Rezanie PLEXI skla
- Toto téma obsahuje 27 odpovedí, 13 hlasov, a bola naposledny upravená pred 17 rokmi, 2 mesiacmi od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Domov › Diskusné Fóra › Motoporadňa › Rezanie PLEXI skla
Zdravím….chcel by som sa podeliť o skúsenosti s rezaním PLEXI skla… má niekto nejakú skúsenosti ako ho rezať?? Dík 😁
pilka na železo a trochu trpezlivost 😉 stačí
crazyman nenarobí veľké štrbiny?? čo tak rezač skla (skalper)?
OMG
cbr900: ak to plexi chces na moto, potom ti odporucam radsej lexan. plexi sa teplom deformuje, ultrafialovym ziarenim zltne a v pripade rozbitia ti moze sposobit skaredu ujmu. naviac staci kamienok a praskliny sa ti rozbehnu dokola.
lexan je na trhu v cirej farbe, ale aj tmavy, zlaty a iny. taktiez moze byt rozne povrchovo upraveny. v pondelok ti poslem linku na firmu v ba, ktora sa lexanom zaobera. lexan sa da za studena ohybat na obycajnej ohybacke, ale da sa tvarovat aj za tepla. obluky sa robia za studena, ak ostanu fixovane k podkladu.
prave rezem lexan, lebo vyrabam novy kryt na svetla a prednu kapotaz. reze sa pilkou a chladi petrakom.
inak plexi rez cirkularkou, bude to rovne a nebude poskrabane ak si ho polepis predtym
este daco: ak nemas cirkularku co sa toci fest rychlo, radsej rez dekupirkou, abo rucene. pomala pila ti rozbije okraje a popraskaju…
trimer hoď mpotom sem ten link, tiež chcem vyrobiť predný štít z nejakého matrošu. a čo vychádza 1m2 ?
all dík všetkým za postrehy…. trimer …môžeš sem hodiť ten link, možno to niekomu ešte pomôže…ja som to vyriešil flexkou…volajte ma Dr. FLEX 😀 , lebo aj podsedlovku som si ňou pomáhal….
… volal mi Coolerman, tak dal mi kontakt na firmu, ktorá sa zaoberá rezaním plexi pomocou laseru (lejzra), tak potom to sem pridáme…
…ešteraz dík 😉
vodnym lucom 😎
zajtra rano (nedela) budem v praci, tak ten link poslem. chlapik co robi s lexanom mi k lexanu pridal aj cd kde je katalog, moznosti aplikacii a opracovania a pod. takze sa idem vyblaznit. ospieval mi kvalitu lexanu tak ho na masinu naplacam co tam vojde… 😎
Celkom dobre sa to reze aj lupienkovou pilkou
tekze k tomu lexanu: http://www.tercoplast.sk
kde sa da kupit plexi sklo? popripade ako sa to kupuje.. ci velke tabule alebo odrezu kolko treba.. diky.. 😉
popripade ten lexan.. 🙂
popripade aj s oriantacnymi cenami.. 😛
reeko ja som kupoval originál racingové na hondu… to sú drahšie… s inými nemám skúsenosť
Cookie | Dĺžka trvania | Popis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |