Testy a recenzie

Voxan 1000 Cafe Racer, šarmantný Francúz s titulom lorda

Publikovaný

on

Test Voxan 1000 Cafe Racer

Text: Dušan ?Campa? Lysák, foto: V. Brniak

Ráno som sa budil do aprílového dňa zaliateho slnkom. Tešil som sa. Šiel som si plniť sen v pojatí šesťdesiatych rokov. A to nie je maličkosť. Prekonal som hradbu zámkov na svojej garáži a zľahka vycúval Voxan Cafe Racer 1000 do usmiateho dňa. Na moment som zamrzol, tak ako je na fotkách Voxan zvláštny, je v skutočnosti nádherný v pravom zmysle slova. Tajomne som sa pousmial, zastrčil kľúč do zapaľovania, natiahol sýtič a na hlavu si narazil helmu. Jednotka cvakla ako si sama a ja som vyrazil.

Sexi Foxy Lady
Voxan nie je značka pre každého. Táto Francúzka značka sídliaca v malom mestečku Issoire v srdci galského kohúta, sa vyrába naozaj na kolene. A to len od roku 1995. Partia nadšencov v neveľkej fabrike vkladá do piatich modelov (Charade Racing, Black Magic, Black Classic, Street Scrambler a Cafe Racer) viac ako len lásku k motocyklom. A je to cítiť. Posed dá najavo, do akej polohy sa dostanete. Cez dlhú nádrž dáte hlavu nad budíky len ak chcete. Celkovo si na dlhom sedáku nájdete pohodlnú i športovú polohu. Predná časť je značne natiahnutá smerom dopredu a dole. ?Prdel? má dostatočnú plochu, koncom mu je zadný ?hrb?. Príjemné je, že moto máš pevne v stehnách, je to úzke skoro ako motard a nie je to nepohodlné. Línia je pekná hlavne na živo, ukončenie hláv valcov dodáva motoru retro šmrnc. Všetko sa tu vymyká normálu. Oceľový chrbticový rám je jedna časť, naň nadväzuje hliníková podsedadlová časť ktorá je nosne prepojená s motorom. V prednej časti je utopený vzduchový filter, vzadu sa rám nafukuje a slúži ako zásobník oleja. Nádrž sa tak posunula na začiatok sedadla. Všetko je to úzke a hlavne ĽAHUČKÉ!!!! Áno! Váha je len 185kg!!! A to je poriadna kakaovňa. Vyváženie a rozloženie váh je na jednotku.

Nasadnúť, a hlavne neprestať
Začal som jemne a snažil sa, aby sme našli spoločnú reč. Najprv som sa ale pekne na..al. Manévrovanie, parkovanie a otáčanie je nočná mora. Malý rajd ma zničil. Sám som sa upokojoval, že na opačnom konci mínusu musí byť určite plus. Ale o tom neskôr…

Cely test si budete môcť prečítať už v najbližšom vydaní Motomagazínu 06 / 2009, ktorý bude v predaji od 20. 05. 2009

Voxan 1000 Cafe Racer, šarmantný Francúz s titulom lorda

18 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version