Connect with us

Jawa 350/640-prešmykovanie spojky

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Jawa 350/640-prešmykovanie spojky

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 16 až 28 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    37Lukas37
    Účastník (Participant)

No ok, v sobotu sa stavim pri nej, skusim vsetko a potom dam vediet ze ako to dopadlo…..zatial diks

37Lukas37
    Účastník (Participant)

Tak vcera som sa s tym babral od rana do vecera, ale stalo to zato…….ked som rozobral lamely tak medzi nimi bola spina, a olej bol nejaky cudne riedky…teda vsetko som vycistil poskladal, nalial novy olej PP90, a nakopol motorku……Idem sa povozit a odrazu uz lamely nesmykali "za studena"………Diky za rady…velmi mi to pomohlo

kuzelinko
    Účastník (Participant)

To s tym olejom bola moja osobna skusenost…. tiez ako neznaly som prisiel do predajne pytam pp80 lebo moja ficala na tom a on ze nemame. ale kludne daj pp90. dal som a stalo sa to co som pisal. ked som isiel do motoservisu tak mi povedal ze nech tam tu *** nedavam ze mam dat pp80 lebo uz tiez mali problemy s nim! preto som to napisal… ak to je v knizke tak je to v knizke ja sa nehadam 😉

misi ten komentar mi niekedy vysvetlis lebo dako som vedla s toho. a co sa tyka toho co si pisal o svojej ….niekedy je lepsie ju pekne nalestit dat do obyvacky ku stene … spravit ram okolo sklenene dvierka…. a mas taky stolik na TV jak oci. ja som tiez 90tku 3mesiace kazdy vikend zborka/rozborka… jedna osoba z tohoto portalu vie o com pisem a v akom stave som bol z toho a ake to malo nasledky…

PS: viete ako spoznate majitela jawy? ma ruky zahnojene od oleja 🙂 🙂 vela stastia a stane sa z teba skutocny motorkar. A nie len taky co mu ocko kupi a on len kruti plynom… praci cest

misi
    Účastník (Participant)

Kuzelinko: OK, raz sa dohodnema cez leto a ti to vysvetlim pri pive 😀

37Lukas37
    Účastník (Participant)

Hlopy este jeden problem 😁, nechcem zakladat novu temu tak to dam sem. Za studena ju vobec nemozem nakopnut, neviem ci to bude tym karburatorom ( totiz ten uz ma nejaky sitič) lebo je to typ 640……ale na starej jawe som mal mal obycajny a skocila vzdy 😕.

kuzelinko
    Účastník (Participant)

37Lukas37 a ako ju statujes ked studena nechytne? ponoris do teplej vody 😁 skus vycistit karb. a pozri ci mas dobru sviecku tepelnu hodnotu a tak…. (prinajhorsom nos vo flasticke eter a stale strekni s injekciou do sania… odskusane na trabantovi)

misi beriem len to pivo pijes sam…. ja som totiz cierna ovca…

misi
    Účastník (Participant)

Otazka je: Ako startujes? Skus postup: Pustis privod benz., nechas 10 s pokial sa ti karburator naplni. Potom "zapnes" sytic smer do hora, nakopnes ju asi 2-3 silno, ale nie rychlo nechas aby sa klukovka poriadne pretocila a az potom zase nakopavas tym to vlastne nasytis valce a az potom strkas kluc do zapalovania. A nakoniec silny kop, a uz by ti to malo fičať. A ak robis vsetko tak to tak to je fas… a predsa to nejte tak skus sa pozriet na sviecky, ci uz nahodou netreba nove, dobra rada co rok to nove sviecky, JAWA udava BRISK N 15 C, ale tie tazko zozenies aspon ja urcite, kup si 15 YC to su sviecky do skodoviek 120 L atd, jedna stoji cca 50 SK. Nedavaj tam zbytocne neviem ake znacky….Pozri sa na farbu iskry, musi davat taku bielo-modru. Samotna sviecka nesmie byt zajeb… od oleja, ale ak mas dobre nastaveny predstih tak by mala mat taku peknu svetlo sivu farbu, ak pouzivas olej bez farbiva, ale su oleje ktore frabia benz. na cerveno vid. ESSO atd… tak tam to ma taku sivo-cervenu farbu. Ale ja predpoklada ze na vine bude predstih zapalovania. To nech ti ukaze "odbornik" a sleduj ako to robi lebo lepsie je to 1 vidiet ako 100 pocut.

misi
    Účastník (Participant)

PS: Najsamprv treba dobit akumlator, mozno ze uz nema stavu a nedava taku iskru aku by mal dat.

misi
    Účastník (Participant)

Kuzelinko: OK tak kofolu 😉

37Lukas37
    Účastník (Participant)

kuzelinko : To tak hovori ti nieco roztisk?…..😁 byvam na kopci ta dole kopcom a potom skoci a uz dobre ma pekny chod…….ale karburator mam cisty, len pred 2 dnami som ho cistil……

37Lukas37
    Účastník (Participant)

misi : No tak startujem presne, akurat ze potom este 50x kopnem a nic len zvysi otacky a zdochne (mozno takych 2sekundy ide)……Myslis ze to bude predstih?……Ved ked uz je tepla skoci na prvy krat a pekne si drzi otacky…….Čo sa tyka sviecok mam tam nove lebo som daval robit elektriku jednemu odbornikovi tak vymenil sviecky sme mu vraveli…….Mne sa zda akokeby nedochadzal benzin z karburatora do valcov, lebo este nikdy sa mi ju nepodarilo "presat"…….skusim pozhanat karburator s typu 638 a uvidime ako to pojde…….

misi
    Účastník (Participant)

No prave ked je tepla a ti to fíčí tak to benzin nebude, lebo keby bolo tak, by ti to nefrcalo ani za tepla, ale ked si fakt nie isty tak po startovani sa pozri na sviecky ci su mokre a ked su tak benzin je OK. Je vacsia pravdepodobnost, ze to bude predstih a to sa pozri ci sviecky nemas zaje…., ale az potom ako ti to naskocilo. Ale najprv dobi ten akumlator mozno ze tam bude pes zakopany, lebo fakt staci aby kleslo napatie v akumlatore. 👋 PS: Ale sa pozri na typ sviecok ako ti radil kuzelinko 🙂 Som zvedavy ake ti tam dal?

37Lukas37
    Účastník (Participant)

Takze myslis ze ten predstih?…….no uvidime…….dnes idem tam takze kuknem a dam vediet vsetko potrebne…….a baterka je nabita 🙂 plne……..takze nechapem………kuwa mal som čz 125/478…a toto sa mi v zivote nemohlo stat, maximalne som doladoval brzdy, lanka (hlavne planove) a take maličkosti…… 😕 no s tym je problem vzdy 😟

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 16 až 28 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri