Články užívateľov

Motorkárom na doživotie

Publikovaný

on

Aj my sme motoristi. Aj nám učarovala vôňa benzínu, podobne ako všetkým ostatným. Možno to bolo už v detstve, možno v puberte, na tom nezáleží. Sme postihnutí dvoma kolesami, zatracovaní i obdivovaní, hoci nestojíme ani o jedno, ani o druhé. Nikomu neubližujeme. Žiadame si len trochu ohľaduplnosti a rešpektu. Nechajte nás žiť v jednej stope. Neberte nám náš svet, svet dvoch kolies, svet zvuku motorov, svet bez volantu, svet nepohodlných sedadiel, svet dych vyrážajúcej akcelerácie. Tak ako vy ostatní i my milujeme slobodu. Vychutnávame ten úžasný pocit, keď vysadneme na svojho milovaného tátoša, naštartujeme, započúvame sa do šepotu kvetín, ktorý zaznie z tlmiča výfuku a ktorý nie je ukrytý pred pohľadmi ostatných.

Áno, motorka, hoci materiálny statok, je pre nás symbolom slobody. A je nám jedno, čo si o tom myslí filozof. Zaradíme a pohneme sa vpred. Zakaždým je to sviatok ? toto veru nie je rutina ? vpred v ústrety novým dobrodružstvám, vpred s vetrom o závod. Aj štyridsiatka je vetrom o závod, pretože sa pohybujeme v priestore! Vietor obteká naše telá (tým nerozumnejším vlasy), v ušiach symfónia piestov namiesto CD-meniča. Sme súčasťou prírody i vesmíru, vnímane každý kúsok cesty, pretože cesta je cieľ. Ani meter asfaltu nie je nudný a aj cesta, ktorou sme už išli stokrát, je vždy a zas novým, vzrušujúcim zážitkom. Mobil vypnutý, starosti sme nechali na zemi. Tieto kilometre venujeme iba sebe. Zasa sme, niekedy aspoň na chvíľu, úplne slobodní, sami sebou. Takmer sebecky si žičíme. Motorka je jediné vozidlo, pri riadení ktorého vôbec nerozmýšľame nad zdražením benzínu! Sme nechránení? Sme nepraktickí? Sme Blázni?
Áno, sme menej chránení než vy v autách. Nevyčítajte nám to, veď naša bezpečnosť je z veľkej časti vo vašich rukách. Tak nás konečne začnite vnímať! Sme aj nepraktickí. Ako dopravný prostriedok je motorka použiteľná len to určitej miery. Ale my vám komfort vašich autiakov zo srdca žičíme aj vtedy, keď nás premrznutých, zmáčaných predbiehate a striekate na nás oblaky vody!
A sme blázni. Áno, i to je pravda. Ťažko zarobené peniaze vrážame do motoriek. Pokojne si užívajte svoj pragmatizmus, investujte tie vaše korunky návratnejšie. Neklopkajte si na čelo a my sa nebudeme nad vami uškŕňať. Sme na jednej lodi, sme ako vy ? len možno trochu iní.

Sme motorkári, motorkári na doživotie.

A nie sme zlí.

(Článok pochádza z reklamného materiálu Castrol pre rok 2001)

18 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version