Odpoveď na: Vodu káže, víno pije
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › Vodu káže, víno pije › Odpoveď na: Vodu káže, víno pije
Vadim
Vadimovi – druhý a posledný krát
Na škole som mala psychológiu.Veľa mi to dalo no ako psychológ sa necítim. Z môjho profilu si si všimol len riť, to tiež o niečom svedčí, no nechajme to…
V jednom máš pravdu, ozajstný svet a ozajstní ľudia sú iní ako spoza klavesníc.Všetko je o prežívaní, o živote v rozpore a napätí, ktoré plynie z konfrontácie človeka s vonkajším svetom i so sebou samým.Pramení z existencie vrodených pudov, ktoré smerujú osobnosť smerom k vlastnému uspokojeniu.
Koľko pudov sa Ti spoza monitoru podarilo uspokojiť?
Hlavnou hybnou silou vývoja ľudskej psychiky je snaha o prekonanie pocitu menejcennosti. Táto snaha ako stimul umôžňuje kompenzovať fyzické nedostatky, stratu sociálneho postavenia. Si muž mnohých tvári. Skúsil si sa niekedy vžiť do prežívania ostatných.Skúsil si niekedy konať v súlade so svojím vlastným vnútorným prežívaním, ktoré máš vo vzťahu k nám ostatným.Hovoria ti niečo slová empatický a kongruentný?
Skús začať sám od seba, vo vlastnom JA, lebo je to práve EGO ktoré sa podieľa na rozlišovaní toho, čo je fantázia a čo realita.Jeho špeciálnou funkciou je obrana.Ak niektoré duševné obsahy sú pre myseľ nestráviteľné, ego ich zatlačí do nevedomia, kde prestanú byť hrozbou.Ego sa integruje proti zúfalstvu.
Možno by si mal začať hľadať pravdu v sebe.
Ty môžeš kľudne ďalej žiť s pocitom dobre odvedenej práce.Tvojou cnosťou by mohla byť múdrosť.No to by si ju najprv musel vedieť správne využiť. Mohol by si ľuďom veľa dať.
Zamysli sa nad sebou.
A preto aj ja začnem od seba, Vadim ak som napísala niečo čo sa ťa dotkne, prepáč mi. No svoj názor na Teba nezmením.
Dokáž svoje slová činmi, a potom možno príde čas, keď sa mi dvaja stretneme a budeme si mať čo povedať.
PS: až teraz môžeš povedať že hovorím o psychoanalýze.
S pozdravom Silvike

Ducati XDiavel V4 2025: Evolúcia športového cruisera

Aprilia RS 457: Skutočný zážitok z jazdy

Yamaha Ténéré 700 Extreme 2024: Ultimátna Off-roadová zbraň

TEST BMW M1000XR vs S1000XR: cestovateľ s okruhovým bratom

POZVÁNKA na 15. výročie Customs of Slovakia 2025

Motocyklový intercom SCS – ktorý si vybrať a ako ho namontovať?

Triumph Speed Triple 1200 RS 2025

Harley-Davidson – novinky 2025

TEST Ducati Diavel V4 vs Triumph Rocket 3 Storm R: Súboj titánov

TEST Honda CB650R s e-clutch: veľký pomocník bez obmedzovania

Motocyklový intercom SCS – ktorý si vybrať a ako ho namontovať?

TEST Honda CB650R s e-clutch: veľký pomocník bez obmedzovania

TEST Ducati Diavel V4 vs Triumph Rocket 3 Storm R: Súboj titánov

Triumph Speed Triple 1200 RS 2025

Harley-Davidson – novinky 2025

POZVÁNKA na 15. výročie Customs of Slovakia 2025

Ducati XDiavel V4 2025: Evolúcia športového cruisera

TEST BMW M1000XR vs S1000XR: cestovateľ s okruhovým bratom

Yamaha Ténéré 700 Extreme 2024: Ultimátna Off-roadová zbraň