Spravodajstvo

VÝFUKY AKRAPOVIČ SÚ TERAZ OFICIÁLNE DOSTUPNÉ PRE ŠPORTOVÉ MOTOCYKLE HONDA

Publikovaný

on

Tlačová správa Honda

VÝFUKY AKRAPOVIČ SÚ TERAZ OFICIÁLNE DOSTUPNÉ PRE ŠPORTOVÉ MOTOCYKLE HONDA

19. novembra 2010 – Divízia originálneho príslušenstva spoločnosti Honda uzatvorila s firmou Akrapovič Exhausts dohodu, vďaka ktorej budú výrobky známej značky dostupné pre niektoré športové modely prostredníctvom európskej siete oficiálnych dealerov Honda.

Spoločnosť Honda trh výfukov pre motocykle dlhší čas sledovala a v spolupráci so svojimi najlepšími európskymi importérmi a distribútormi preverovala výrobky všetkých hlavných značiek. Vo všetkých prieskumoch sa medzi najlepších zaradila značka Akrapovič.

Slovinský výrobca – pôvodne známy pod názvom Skorpion – bol založený známym ladičom Igorom Akrapovičom v roku 1990 a o štyri roky neskôr sa jeho produkty po prvýkrát objavili v medzinárodných motocyklových pretekoch šampionátu ProSuperbike.

V roku 1997 sa názov spoločnosti zmenil zo Skorpion na Akrapovič – zmena prišla v pravý čas, lebo práve v tomto roku stroje vybavené jej technikou dosiahli prvé víťazstvo vo svetovom šampionáte superbikov. Nárast dopytu po výrobkoch firmy Akrapovič, ktorý po tomto prvom víťazstve nasledoval, viedol spoločnosť k rozšíreniu výroby a k vybudovaniu novej továrne.

Vážna spolupráca medzi spoločnosťami Honda a Akrapovič sa začala v roku 1999. Hneď v nasledujúcom roku dosiahol Colin Edwards z tímu Castrol Honda podporovaného HRC na stroji Honda VTR1000SP-1 v svetovom šampionáte superbikov prvý titul.

Od januára 2011 budú výfuky Akrapovič v ponuke originálneho príslušenstva pre CBR1000RR Fireblade , CBR600RR a CB1000R u všetkých európskych dealerov Honda a zákazníci si budú môcť výrobky známej značky po prvýkrát oficiálne objednať. V súčasnosti prebiehajú rokovania o možnostiach rozšírenia ponuky aj na ďalšie modely Honda.

Výfuky Akrapovič budú ponúkané v titanovom prevedení so špeciálnym laserom gravírovaným označením na povrchu. Objednaním týchto výrobkov prostredníctvom oficiálnych dealerov Honda získajú zákazníci prístup k rozsiahlej celoeurópskej sieti náhradných dielov a služieb so zárukou spoločnosti Honda.

Viac informácií o originálnom príslušenstve Honda nájdete na internetových stránkach www.honda-access.com (od januára 2011)

Akrapovič a Honda

2 komentáre

Najčítanejšie

Exit mobile version