Spravodajstvo

SUZUKI ? novinky 2009 ? online správy z Paríža + nový fotoalbum

Publikovaný

on

Paríž 25.O9.2008

Konečne sme sa dočkali. Suzuki dlhšie udržiavala svoje novinky ? modely motocyklov na rok 2009 v tajnosti. Oproti minulému roku, kedy sme vedeli, čo bude nové už júni 2007 – ďaleko dopredu pred zvyšnými japonskými značkami, tento rok Suzuki otočila taktiku a vychádza s novinkami ako posledná, ale dostatočne v predstihu pred dôležitou výstavou Intermot v Kolíne.

Suzuki oslavuje 100 rokov ? tak týmto sa začala prezentácia noviniek motocyklov pre rok 2009. Suzuki síce nevyrába motocykle 100 rokov, ale značka SUZUKI už existuje 100 rokov, pretože bola založená v r. 1909. A keďže v súčasnej dobe má veľmi dôležité regionálne trhy práve v Európe, stretli sme sa v Paríži, aby sme si prezreli modely motocyklov, ktoré majú ešte viac zvýšiť podiel predaja Suzuki v Európe.

SUZUKI GLADIUS
Tak takýto názov novinky nehovorí nikomu nič. Gladius sa zrazu zjavil a nesie si od začiatku titul peknej ? ?ľúbivej? motorky, ktoré je určená predovšetkým na voľný čas a zábavu. Suzuki celú prezentáciu tohto modelu niesla v duchu toho, že motocykel ju určený nie len pre chlapov, ale vo veľkej miere i pre ženy, ktoré budú potrebovať motocykel na každý deň. Demonštruje tým, ako je motocykel ľahko a dobre ovládateľný a štýlový pre všetky vekové kategórie spotrebiteľov. Motor disponuje 645 ccm, V-Twin aký poznáme z modelu SV, ale nie celkom presne ten, rám je trubkový, a motocykel má veľkú škálu hravých farebných kombinácii. Hmotnosť 2O2 kg a 14.5 l. nádrž , to sú hodnoty pre nový Gladius, ktorého obdobu v minulosti Suzuki nenájdete.

SUZUKI Intruder M15OO
Takže straší brat sa dočkal mladšieho a je tu nový, opäť moderný športový cruiser, ktorý má osloviť skupinu ľudí, ktorým je 1800 ccm veľa. Kardanový hriadeľ, 5 rýchlosti, unikátny dizajn, ušľachtilé materiály, digitálne vstrekovanie s 32 ? bit. riadiacou jednotkou, a 328 kg váhy, to sú atribúty pre novinku s obsahom 1462 ccm. V ponuke je v troch moderných štýlových farbách ? čierna, modrá a červená metalíza v špeciálnych odtieňoch.

SUZUKI GSX-R1000
Kompletne nový motor, kompletne nový rám, a celková úspora 5kg pre model 2009, Motor je kratší, rám tiež, jazdec má k dispozícii 3 mapy riadenia motora, elektronicky riadený tlmič riadenia a sofistikované nastavenie predných tlmičov + nové prvky aerodynamiky. Prevedenie je v modrobielej, bielostriebornej, čiernočervenovínovej a čiernostriebornej matnej farebnej kombinácii. Prvý pohľad mi padol na netypicky zakrivené dve koncovky zvodov.

Toľko v rýchlosti a krátkosti z prezentácie Suzuki na rok 2009.

Že iba tri novinky? Zatiaľ áno, ale nezabúdajme, Suzuki je vždy plná prekvapení a a je vysoko pravdepodobné, že na Intermot Kolín, alebo EICMA Miláno, určite ešte niečo uvidíme.
Viac v Motomagazíne č.: 11/2008

V. Brniak

Nový Gladius, čo poviete?

Suzuki Paríž 2009

25 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version