Connect with us

Odpoveď na: Aku prilbu na Jawu 350

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Aku prilbu na Jawu 350 Odpoveď na: Aku prilbu na Jawu 350

eXeBaT
Účastník (Participant)

3per

"Vraj" už padnutá prilba nie je tak bezpečná, ako nová, takže ti nosenú už len z hygienických dôvodov neodporúčam kupovať.

Rozdiel medzi integrálov a otváracou prilbou? Objem otváracej a samozrejme aj hmotnosť je vyššia. Je na tebe, či si otváraciu kúpiš kôli luxusu, alebo ten peniaz navyše vrazíš do lepšej integrály.

K tomu čo písal Bemo chcem ešte dodať: prilba ti musí sedieť na čo najväčšom povrchu hlavy. Pozor nielen na vôľu, ale aj na miesta, kde ťa príliš tlačí. Nemusí to miesto časom povoliť a prilba sa môže stať tvojim nepríjemným spoločníkom na cestách v podobe nervozity, alebo dokonca bolestí – migrény.

Keďže ide o Jawku a tá nejazdí cez 200km/h, nemusíš sa zaoberať až tak problémom fučania a pískania pri vyšších rýchlostiach. Nech to vyznie akokoľvek, ešte som sa s takou prilbou ani nestretol. Možno preto, že som za ňu nedal 20.000,- Sk, ale každú novú prilbu som rozobral a okolie úchytov nasávákov som prešiel silikónom a samozrejme sa jej hlučnosť znížila.

Prajem ti správnu voľbu pri kúpe.

Advertisement

Partneri