Motoporadňa

Montážne stojany

Publikovaný

on

Sú chvíle, kedy by ste túto vec vo vašej garáži určite radi privítali. Môžete byť ľavý ako závit, nemusíte si na motorke nič robiť, ale niekedy vám stojan pomôže pri základných a banálnych prácach. Niektoré motorky majú v základnej výbave len bočný stojan, niektoré oň prišli pri odtučňovacej kúre predchádzajúceho majiteľa.

Klasické uchytenie na pätky

Potrebujete namazať reťaz? V zime by ste radi demontovali koleso a odniesli do servisu na prezutie? Chcete vypustiť olej a potrebujete motorku kolmo? Alebo si len chcete umyť motorku a mať ju v inej polohe, ako umožňuje ?bočák?? Máte málo miesta v garáži tak ako ja a lepšie by to bolo čo najbližšie pri stene a hlavne kolmo?
Osobne používam najviac ? cez osku.

Dnes je nepreberné množstvo stojanov a v každej dobrej motopredajni vám určite budú vedieť poradiť a ponúknuť . Ak chcete len kvalitne zafixovať motorku pri základných prácach tak vám stačí univerzálny stojan pod zadnú kyvku. Je len potom na vás, či sa stojan osvedčí a postupne si podľa potreby dokúpite rôzne nástavce ako sú vidličky, pätky, alebo čapy. Záleží len na fantázii a skúsenostiach .
Frézar mal dovolenku a mne sa nechcelo pilovať vidličky, vznikla vlastná novinka – rolničky do trubky.

Ja osobne jeden zadný stojan používam na tieto tri spôsoby uchytenia motorky a dokonca ho (spôsobom 2) používam aj na zafixovanie motorky na vozíku pri prevoze. Moje moto má dutú osku do ktorej nasuniem mosadznú trubku a namiesto pätiek ktoré vyberiem, prestrčím závitovú tyč a na oboch koncoch maticami zaistím. Celý stojan pevne prichytím za pomoci kovového profilu a matíc o podlahu vozíka. Je to pevné a spoľahlivé a nevymyslel som to ja. Stačí sa pozrieť na niektoré ? parkoviště závodních strojú? a tam získate toľko nápadov až ?hafo?.
Pár trubiek, ale pomôžu.

Stojan pod predné koleso ? taktiež jeden z viacerých spôsobov.

Stojany sa vyrábajú a používajú vo všetkých kategóriách, šport, naked, chopper, enduro, alebo cross a verte, že ak si na používanie stojanu zvyknete, tak si robotu bez neho nebudete vedieť predstaviť.

Ak chcete vidieť viac foto a možností použitia, klikajte napríklad na www.tamoto.cz

tlmic

Montážne stojany

19 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version