Connect with us

Rezanie PLEXI skla

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Rezanie PLEXI skla

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 16 až 28 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    reeko
    Účastník (Participant)

cbr900 jake racingove? ja chcem material.. 😁

cbr900
    Účastník (Participant)

reeko tie používajú len superšporty…. racingové má oproti klasickým seriovým menšiu bublinu vpredu kvôli airodynamike….posielam foto pre porovnanie…. seriové [linka] a racingové s bublinou [linka] … bližšie info by ti vedel dať Lorenzo , keďže jazdí len okruhy 🙂

… materiál? neviem, či ho dokážeš ohnúť (za studena) do požadovanej formy…

reeko
    Účastník (Participant)

cbr900 asi sme sa nepochopili.. potrebujem kupit obycajnu tabulu prexiskla.. a nepotrebujem ju obybat.. nema to byt na stit na motorku… 😁

cbr900
    Účastník (Participant)

reeko jáááj….akože u nás v "dedine" sa to dá bežne kúpiť v sklenárstve….každé lepšie sklenárstvo by mali mať tabule plexi skla

reeko
    Účastník (Participant)

cbr uz som dostal echo ze aj v baumaxe maju tak pozrem tam 😁

cbr900
    Účastník (Participant)

reeko daj potom vedieť ako si dopadol 😉

radoo
    Účastník (Participant)

Lexan je len obchodny nazov spolocnosti general elektric. Inak sa to vola polykarbonat a pokila to nebude general electric zozenies ho za 50percent ceny

plexicentrum
    Účastník (Participant)

Ahojky slovensko :o) primo od pramene plexi muzete rezat do sily 4 mm nozem typ napisu tem koho to bude zajimat konkretne dl potom na cirkularce rezat tvarove muzete pouzit primocarou pilu s platkem se sikme brousenymi zuby bez predrezu .kazda vec ma sve kazdopadne co se tyka stitu na motorku mate moznosti 3 a to bud plexi

polykarbonat a nebo pet .vyhoda plexi da se lestit kdyz ho poskrabete dobre tvarovat za tepla.nevyhoda pri narazu se stipe a muze vas poranit.polykarbonat vyhoda je nerozbytny a razuvzdorny tudiz bezpecny pri padu ,nevyhoda v pripade poskrabani nejde moc vylestit a je o proti plexi vice nachylnejsi k poskrabani

pet velice snadny k ohybani za nizkych teplot lehke skrabance i hlubsi vrypy se daji vytahnout do roviny fenem .je vsak nejvice nachylny k poskrabani ,cenove je to asi tak plexi s petem na stejno polykarbonat je drazssi na stity zaejte plexi lite ,extrudovane je sice lacinejsi ale ma vetsi vnitrni pnuti tudiz nachylnejsi k praskani ,polykarbonat zadejte s uv ochranou z obou stran jinak vam muze do roka ci dvou zezloutnout pripadne zbellat.pet take zadejte s uve ochranou z obou stran ,vsechny uvedene materialy jsou jek pruhledne tak i s ruznym zabarvenim.a pozor ne trhu je jeste jeden material ma skratku ps neboli polystyren delaji se z nej prevazne treba krabicky na cd ten nebrat je krehky a neodola mrazu a rychle starne zloutne a vubec ten se hodi tak do sprchoveho kouta :o)) to je vse :o) chceteli vedet vic ptejte se … pa

cazzo
    Účastník (Participant)

Možete si ho dať vyrobiť,nedávno som zhánal a mam kontakt na p.Jakubíka v Bytči .Vraj vyrobí hocijaku hrúbku farbu aj ohnutie.Nakoniec som kupil u Loisa,ale môžete skusiť tel: 0908 033 475

Puco
    Účastník (Participant)

Lexan(polykarbonát) – Margard…špecialna povrchová úprava proti poškriabaniu a rôznym rozpúšťadlám(benzín, acetón…), ale je teda drahší ako základný s uv ExellD.

Inak, už nie je divízia plastov General Electric Plastic ale po novom Sabic innovative Plastic(celé to kúpili arabáči).

Dá sa to rezať kotúčom alebo priamočiarou pílou, s kotúčom/plátkom na plasty alebo farebné kovy, len hrany nevyleštíte, zostnú po leštení také matované.

Puco
    Účastník (Participant)

REEKO – firma Remaplast, Vranovská 4, Bratislava sa špecializuje na predaj plexiskla, rôzne farby a formáty.

reeko
    Účastník (Participant)

Hosi ta tema je rok stara.. pomaly si uz ani nepamatam na co som to chcel.. ale diky… kupil som nakoniec v baumaxe 😁 😎

italofighter
    Účastník (Participant)

Aj ked je stara ta tema rok strany plexa a myslim ze aj lexanu po rezani vylestite tak ze ich zahorite normalne horakom z acelytenovych flias jemne nastavenym plamenom a opalenim ostanu krasne cire mam z vlastnych skusenosti a k tomu rezaniu v nemenovanej firme pouzivali frezu a ta dokazala rezat od 2 do 25 mm takze ak by niekto potreboval kontakt na tu firmu staci povedat

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 16 až 28 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Partneri