Connect with us

Batéria do motocykla

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Batéria do motocykla

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 31 )
  • Autor
    andoo
    Účastník (Participant)

Vadim po com su u teba nabijacky

? mal by som si nejaku normálnu uz zaobstarať

cimo1
    Účastník (Participant)

Bateriu mam v motorke od vyroby takze asi spravne predpokladam ze sa na nej podpisal zub casu. Dobijanie je OK. Zrejme budem musiet zainvestovat do gelovej baterie pretoze vyrobca neodporuca inu. Dik za radu

bezdooo
    Účastník (Participant)

Inak, kde kupim gelovu nabijacku, lebo som kupil moto z gelovou bateriou a mal by som ju nabijat gelovou nabijackou, viete niekto poradit, ci staci zbehnut do barsktoreho moto shopu??

psik
    Účastník (Participant)

bezdooo: Neviem či bársktorého, ale na Hradskej vo Vrakuni sú. 🙂

pagy
    Účastník (Participant)

Kua nikdy som necital pozorne diskusie na temu nabijacky na akumulator, ale teraz ma to uz zaujima. Ja uz dlhe roky nabijam gelove aku obycajnou nabijackou a funguju uplne bez problemov…. 😶 Pytam sa preco?

raptor
    Účastník (Participant)

Pagy asi mas len stastie 😀 .. zvycajne tie gelove zvyknu explodovat a zamorit siroke okolie radioaktivnym odpadom ak ich nabijas obyckovou nabijackou

pagy
    Účastník (Participant)

To som ani nevedel, ze mam take stastie, ale za to som mozno uz priesvitny…

FaDe
    Účastník (Participant)

A zase tie "gelove" baterie 😟 😟 😟 ano keby si nabijal gelovu bateriu obycajnou moze sa poskodit a aj vybuchnut…

Problemom je ze tu vsetci trepeme o bezudrbovej baterii a nie gelovej… Kedy sa konecne naucia ludia chapat ze kazda uzavreta bateria nie je gelova…

Gelove baterie su naozaj specialne a velmi haklive na dobijanie… Avsak gelovu bateriu nema mozno ani 5% z vas…

Ja nabijam bezudrzbovku tiez obycajnou ruskou nabijackou starsou ako ja a ta baterka uz davno po svojom limite este stale fachci…

pagy: moj prispevok nie je na margo tvojho aj ked za nim nasleduje 😉

pagy
    Účastník (Participant)

Fade, kua ty to cele este viac rozmazavas. Opytam sa na rovinu: akym prudom sa nabija gelova aku a akym prudom sa maju nabijat ostatne podla Fadeho bezudrzbove aku. Ja osobne bezudrzbovy aku nepoznam…

senior
    Účastník (Participant)

pagy Bezúdržbový značí, že okrem nabíjania netreba s ním nič robiť. Samozrejme, že gelové sú bezúdržbové, ktovie ako by sa tam gel pchal, asi dekalamitkou. 😀 Kyselinové sú klasické (dolieva sa dest. voda) a hermetické, ktoré sa nedolievajú. Ja oboje nabíjam prúdom 0,1C, alebo menším, a čas taký, aby dodaná energia bola 1,2C.

TomThomas
    Účastník (Participant)

Ja mam gelofku (Fiamm) v jawe ,moze byt aj na stojaka aj na leziaka (nesmie byt konektormi dole) .

Pri nabijani nesmie napetie prekrocit 14 Voltov lebo sa bateria poskodi . Je haklivejsia na vibracie a razy , ak

sa dostane do nej vzduch tak je po nej.

senior
    Účastník (Participant)

TomThomas 🙂 ano, u nás ich používame v UPS zdrojoch, tam je regulované nabíjanie a nie sú otrasmi a vibráciami namáhané. Životnosť okolo 5 rokov

bezdooo
    Účastník (Participant)

Fade: tak ja patrim k tym ani nie 5% 😁

senior
    Účastník (Participant)

bezdooo ešte dobre, že nepatríš k 4 percentám… 😀

pagy
    Účastník (Participant)

Senior, vsetko je super, ja nabijam asi podobne (na nabijacke mam prepinac auto/moto), len stale nerozumiem, preco sa teda nabijacky rozdeluju na gelovky a normalky

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 31 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri