Spravodajstvo

Suzuki Biplane a Crosscage

Publikovaný

on

Spoločnosť Suzuki má na Tokijskú Motor Show pripravené dva koncepty Biplane a Crosscage. Na rozdiel od konceptov Hondy [linka] a Yamahy [linka], ktoré boli celkom blízko ich doterajšej produkcii, Suzuki pripravila koncepty vo futuristickom štýle, ktoré vybočujú z doterajšej rady. Dúfajme, že na výstave sa objavia aj skutočné kusy, a nielen počítačové animácie.

Čo sa týka názvov, jedná sa o doslovné (anglické) preklady japonských názvov pochádzajúcich z tlačového oddelenia spoločnosti Suzuki.

Suzuki Biplane (obr. 1)

Podľa Suzuki by mal Biplane zaujať mnohých ľudí (a myslím že už zaujal, či pozitívne alebo negatívne). Už samotný image motocykla navodzuje pocit jazdenia na lietadle. Od neho sa pravdepodobne odvodzuje aj názov Bi-plane. Podľa odhadov by mal byť motocykel poháňaný štvorvalcovým Véčkom.

Suzuki Crosscage (obr. 2 a titulka)

V modely Crosscage by mali byť využité vlastnosti motora z palivových článkov.

Palivové články sú vlastne galvanické články, ktoré vyrábajú elektriku z energie uvoľňovanej pri chemickej reakcii kontinuálne privádzaného paliva a oxidačného činidla. Obvykle sa pod týmto pojmom myslí kyslíkovo-vodíkový palivový článok.

Podľa Suzuki, by mal celý ?akumulátor? mať nízku hmotnosť a malé rozmery a mal by byť vhodný aj do športovejších strojov.

Uvidíme ako v stánku Suzuki prekvapia.

Suzuki Crosscage – koncept

Suzuki Biplane a Crosscage

9 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version