Motoporadňa

Ako vybrať správne moto oblečenie? Vyberáme bundu na motorku

Publikovaný

on

Vybrať si motorku? Easy, veď predsa vieš, čo chceš. Aký typ, farbu, použitie a rozpočet. Ale vybrať si to správne oblečenie na motorku? Hm… to je už veda ktorej nie každý rozumie. Preto sme si privolali na pomoc Martyho z motoadv4you, aby nám do tejto témy vniesol trocha svetla. Čo trocha, on tam normálne zažal lampu. Dnes sa teda pozrieme v prvej časti na to, ako si na motorku vybrať bundu.

Čo si zistiť vopred pri moto oblečení?

Dve základne veci by si mal vedieť dopredu: aký máš rozpočet a aké bude použitie oblečenia. Rozhodne zabudni na to, že „si len začiatočník a stačí ti niečo lacné“. Také niečo neexistuje a nehoda sa nebude pýtať, koľko si dal za oblečko a či bola tvoja prilba akurát v akcii v miestnom supermarkete na potraviny. Musíš mať to najlepšie čo si vieš dovoliť.

Ďalej si treba uvedomiť že aj kvalitné a drahé oblečenie vieš zničiť v teréne. A taktiež, že nie každý materiál je do terénu vhodný: nemusí správne „dýchať“ ale môže prísť k jeho poškodeniu napríklad keď ho roztrhneš pri páde v malej rýchlosti. Vo videu sa dozvieš čo je to Trilaminát a kedy ho používať a kedy nie.

Koľko stojí oblečenie na motorku?

To je individuálne. Opäť veľmi záleží na spôsobe použitia. Ale skúsení biker ti povie osvedčenú pravdu: nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci. Kúpiš si radšej postupne 3 low cost bundy alebo na šupu jednu poriadnu? To isté aj pri nohaviciach či prilbe alebo rukaviciach. A nezabúdaj, musíš sa v tom oblečení cítiť príjemne, chrániče ti musia sedieť presne na miestach, kde majú sedieť.

Všetky základné veci o bundách sa dozvieš v najnovšom videu. Príjemné sledovanie!

Pridaj komentár

Najčítanejšie

Exit mobile version