Spravodajstvo

Policajná naháňačka motorkára skončila haváriou, našťastie bez úrazu

Publikovaný

on

Ešte sa sezóna ani poriadne nezačala a máme tu prvé správy o naháňačke motorkára s policajtmi a následnej nehode motorkára. Stalo sa tak 22. januára 2008 okolo 10:15 h v Bratislave. Ako k celému incidentu došlo?
Hliadka dopravnej polície z Krajského družstva cestného dozoru KDI KR PZ Bratislava vykonávala hliadkovú činnosť na križovatke Pri sadoch na ulici Cesta na Senec v Bratislave. Hliadka si všimla motorku, na ktorej sedel vodič spoločne so spolujazdcom, ktorá nereagovala na červený signál semaforu a vodič veselo odbočil doľava a pokračoval v jazde smerom na Vajnory. Keďže sa vodič dopustil priestupku podľa zákona o cestnej premávke, hliadka sa rozhodla vodiča prenasledovať a zastaviť. Vodič zbadal, že ho prenasleduje policajný Golf a začal hliadke unikať. Svojou riskantnou jazdou ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Hliadka dávala vodičovi znamenie na zastavenie, ten však nereagoval a utekal ďalej smerom na Vajnory. Pred prvými domami chcel odbočiť na poľnú cestu, jeho manéver sa mu však nevydaril a skončil v miestnom kanále. Výsledok jeho riskantnej jazdy vidíte ne fotografiách. Pýtate sa prečo nezastavil a unikal hliadke? Dôvod mal jednoduchý. 18 ročný vodič motocykla nebol držiteľom vodičského preukazu. A tesne pred týmto dátumom mu vypršal trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, takisto za vedenie motorového vozidla bez vodičského preukazu. A čo ho čaká? Okrem vysokej pokuty aj ďalší trest, opäť zákaz činnosti a samozrejme nejaký ten rok si nebude môcť urobiť vodičský preukaz. A to nehovorím o škode na jeho motocykli HONDA Dominátor 650, ktorú si len pred niekoľkými dňami kúpil.
Záverom chcem dodať, že jazdiť bez vodičského preukazu sa neoplatí a už vôbec nie riskovať svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Prajem vám veľa šťastných kilometrov bez nehody a čo najdlhšiu sezónu.


Eduard KOPČA
eduard.kopca@azet.sk

Policajná naháňačka

22 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version