Turistické články

Nordkapp Tour 2010

Publikovaný

on

Práve v týchto dňoch vyráža náš kolega Paľo Škorpík spolu s Jarom Katreniakom na trojtýždňový výlet, ktorého cieľom je najsevernejší cíp Európy – Nordkapp. Paľo bude počas svojej cesty pravidelne prispievať na motocykel.sk krátkymi reportážami. Počas 18 dní najazdia na motocykloch cez 9 000 kilometrov a prekročia 12 hraníc štátov ako napríklad Litvu, Estónsko, Nórsko, Švédsko, Fínsko či Rusko.
Práve časť cesty cez Rusko bude najnáročnejšia, ale zároveň aj najkrajšia. Niekoľko dňové enduro po ruskej prírode v tajgách a v okolí severného pólu, polárny deň, alebo neskutočne krásne lesy vo Fínsku nás presvedčili, že tento rok sa vydáme za dobrodružstvom práve týmto smerom.
Trasa je nastavená v našom Garmine Zumo 660, motocykle skontrolovane v HP Moto v Matuškove, batožina nabalená a môžeme vyraziť.
Jazdci:
Pavol Škorpík – cestovateľ, ktorého koníčkom je enduro. Práve enduro zdoláva na svojom Suzuki V-Strom 650. Na stránkach Motocykel.sk ste sa s ním mohli stretnúť ako s reportérom z pretekov Hungarian Baja, alebo Erzberg Rodeo.
Jaroslav Katreniak – okrem svojho mena, ktoré si mnoho ľudí pletie s našim známym slovenským pretekárom je Jaro cestovateľom telom aj dušou. Každoročne najazdí desiatky tisíc kilometrov na svojom Suzuki V-Strom 650.

Nordkapp Tour 2010

12 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version