Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 14,056 až 14,070 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    Retro
    Účastník (Participant)

A okrem toho, motocross sa mi zapáčil aj som to chcel skúsiť mimo konkurencie, ale nepustili ma na trať…:-)

bacaono
    Účastník (Participant)

papi, som uš dávno tvrďev, že ten VT-rachtor ťi vóbec ňepasuje a čil si mi to potvrďev. 👍 
    Ten ňepósobev blahodárňe na tvój cievny systém. Ňevím či mu dokonca ňeškoďev. 😈 

cocodrill ty si narozdíl ot nás ozajský? Ňeverím. 😁

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Bača, cocodrill precca niekto musí byť.

To nie je len tak, že  nikto to nie je, ale píše. 

To len my ostatní virtuálni píšeme, ale je tu aj jeden ozajstný cocodrill.

Našťastie.  😁  😁  😁 

Ja to vidím tak, že zatiaľ sa asi nemohol zbaviť zmysluplnej zábavy sedemročných chlapcov: zazvoní a potom utečie.

Šak keď na viac nemá, čo už? 😁

apa
    Účastník (Participant)

papi tak tomu dávaš na frak, toľko mi papalo Varadrevo.

No, trošku viac. Asi 5,4.

Cez víkend som bol na severozápade Čiech, spolu 1350km, cca tretina na diaľnici, ale cez 130 som šiel málo – len pri predbiehaní. Spotreba 4,18litra/100km V-Strom. Je pravda, že môj psycho obmedzovač otáčok zafunguje pri 7000ot/min. Viacej netočím.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Apa, dúfam, že keď si dorazil domov, Marta ťa zobudila … 😁

bacaono
    Účastník (Participant)

apa, ná konštantu si nehav doma, keť sa tak zbesilo po ďálnicach naháňáš?  😈   😁

apa
    Účastník (Participant)

papi nemusela ma budiť, mám to vymakané – podoprel som si viečka zápalkami a je to 🙂  😛  😁 .

bača – ksí zostáva zachované vždy, len ho násobím/delím bulharskou konštantou. Kedy ako.  🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Apa, konštanta ksí násobená bulharskou konštantou znamená rozpätie od mínus nekonečna až po plus nekonečno, to ti nevojde na dysplej … 😁 

Ale to je normálne, všetci sa istíme dvoma konštantami, z ktorých sú obe premenné. Alebo aspoň jedna …  😈 

Inak V-Strom 650 a SV 650 pri rovnakom sekundárnom prevode a rovnakom rozmere zadnej pneumatiky by jazdili úplne rovnako.

Menšie rozdiely vyplývajú aj z mierne odlišnej mapy a z odlišného nastavenia zásahu obmedzovača, ale motor je ten istý.

Spotreba je teda zakódovaná hlavne v softvéri pravej ruky, kerý softvér je uložený v hardvéri prilbou chránenom (pred UV-žiarením, samozrejme 😁  ).

apa
    Účastník (Participant)

papi je mi to terazky jasné, aj mi to divné bolo že tak málo žere ale vzorec nempustí:

tankovanie odplna doplna v litroch deleno (0,01 x najazdené km medzi tankovaniami)

a 3x po sebe mi to furt vychádzalo 4,202 alebo  4,165 alebo 4,171 .

To prvé je po dialnici.

V-Strom obsadený len mojou mušou váhou + kufor Givi Maxia s bežným obsahom pri výjazde na 2-3 dni.

Musím asi niečo s tým robiť aby som sa tu potom nehanbil bzmk 🙂  😁 . 
    – Asi nejakú dierku do nádrže lebočo.
    – Alebo iný vzorec použiť.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Kokos, Apa, nerob žiadne diery. 😁 

Aj ja by som to vedel dostať pod 4 litre, keby som chcel, ale zatiaľ nechcem.

Presnejší údaj budem mať, až prejdem viac km, už som to začal zo zvedavosti zaznamenávať (prejdenú vzdialenosť a tankovania).
    Potom budem vrtať dierku možno ja.  😈

Šak na CBF 1000 som mal aj 3,98/100 km, čo mi dodnes nikto neverí. 
    Lebo som jazdil so slimákmi a dôchodcami z GTX. 😁 
    Keď som jazdil sám, mal som aj okolo 9 litrov na 100, ale aj viacero pokút (kua).
    Ale to som pri predbiehaní pri 90-ke podradil aj na trojku, nach sa prečisťujú tie kadejaké trubky, rúry a hadice, kua, ta ňe? 😈 

( Raz sa prečistili aj tie spolujazdkynine … Ale nie tej, kerú si asi myslíte 😁  😁  😁 )

apa
    Účastník (Participant)

S Varaderom som sa dostal tesne pod 5 litrov. Nižšie to nešlo.
    Dám na radu starších, nevrtam…

bacaono
    Účastník (Participant)

Apa ništ nevrtaj. Na dreveňáka je to normálná spotreba. 👍 
    Kamoš na dovče, téš sám s troma kufráma na 2200km  4,3l.
    My ešte na afrikách a jenno 12GS, 4,8l, a dva transalpy 5.2l.
    Na Rózike som uš mav aj tesne nad 5, ale to bola jazda jak spomínav papi. Normálne okolo komína sa motám tesne nat 6 a na dovolenke s NGŠT a troma kufráma 5,7.
    A to som mav strach z legiend že ma tá LC8 zežere aj s topánkáma.

Bopsik
    Účastník (Participant)

… že vraj na motorke sa spotreba nepočíta, či?…
    😛

apa
    Účastník (Participant)

Bopsik pravdu máš, dnes som tankoval plnú, 14.9litra a 348km od poslednej plnej. A kua, ako rátam tak rátam stúpla mi spotreba. Šiel som 3/4 cesty po dialnici. Rýchlosť ξ + 15km/h. Verím tomu, že v budúcnosti dosiahnem aj 4,5 spotrebu. Alebo 4,5106.

ξ = 106km/h.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Občas z nudy alebo zo zvedavosti prepočítavam pár vecí.

Naposledy som riešil prevodové pomery na SV, lebo sa mi moc nepáči, že pri diaľničných 130 točí motor okolo 6000.

Kvôli nižším otáčkam sa ten prevodový pomer dá zmeniť, ale znamená to samozrejme zhoršenie dynamicých vlastností motorky.

Zmenou sekundárneho prevodu (moje SV 650 S v sérii 15/44, holý SV 650 má 15/45 a Apókov Strom má 15/47) sa dajú dosiahnúť určité „zlepšenia“.
    Napríklad keby som to zmenil na 16/43, maximálku by som mal 270,55 km/h pri 11000 otáčkach motora… Zmenou zadnej pneu zo 160/60 na 160/70 ešte o kúsok viac… 😈 
    Z kopca a s „větrem v zádech“, šak sme len virtuálni, no né?  😁 

Problém je, že aj keď sa mi tých 6000 pri 130 nepáči, všetko je dobre tak, ako je, nič netreba meniť. Na diaľnice sa aj tak nepchám.
    Ak sa ale nič nemení, nastáva nuda a počítajú  sa blbosti, napr. spotreba… 😁

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 14,056 až 14,070 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri