Spravodajstvo

Snaefell projekt – sajdkára

Publikovaný

on

Videl som už veľké množstvo sajdkár (sajdkáry klasické, sajdkáry, ktoré vyzerajú ako dodávky VW, rakety, lietajúce stroje a všetko možné). Sajdkáry sa mi páčia a dlhú dobu som sa pohrával s myšlienkou, že by som jednu chcel. No a táto sajdkára ma každopádne upútala.

Francois Knorreck z Francúzska si postavil sajdkáru podľa vlastných predstáv. Postavil ju "vlastnými rukami" na základe motocykla Laverda 3CL 1976 a podľa jeho slov mu to trvalo 10000 hodín ťažkej práce, staval ju 10 rokov a táto stavba ho stála okolo 15000,- Eur.

Na zostavenie celého motocykla boli použité diely z Kawasaki 1000 RX (predné svetlo) a z vozidiel VW Golf GTI (náboje kolies a brdzy), Audi 80 (kolesá) a Citroen Xantia.

Rám sajdkáry je hliníkový a tlmiče boli vyrobené špeciálne pre tento stroj. Sekundárna reťaz je napínaná automaticky. Kapotáž sajdkáry je vyrobená prevažne z karbónových vlákien, svetlá a smerovky pochádzajú z BMW a Renaultu. Zo zadnej partie trčia tri koncovky výfuku, Francois chcel zdôrazniť, že sa jedná o trojvalec.

Práca sa mu podarila a vidno, že dotiahol do konca každý detail.

[linka] na Snaefell projekt (+ viac fotiek)

Snaefell projekt

Snaefell projekt – sajdkára

7 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version