového tlmiča je naopak v ľavom klzáku teleskopickej vidlice. Výsledkom tohto riešenia by malo byť znížené trenia vo vnútri vidlice a jej hladší pohyb.
Kawasaki KX450F sa pre rok 2011 dočkala len menších úprav, no v prípade jednej z najvýkonnejších 450-tok v štartovom poli to určite nie je na škodu. Vystužený piest ponúka zvýšenú životnosť. Preprogramovaním riadiacej jednotky sa mierne zvýšil výkon v nízkych otáčkach, 450-ka samozrejme už má elektronické vstrekovanie (od roku 2009), takže možnosti individuálneho nastavenia pomocou kalibračného kitu sú rovnaké ako u novej 250-ky. Podvozok sa dočkal len menších zmien, upravená priečna tuhosť rámu zlepšuje chovanie motocykla v zákrutách. Nová predná vidlica Showa z modelu KX250F sa na 450-tku zatiaľ nedostala, novinkou je nové uchytenie zadného tlmiča, ktoré zvyšuje jeho celkový zdvih (aj na KX250F).

Kawasaki KX250F pre rok 2011

Kawasaki KX250F a KX450F pre rok 2011

2 komentáre

Najčítanejšie

Exit mobile version