Spravodajstvo

Slovakia Ring slávnostne otvorený

Publikovaný

on

Včera (01. 10. 2009) bol slávnostne otvorený prvý plnohodnotný pretekársky okruh na Slovensku. V obci Orechová Pôtoň neďaleko Dunajskej Stredy vyrástol impozantný projekt, ktorý má ambície zaradiť sa medzi špičkové zariadenia podobného druhu v rámci Európy.

Multifunkčné motoristické stredisko
Celý projekt vznikol nielen za účelom výstavby športového okruhu na Slovensku, ale ide o multifunkčné stredisko, ktoré ponúka široké možnosti využitia pri výcviku vodičov.

12 rôznych kombinácii
Samotný okruh bol rovnako vytvorený s cieľom maximálneho využitia a umožňuje vytvorenie až šiestich rôznych verzii okruhov, pričom únikové zóny boli navrhnuté tak, aby sa dalo jazdiť v oboch smeroch. Výsledkom je až 12 rôznych kombinácii okruhov. Vo svojej plnej dĺžke okruh meria 5 922 m a je jedným z najdlhších v Európe. Dráha je široká min. 12 m a cieľová rovinka, ktorá meria 900 m je široká dokonca až 20 m. Plná dĺžka najdlhšej rovinky je až 1 144 m a je prispôsobená napríklad aj na šprinty a jazdu dragsterov. Samotný okruh je však len časťou celého areálu a postupne by mala pribudnúť motokárová trať, offroadový okruh a školiaci okruh, ktorý bude využívaný na školu šmyku.

Plná prevádzka až v 2010
Plná prevádzka Slovakia Ringu sa rozbehne až na budúci rok, no ak si chcete vyskúšať nový okruh ešte v tomto roku, tak máte možnosť a stačí sa len pozrieť na kalendáre racingových agentúr, ako napríklad Opium Racing alebo Eres Racing, ktoré majú voľné termíny na Slovakia Ringu ešte v tomto roku.

Povozte sa už budúci týždeň
Aj agentúra Opium Racing ponúka širokej motorkárskej verejnosti jedinečnú možnosť zviesť za zvýhodnenú cenu v dňoch 7.- 8. a 12.-13. októbra. Klikni na www.opiumracing.sk [linka] a môžeš byť jedným z prvých SR, kto si vyskúša kvality Slovakia ringu.

Motomagazin & Motocykel.sk

Slovakia Ring otvorený!

9 komentárov

Najčítanejšie

Exit mobile version