Pristup lekarov
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › Pristup lekarov
- Toto téma obsahuje 14 odpovedí, 11 hlasov, a bola naposledny upravená pred 18 rokmi, 4 mesiacmi od
cbr900.
-
AutorPríspevky
-
8. januára 2007 o 16:19 #70884
ZOMBY
Účastník (Participant)Caute je to mozno mimo temy ale citam o pristupe zachranej sluzby pri jednej nehode ze nomozu spravit vyjazd lebo to nemaju nahlasene z dispecingu [linka]
Chcem len napisat moju prihodu zo zachranou sluzbou v samorine. v samorine v praci som si poleptal prave oko kyselinou dost silnou po tom ako som si vyplachol oci prudom vody ma kolega ma odviezol na samorinsku pohotovost ja som od bolesti ledva stal {kto nezazil poleptane oko ani neuveri ako to boli). Cesta trvala 5 minut no ja som bol v koncoch v behli sme na pohotovost kolega sa nevedel doklopat neskor dotrieskat az vysla pani ktora ledva mlela po slovensky maly sme so sebou aj flasu stou kyselinou lebo to bola nejake zmes kyselin! tak a teraz to zacne sestricka co sa stalo kolega- palo si poleptal oko touto kyselinou sestr. nech si vyplachne oci ( ja si vyplachujem oci v umyvadle sestr. 20 sk prosimm.No mi sme zabudli penazenky, kolega nemame tu peniaze ani jeho karticku isli sme hned ako sa to stalo. sestr. bez zaplatenia ho nemozeme osetrit!!! ja som skoro odpadol ked som to pocul! potom sa tam snu kolega hadal po madarsky a ona stale ze nie!! nastastie potom prisel doktor a ked zistil co sa deje poslal ju do p**e ale uplne surovo ospravedlnil sa nam za nu a hned sa mi venoval.
Co som tym chcel povedat je to proste o ludoch niekomu je jedno ci nebudete vidiet len aby bol spravny papier alebo 20 sk!
Co dodat …. ze som ok nastastie poleptanie nebolo az take vazne po 3 tyzdnoch som zasa videl! 😁8. januára 2007 o 16:25 #70885cbr900
Účastník (Participant)ZOMBY …tak to kua mohlo byť dosť nepríjemné ☹️ … podľa zákona by mal byť MUDr povinný poskytnúť potrebnú pomoc, ak by sa jednalo o život…bez ohľadu na to, či máš alebo nemáš sprostých 20 Sk…zrejme to sestrička (krava) nevedela…by som ju aj po slepiačky nakopal a oblial tou kyselinou, čo si si zo sebou zobral…. našťastie nám tu poplatky u MUDr. zrušili, ale nech ťa to vôbec nemotivuje 😉
8. januára 2007 o 16:25 #70886andoo
Účastník (Participant)No ja tiez teda spomeniem…
Pri augustovej nehode ktoru som mal s blueeyes mi v nemocnici v Novych Zamkoch nezistili najvaznejsiu zlomeninu zapastia (navikularnej kosti) povedali mi ze to mam narazene (i ked na druhy den som snou nevedel hybat a opuchla mi, zaviazali mi ju elastickym obvazom.)
a Blueeyes zistili zlomene rebro az po troch tyzdnoch, takze neviem ci k tomu treba este nejaky komentar 🙄
8. januára 2007 o 16:29 #70887cbr900
Účastník (Participant)andoo bol som tam, videl som ten prístup či ku tebe alebo k BluEyes a najradšej by som ich UDAL !! !! !! ☹️ … žiadny záujem, až kým sme sa o vás nezačali zaujímať !! … žiadne oznámenie rodičom (BLueEyes) o nehode až my sme potom volali na druhý deň, čo ako sa stalo… ☹️ 😟
8. januára 2007 o 18:43 #70888Majula
Účastník (Participant)no to mate tak na slovensku sestricky hrozne doktory este horsi ale su aj vynimky,teraz hlavne u sukromnych doktorov sice si vypytaju pekne peniaze ci zato stoja si mozte uvazit po skusenostiach v normalnej nemocnici kde si vas niekedy nevsimnu ani ked o vas zakopnu.
tu za hranicami mam uplne opacne skusenosti ale sem tam sa aj tu najdu take kusy ako na slovensku 😁9. januára 2007 o 11:03 #70889draciatko
Účastník (Participant)No ja mám tiež niečo.
Začala som krvácať do brucha o pol jednej v noci, prišla akože ,,rýchla zdravotnícka pomoc“.
Ožratý doktor, ktorý najprv pýtal 60sk až potom sa na mna kukol, do sanitky by ma ani neodniesol a v sanitke som len tak na lehátku ležala, v každej zákrute som myslela ,že umriem. Keď sme prišli do Za tak ma tam vyhodil a hodil papiere ku mne a odišiel 😕9. januára 2007 o 11:59 #70890Xmen
Účastník (Participant)mam tiez super zazitok z nemocnice v Novych Zamkoch…
padol som na polnej ceste z XT-cka a zlomil som si rebro a aklucnu kost…ked ma otec doviezol do nemocnice mal som uz fajnovu horucku,ale ich zaujimal len moj preukaz poistenca a 20 korun…
ked mi doktor po hodine konecne siiel napravat klucnu kost dokonca bez rontgenu tahalo z neho ako zo suda…jedine stastie,ze tam ma otec znameho a ujal sa ma ten,lebo ak nie dnes by som si ruku uz asi snikym nepodal…9. januára 2007 o 12:04 #70891eXeBaT
Účastník (Participant)Minulý rok v lete kamarát pri zatváraní pivničného okna preletel dlaňami cez neho. Okamžite som ho odviezol na pohotovosť do nemocnice.
Arogantný lekár prehlásil sestričke … „Zavolajte doktora XXX, on má vyšší plat, nech mu to príde zašiť on.“Bolo to tesne potom, ako sa menili platy lekárom a poniektorí kvôli tomu odišli z nemocnice. Ja som sa to dozvedel až po ceste domov v aute. Kamarát je príliš veľký flegmatik na to, aby lekárovi niečo povedal.
9. januára 2007 o 14:40 #70892ZOMBY
Účastník (Participant)No lekari v zahranici 😀 irsko aspon moja skusenost ziadna slava teraz tam stat nalial obrovske prachy kupuju si skvele vybavenie nemocnice sa stahuju do novich ale vzdy je to len o ludoch naco je najlespia technika ked to nevedia pouzit a vyuzit to je ako ked si kupis super laptom za 2500 eur aby si si chatoval na nete.
Ach ja mam vela hroznych prihod z nemocnic ale najdu sa aj vynimky a niekedy sa ani necudujem ze su sestri a lekari nervozny maju toho dost a tie mizerne prachy co dostavaju su naplac. Byt lekarom nie je praca ale poslanie! no len dufajme ze nase zdravotnictvo sa hybe spravnym smerom!!!9. januára 2007 o 15:33 #70893angie
Účastník (Participant)No aj ked je slov. zdravotníctvo o ničom,stále je to lepšie ako v Rumunsku.Ak tam niekedy pojdete NEPEDAJTE!!!!V druhom najväčšom meste nemaju riadny rondgen,CT-čko je len v Bukorešti.V nemocnici maju zablendované okná,na schodoch sú zvieracie hovná a kopa špakov.Fakt hrôza.O doktoroch a sestričkách by vedel asi najviac Hurikan99.
9. januára 2007 o 17:26 #70894blueeyes
Účastník (Participant)po prečítaní týchto pár riadkov mi nedá napísať sem pár slov… tu najlepšie totiž vidno koľko ľudí sa úplne zmýlilo v povolaní..čo je však smutné 😕 ja keď som si poležala v lete v našej nemocnici v BB dosť vecí tam bolo vidno z ktorých mi bolo na nič 😕 nehovoriac o neochote sestričiek a doktorov, ochotné pomôcť mi boli len tie čo ma osobne poznali inak nie. O doktoroch ani nevravím,každý deň ráno ich vizita vyzerala asi takto:došlo ich okolo 10, všetci sa rehúňali a len sa spýtali ako sa mám. V jeden deň keď ma poriadne rozbolel lakeť, lebo som tam mala zavedenú už asi 3 dni hadičku, ktorú ale vôbec nevyužívali, a ja som to ráno povedala na vizite, všetci doktori začali po sebe kričať a hádať sa prečo to tam mám keď to nie je potrebné. Nebolo toho čo by mi to hneď dal z ruky von. Veď to je najlahšie hladať vinníka v druhých. Na všetky vyšetrenia so mnou chodil môj bývalý spolužiak, čo tam robí sanitára, on bol veľmi ochotný, a ako mal službu, nezastavil sa..no patrí k tým, čo naozaj pomôžu a takých je tam minimum. Nuž čo…dnešná doba je o peniazoch a známostiach sa mi tak vidí..ak ich nemáš,máš smolu. 😕 😟
9. januára 2007 o 19:21 #70895pogicko
Účastník (Participant)co dodat…len som zacala citat ,ani som nedociitala a hned piisem…
len malo ludi si zasluzi diplom alebo pracu s povolanim tak dolezitym…
vela ludi potrebuje pomoc a v tej najvedsej bolesti alebo skor v tom najhorsom sa lekari nic ine nepitaj len ci ma karticku a ak nema tak bes toho ho nemozu osetrit a pacient zatym cas od bolesti odpadaava a oni su nie a nie schpny ho vysetrit alebo zakrocit jednoducho pomoct..proste sa riadia nariadenim tak debilnym az to cloveka zdrcuje…as potom sa pokusaju momoct…
videla som ako narabaju z CHACKY jaaj no hruza…mala otras mozgu a mi sme sa jej pokusali podat tu jalepsiu pomoc…
lekarka alebo sestricka uz neviem co to bola proste krava nemala doklat od CHACKY musela som letit z 2poschodiach do auta a vybrat doklad…lebo bi ju neosetrela…
a ona chuda moje tam omdlivala…
a nakoniec sa nanu kukali akoby bola opita a pritom ona sa nedrzala na nohach krvacala z hlavy co mala ranu nanej..
nejdem hovorit do podrobna ale tak som im vypicovala ze as..hm neuveritelnee… 😟9. januára 2007 o 22:52 #70896cbr900
Účastník (Participant)all a sme došli k podstate…mal som pár úrazov (svojich) , pri veľa blízkych ľuďoch som stál a výsledok?? … kým bola BlueEyes s Andoom v nepoznaní (u doktorov a personálu v NZ), tak na nich kašľali… akonáhle sme prišli a začali sa o nich zaujímať (samozrejme jedna káva sestričke tu, druhá káva vrchnej sestre tam, hneď pohovor s primárom) a už boli obskakovaní !! ☹️ … všetko je to o peniazoch a známych !! 😟 … pokiaľ ich máš, tak je o teba super postarané…ale stane sa prípad (ktorých je oveľa viacej), že tá starostlivosť ostáva na tej najnižšej úrovni… bez nejakého všimného, nejakej kávičky, či fialového „Hlinku“ (1000 Sk)… a to je skôr na zaplakanie !! !!
10. januára 2007 o 11:07 #70897psik
Účastník (Participant)Včera som so synom (2 a pol ročným) čakal 4 hodiny u odborného lekára. Samozrejme, že tých detí tam bolo niekoľko. Niektoré plakali, iné sa jašili a doktor nám nadával, že nie sú ticho. Keď som sa ho pýtal, ako sa dajú choré deti udržať 4 hodiny v čakárni ticho, len mi vynadal, že v takom hluku nemôže pracovať.
V tom momente mi nenapadlo poradiť mu, nech robí upratovačku. Tie pracujú, až keď je v nemocnici ticho ako v hrobe.Ale čo ma zarazilo, niektorí sa sťažujete, že od vás chcú kartičku. To je problém, mať ju stále u seba? Veď neváži kilo…
10. januára 2007 o 11:27 #70898cbr900
Účastník (Participant)psik akože v tomto zastávam tvoj postoj, lebo ked už nemám občiansky, tak kartička so mnou ide vždy… ked aj v piatok večer do mesta, ked sa ide hýriť… ale tam skôr išlo o princíp, ťa neošetria v prípade ohrozenia života… 😟
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

BMW Motorrad Concept RR: Budúcnosť superbikov zhmotnená v karbóne a technike

Suzuki GSX-S1000GX: Revolúcia v segmente sport-touring?

Kawasaki W800 a Meguro S1 – klasika s japonskou dušou a modernou spoľahlivosťou

Kawasaki Z900RS a Z650RS – klasika pre moderného jazdca

MOTO TEST CAMP po prvýkrát na Slovensku: Najväčší testovací víkend motocyklov mieri do Trenčína

Yamaha TRACER 7 a TRACER 7 GT 2025 – Sport-tourer novej generácie

TEST: Honda Hornet 1000 SP – veľký návrat v agresívnom balení

BMW R 12 & R 12 nineT – králi štýlu, charakteru a boxerovej klasiky

Kawasaki Z500 2024 – Malý veľký naháč

TEST: Brixton Crossfire 500 XC – scrambler, ktorý má gule

MOTO TEST CAMP po prvýkrát na Slovensku: Najväčší testovací víkend motocyklov mieri do Trenčína

Kawasaki Z500 2024 – Malý veľký naháč

Yamaha TRACER 7 a TRACER 7 GT 2025 – Sport-tourer novej generácie

TEST: Honda Hornet 1000 SP – veľký návrat v agresívnom balení

BMW R 12 & R 12 nineT – králi štýlu, charakteru a boxerovej klasiky

Kawasaki Z900RS a Z650RS – klasika pre moderného jazdca

Kawasaki W800 a Meguro S1 – klasika s japonskou dušou a modernou spoľahlivosťou

Suzuki GSX-S1000GX: Revolúcia v segmente sport-touring?