Aku prilbu na Jawu 350
Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Aku prilbu na Jawu 350
- This topic has 11 odpovedí, 5 hlasov, and was last updated pred 18 years by
3per.
-
AutorPríspevky
-
15. januára 2005 o 11:26 #64029
3per
Účastník (Participant)Zdravim moze mi prosim niekto poradit aku prilbu by som si mal kupit na jawu 350. Je to moja prva motorka a som par mesiacov po vodicaku takze si asi viete predstavit aky blby z toho vsetkeho som 😉 tak by som vas poprosil o odpovedi pisane typom PAKO STYLE. No a k samotnej helme mozte mi poradit nejake finty na co si davat pri kupe pozor, co by taka helma rozhodne mala mat a co su zbytocnosti a podobne. Vopred za postrehy diky
PS vlastne este jedna vec ma trapi. Aky je rozdiel medzi uzavretou integralnou helmou a otvaraciou? (to ze jedna sa otvara tak a druha onak uz zvladam 😁 ) skor nejake prakticke skusenosti vetranie co je lepsie a tak by ma zaujmalo. No skratka za kazdu radu dakujem
15. januára 2005 o 14:41 #64030Bemo
Účastník (Participant)No to zalezi aj od toho ci chces novu alebo pouzivanu..u novej si toho moc nenavsimas..pokial chces integralu..vyberaj si ju tak,aby ti pasla na hlavu a tlacila ta na lica..medzi bradou a vnutornym limcom prilby musis mat minimalny priestor….nie ako ja ked som kupil a vopchal som tam past 🙂 ..pokial kupujes obnosenu tak si hlavne vsimaj futro prilby a upinanie.Ak je vnutro moc poskodene,znaci to o tom ,ze prilba bola znacne nosena a prichadza aj riziko jej poskodenia (padom,uderom).
15. januára 2005 o 22:11 #64031raptor
Účastník (Participant)no integrala ti zachrani drzku ked nedobrovolne opustis motku, ja by som zasadne na jawasaki uvazoval iba o klasickej zaludovke :60: , podla mna ina sa k nej ani nehodi :fuck:
16. januára 2005 o 18:07 #64032eXeBaT
Účastník (Participant)3per
"Vraj" už padnutá prilba nie je tak bezpečná, ako nová, takže ti nosenú už len z hygienických dôvodov neodporúčam kupovať.
Rozdiel medzi integrálov a otváracou prilbou? Objem otváracej a samozrejme aj hmotnosť je vyššia. Je na tebe, či si otváraciu kúpiš kôli luxusu, alebo ten peniaz navyše vrazíš do lepšej integrály.
K tomu čo písal Bemo chcem ešte dodať: prilba ti musí sedieť na čo najväčšom povrchu hlavy. Pozor nielen na vôľu, ale aj na miesta, kde ťa príliš tlačí. Nemusí to miesto časom povoliť a prilba sa môže stať tvojim nepríjemným spoločníkom na cestách v podobe nervozity, alebo dokonca bolestí – migrény.
Keďže ide o Jawku a tá nejazdí cez 200km/h, nemusíš sa zaoberať až tak problémom fučania a pískania pri vyšších rýchlostiach. Nech to vyznie akokoľvek, ešte som sa s takou prilbou ani nestretol. Možno preto, že som za ňu nedal 20.000,- Sk, ale každú novú prilbu som rozobral a okolie úchytov nasávákov som prešiel silikónom a samozrejme sa jej hlučnosť znížila.
Prajem ti správnu voľbu pri kúpe.17. januára 2005 o 9:55 #640333per
Účastník (Participant)Vrela vdaka za vsetky rady. Obzvlast exebat dik vidno ze sa vyznas co trupik ako ja potrebuje vediet :78: .
17. januára 2005 o 12:26 #64034eXeBaT
Akú sumu chceš investovať do prilby?17. januára 2005 o 18:42 #640353per
Účastník (Participant)no popravde toto som este celkom nedoriesil urcite nechcem ist nad 5000 predsalen 1/4 motorky je uz trosku moc 🙂 . A popravde chcem to cele stacit na co najmenej takze rozhodne asi ponuka v obchodoch preto som chcel tie rady vediet tak dost vseobecne. Rozmyslam trochu nad AIROH MATHISSE BASIC pocul som ze do nej fuci a ze celkom nedrzi moc pohromade ale mam taky dojem ze na jawenku bude ideal a ine moto aj tak do 2 rokov nemozem (ci uz kvoli veku alebo tomu ze moja bohata cast rodiny vymrela pred par generaciami 😉 )
18. januára 2005 o 6:19 #64036doctor
Účastník (Participant)Lenze dobra prilba ktora stoji trebars aj 1/4 motorky ti moze zachranit zivot.Na to nikdy nezadudaj.
18. januára 2005 o 9:34 #640373per
Účastník (Participant)Doctor
Nezabudam na to a mozes si byt isty ze akonahle bude dostatok $$$ tak v tejto oblasti rozhodne setrit nebudem, lenze pre tento krat mi financne moznosti mi toho viac nedovoluju 😠 . Ale aj tak si myslim ze za 5000sk nemozu preboha predavat zvacsenu prilbu z lego panacika. Vsak to uz musi nieco vydrzat a ako som uz pisal budem jazdit na jawenke takze ratam rychlost kolo 80 – 90 max. Skratka bude musiet stacit….18. januára 2005 o 13:26 #64038eXeBaT
Samozrejme, že tá suma do 5000,- stačí 🙂18. januára 2005 o 14:33 #64039Bemo
Účastník (Participant)Ja mam mathissu a pouzival som ju na motorke trosku inej kubatury ako mas ty…fical som s nou 240km/h a nevidel som v nej ziadne problemos
19. januára 2005 o 19:53 #640403per
Účastník (Participant)Caute tak ja uz som ohladne prilby odbaveny a ked ma niekto podobny problem ako ja moze skusit senec blizko jawashopu je predajna kde maju vypredaj a -50% zlavu na MT prilby. Tie prilby sa daju prezriet aj na [linka] niekde v oddelni mega hyper zlavy. Good luck a vela stastnych kilometrov.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Honda ADV350. Najlepší skúter na trhu?

Husqvarna 701 Enduro. Osekaný základ je výborný!

Prvý krát do Álp? Slovinsko si zamiluješ

Kawasaki prekvapuje pohonmi. Elektrina aj vodík. Ale nebojte sa!

Triumph Speed Triple 1200 RS je mašina len pre silné povahy. Poradí si s týmto?

Honda CRF300L v novom šate pre rok 2023

Triumph Street Scrambler 900 očami majiteľa Suzuki SV650X

Suzuki prináša zaujímavé novinky V-Strom 800DE a GSX-8S!

Test Honda CB650R. Veľa muziky za málo peňazí alebo presne opačne?