Spravodajstvo

Zmena v triede 250GP

Publikovaný

on

FIM vydala oficiálnu správu 27.6. v Assene. Od začiatku roka 2011 štvortakty z objemom 600 ccm nahradia triedu dvojtaktných 250tiek.

Oficiálna správa:
Do platnosti od 1.1.2011 prijala Grand Prix Commission nasledujúci návrh, ktorý podporili Carmelo Ezpeleta (Dorna, Chairman), Claude Danis (FIM), Hervé Poncharal (IRTA) a Takanao Tsubouchi (MSMA) za účasti M. Paula Butlera (Secrétaire de la réunion): Triedu 250 ccm nahradia štvortaktné motory s maximálnym objemom 600 ccm a maximálnym počtom valcov 4. Požiadavky budú poslané výrobcom. Výrobcovia, ktorí budú chcieť byť zaradení do novej triedy budú musieť poslať svoju žiadosť do FIM a Dorny najneskôr do 31. júla 2008. Presnejšie technické detaily budú prediskutované a odsúhlasené neskôr.

Podľa neoficiálnych správ sa tento návrh stretol s nespokojnosťou zo strany KTM a Aprilie. Títo dvaja výrobcovia tvrdia, že pravidlá boli zmanipulované pre japonských výrobcov a ich štvorvalce. KTM sa bude snažiť presadiť, aby bola trieda zmenená na štvortaktné dvojvalce s objemom do 500 ccm.

[linka] na stránky spoločnosti Dorna

[linka] na oficiálne vyhlásenie FIM

Zmena v triede 250GP – ilustračné

4 komentáre

Najčítanejšie

Exit mobile version