Spravodajstvo

Suzuki pracuje na šesť válcovej Hayabuse

Publikovaný

on

Kawasaki svojim posledným modelom ZZ-R1400 nespôsobila neistotu len v továrni Honda, ale môže aj za zvýšenú aktivitu v továrni Suzuki. Ľudia zo zákulisia prezradili, že ak chceme vedieť kam sa bude nová Hayabusa uberať, máme sa pozornejšie pozrieť na koncept Stratosphere. Zdroj uvádza: ? Ak sa pozriete na koncept Stratosphere, je jasné, že továreň používa na tomto motocykli najnovšie technológie. Stratosphere je funkčný model a nová Hayabusa bude mať veľa technológii práve z tohto modelu.?

Suzuki plánovala prísť na trh s novou verziou Hayabusy tento rok, ale po tom, čo sa dozvedeli o Kawasaki ZZ-R1400, sa rozhodli od plánu upustiť pre prípad, že by nová Hayabusa nebola dostatočne rýchla. Teraz, keď Kawasaki posunula hranice, Suzuki sa bude snažiť ísť do extrémností, aby znova získala titul najvýkonnejšieho motocykla naspäť. Suzuki by mohla pozmeniť už existujúci štvorválcový motor a predbehnúť Kawasaki, ale fakt, že šesťválcový motor je plne funkčný znamená, že je to ďalšia možnosť, ktorá sa firme Suzuki ponúka. Navyše koncept Stratospehere si získal sympatie a veľmi pochvalné vyjadrenia na japonskom trhu, čo určite tiež ovplyvní šéfov Suzuki.

Aby Hayabusa mohla plne konkurovať ZZ-R1400, musela by ponúknuť aspoň 200bhp a to je dosiahnuteľné už pri terajšom motore, ale na novom šesťválci by sa dalo pracovať ľahsie aj v budúcnosti. V porovnaní so štvorválcom má menšie piesty a ventily a skoro perfektnú rovnováhu čo znamená, že volnejšie akceleruje.

Čas a záujem trhu ukážu, kam bude trh superšportových motocyklov smerovať.

yagiza

7 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version