Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Jawa 350/638 nedobíja
Moja JAwa 350/638 nedobíja, čo s tým mať robiť, batéria je nová 😠
pokazeny regler?
poler
Nedobíja, alebo iba svieti kontrolka dobíjania? Zmeraj voltmetrom napätie na baterke pri naštartovanom motore.
Svieti mi kontrolka a nedobíja, lebo motorka, ked je nabitá batéria, ide najskôr na dva valce, potom na jeden a potom úplne zhasne motor. Taký regler by som kde zohnal a čo to stojí?
Ak sa nemýlim, mal by tam byť jednocievkový regler a to ťa vyjde na pár stoviek. Ja by som sa obrátil na nejakého Jawkára v okolí, ten bude poznať ďalšieho a niekto to už len musí mať.
odkial si poler?
Ak z BA, tak tu sú nejaké kontakty na jawa obchody…
v Lamači – 0903463971 – p. Konečný (podľa mojích skúseností – tam by ti najlepšie aj vedeli poradiť, čo s tým máš)
v Jarovciach – 02/62860143 – p. Wolf
v Senci – 0905615695 – Robo
Urcite to zozenies od nejakeho jawkara, u nas by si to zohnal v lamaci v obchode co sa vola babeta, tam su vsetky taketo nahradne diely len pozeram ze si z trencianskeho kraja tak tam moc obchodov nepoznam
aha.. až teraz som si pozrela, že nie si z BA… ale zavolať môžeš 😀
😀 vidis natalka ma predbehla.. u konecneho to najdes urcite
natalka nie som síce z BA, som z Púchova, ale študujem tu, tak si to zoženiem. DAKUJEM aj ostatným, je to tu super.
poler
Môže to byť reglerom, ale aj nemusí. Skús a potom budeme hľadať iné riešenia.
Môže to byť regler, môže byť vadné dynamo, alebo skrat svorky 61 na kostru a dynamo sa nenabudí.
Ja som mal podobný problém, mal som roztavený ten plast či čo to je pri jednom z tých dvoch uhlikou v alternátore ale aj stator bol v hajzli.
poler no môžu to robiť už aj zodrané uhlíky. Vymeň ich za nové, ak ich nezoženieš prispôsob tam z dynama z auta uhlík opiluješ presne na požadovaný rozmer a bude to fungovať mám to odskúšané. 😎
Pokial viem, tak na jawkach boli pricinou pri nedobijani najcastejsie „zapecene“, alebo zaseknute uhliky. Tieto musia byt pritlacane k rotoru, ale zvyknu sa zaseknut a tym nedochadza k treniu o rotor a preruseniu dobijania. V praxi sa to prejavi najprv ako blikanie kontrolky az po par km ostane kontrolka svietit uplne. Treba uhlik odtial opatrne vybrat, aby sa kablik neurval a trocha ho obrusit na dotykovych plochach s puzdrom tak, aby mal volny ( ale nie prilis ) pohyb v tom puzdre.
Cookie | Dĺžka trvania | Popis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |