40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
9. decembra 2013 o 20:53 #89048solimÚčastník (Participant)
OZNAM
„KRUŠOVCETREFFEN 2014 – MAŽOLAFEST 40+ “ ,
k tomu len podrobnosti na str. 75 od thea 21.11.13 08:37Necakajte do 15 teho, ale zaplatte uz dnes. 👍
9. decembra 2013 o 21:05 #89049przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Balamutíte tu hlavu plebsu, veď keď v roku 2011 bol nultý ročník, tak tento môže byť len tretí… 😈
9. decembra 2013 o 21:13 #89050magumaÚčastník (Participant)Tu sú fotky z technického múzea
9. decembra 2013 o 21:14 #89051magumaÚčastník (Participant)9. decembra 2013 o 21:31 #89052przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)👍 Jejééj, náčelník, veľká vďaka, celé som to preletel a teraz ic budem aj pozerať do rána. 🙂
9. decembra 2013 o 21:37 #89053theoÚčastník (Participant)Papi, ajtak tam nechodis, tak ti moze byt jedno ktory rocnik to je, ale by si nam mohol skonstruovat nejaky motor na plnenie huriek /kable si naplnime sami/, hehehihi
a tento rocnik bude IV. žranica, cize III. rocnik – Mažola III.
treba nakreslit schemu?
porsivó paprika hol van…
som uz ticho. /smajlik prečarknuta papula/
xixi
chuchu
9. decembra 2013 o 21:49 #89054przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Theo, škoda času. Nejdem to tu zatoto, napíšem ti to celé okolo Mažole do ringu, dobre?
Vlastne som to už začal, ale som sa na to vytoto.
Ale teraz to dokončím. 😈9. decembra 2013 o 22:30 #89055kavisÚčastník (Participant)theo nechaj papiho v kľude a navrhni wikinovy nech ten svoj motor využije na stroj plniaci húrky, šak sa sťažoval že ešte neví na čo ho použije 😈 😇
9. decembra 2013 o 22:49 #89056przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Ale, však ujo Theo nech len šteklí… Ja som vtedy povyťahoval nejaké dôkazy z mr, aj som to naklepal, ale som to odložil, aby som nemútil tu vodu.
Ale teraz som to znova vytiahol, lenz idem tam dať namiesto odkazov na stránky prefotené konkrétne výroky aktérov.
Ono keď to nik nenalistoval doteraz a len mele svoje, je predpoklad, že to nenalistujú ani teraz. Pritom sami nevedia, čo vtedy napísali, to je jasné… Tak im to treba strčiť pod nos. Nič tým samozrejme nechcem dosiahnúť, ani zmeniť, ale strčiť to musím. Nech je sranda, dúfam, že sa nik neurazí. No, možno Theo, ale veď sa udobríme aj tak… 😈9. decembra 2013 o 23:00 #89057przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Pôvodne som to chcel do ringu (pred pár týždňami, keď som bol ešte trochu znechutený, ale už ma to prešlo.
Lenže keď som to už vtedy vtedy napísal, tak predsa pridám. Tu bude väčšia sranda, ako v ringu, ostane to v rodine a motobabka konečne bude mať čo čítať. Fakt som sa tomu venoval, aby som neprdel len tak nezodpovedne do vetra. Totiž ohľadom Theo-kvízu sa mi tu zase vynorila pod koberec zametaná nezrovnalosť okolo Mažole. Až tak ma to zaujalo, že keď Theo neuznal Yoffovu odpoveď (v zmysle, že prvá obeť nemala meno) tak som prečítal vtedy cez 200 strán na motorájde, trvalo mi to vtedy skoro celú noc. Dokonca som niektoré príspevky aj označil, aby som sa na ne mohol odvolať. To mi teraz urýchlilo napísať tento román, zakladajúci sa na holých faktoch,
Dnes som to len prefotil, aby sa to tam nemuselo po stranách loviť – tak skúsim tie úrivky pridať. Kto by mal problém s kontextom, pridám aj číslo strany, lebo na fotkách nevidieť.
Aj keď s Mažolami nič nemám, môj dlhší „krátky príbeh“ o Mažole v spojení s Theo-kvízom by znel teda nejak takto:Začalo sa to koncom roka 2010 jesennou absťáko-nostalgiou geriatrikov po – síce trochu upršanom, ale zato mimoriadne vydarenom – prvom viacdňovom stretnutí cca 80-90 členov skupiny motorkárov 40+ (Tajov I, 2010).
Náčelník Maguma nesklamal a zorganizoval teda zimné stretko, konkrétne moto-zabíjačku, ktorá sa konala v januári 2011 v Krušovciach. Akcia sa tiež zapísala do análov geriatrie, ako veľmi úspešná, moto-absťák mal takto miernejší priebeh a malo sa o čom hovoriť minimálne do začiatku sezóny.
Cez sezónu 2011 sa konalo okrem menších lokálnych aj druhé hlavné, viacdňové moto-stretnutie, tiež v Tajove, už za krajšieho počasia a s ešte väčšou účasťou. A na jeseň sa znova otvorila téma zabíjačky, inak to ani nemohlo byť. Začalo sa hovoriť o druhom ročníku, a odrazu maguma prišiel s nápadom, že chcelo by to nejaké meno pre obeť:
FOTO 1 (str. 136)
Po pár návrhoch na meno Melcsy si spomenula na prasiatko Mažolu zo starého seriálu rozprávok pre deti:
FOTO 2 (str. 136)
Vilo si rozprávky o prasiatku Mažole (znamená „Hrozienko“) tiež pamätal a nápad sa mu zapáčil:
FOTO 3 (str. 136)
Začiatkom decembra sa objavilo logo, čo pridal Dando1, pokakal však dátum o 100 rokov. Pár ľudí sa usmialo, Dando samozrejme tiež – ale k nápisu „2. ročník“ nikto z vyše stovky geriatrikov pripomienky nemal (sarkastická poznámka: vtedy ani Theo…).
FOTO 4 (str. 146)
Schyľovalo sa k akcii, ktorá sa mala konať v januári 2012 tiež v Krušovciach – a odrazu náčelník Maguma vyrukoval aj s menom:
Obeť druhého ročníka nazval Mažola II. Je to podstatný moment, tu totiž ešte 2. ročník a Mažola II sú v krásnom súlade (sarkastická poznámka: všimnite si, Theo, aj keď nechce obeť pomenovať, „značku“ dokáže nejak stráviť…).
FOTO 5 (str. 157)
Akcia v januári 1012 prebehla vo fantastickej nálade, fotky sa pridávali celý január, bolo o čom hovoriť, tie zimné zabíjačky sú fakt výborný nápad. Papi síce „zabijať“ ani teraz nebol, ale robí poctivý archív a má okolo 7-800 fotiek aj s uvedením, kto ich pridal.Prišla aj moto-sezóna 2012, v lete sa konalo excelentné hlavné stretko v Gaderskej doline, počasie super, účasť okolo 150 geriatrikov, nádhera. Archív papiho praská vo švíkoch, všetko s kostolným poriadkom, krása…
Na jeseň 2012 však zase nastupuje absťák a logicky sa začne hovoriť o treťom ročníku zabíjačky, mala by sa konať v januári 2013.
Vilo síce žartovne spomenie Mažolu II, ktorá to má za pár, ale zatiaľ sa omylu váha neprikladá. V skutočnosti totiž Mažola II to už má dávno za sebou, zjedla sa ešte v januári 2012… Kľud, budem ticho, však si to všimnú a opravia…
FOTO 6 (str. 278)
Lenže predsa som mal upozorniť na preklep, lebo na druhý deň náčelník zase spomína Mažolu II, tak si to asi nevšimol – alebo si už nepamätá predchádzajúcu Mažolu II…
FOTO 7 (str. 279)
Nakoľko ešte jedna Mažola II by mi už robila problém v archíve – navyše v ďalšom by už nesedelo ani číslovanie ročníka s číslom mena obete – tak tu som sa už musel ozvať
FOTO 8 (str. 279)
Ale proti krátkej pamäti niet účinnej zbrane, keď sa spoja dvaja s krátkou pamäťou, tak to je už úplne beznádejné (sarkastická poznámka: Theo, ktorý pred rokom nechcel žiadne meno, odrazu napíše, že na Sovensku sa každá sviňa nejak volá, tak preto).
Po Theovej pohotovej, ale od veci odpovedi (pýtal som sa na poradové číslo, nie na to, prečo sa sviňa vôbec nejak volá…) nerozmýšľa ani Vilo, pridá sa k „znalcovi“ a uzemní ma úplne…
FOTO 9 (str. 279)
Keď som sa o malú chvíľu upokojil, ešte som mal jeden chabí pokus, ale to už len zo zotrvačnosti, lebo sa rád hádam. A vôbec, mala by predsa nasledovať Mažola III. Poslednou vetou som už ale vlastne ustúpil z bojiska, s konštatovaním, že pre niektorých je asi veľký problém rátať do troch, nepresvedčia sa spätne o ničom, lebo je nad slnko jasnejšie, že oni sa mýliť nemôžu. Len som chvíľu ešte rozmýšľal, či týmto vlastne tá bývalá Mažola II sa z nedbalosti premenovala po roku na „Mažlola I“ ? Asi, Alzheimer dokáže divy… Ale veď sa furt hádam, nechajme to tak. Znalci to vedia lepšie…
FOTO 10 (str. 279)
Akcia prebehla v januári 2013 v Krušovciach v pohode, druhýkrát zabili aj zjedli Mažolu II, úspech veliký, o rok zase tu, súdruhovia…
Aj sezóna 2013 prišla, okrem viacdňového generálneho stretka geriatrikov (Borová Sihoť) sa už rozbehli aj iné viacdňové stretká (Kapor-tour aj s výjazdom do Maďarska, Psiare, ČUL s Poľskom..), vídame sa na rôznych akciách, ako sú Cibajky, Psiare, R66SK Larsonovcov, veľa toho je… Nádherný rok to bol, fakt.
Ale späť k Mažole:
Dohra okolo pomenovania sa už obmedzila len na nejaké silené vyumelkované vysvetlenia, ktoré sa objavili znova až teraz v Theo-kvíze. Niečo o dodatočnom zapletení nejakého „nultého“ ročníka, vrátane baletu okolo vysvetlovania rozdielov medzi pojmami „motozabíjačka“, čo vraj nepliesť s akciou „sviňožranie“, atď, atď…
Faktom ale je, nasledujúci ročník zabíjačky v Krušovciach, ktorý sa pripravuje teraz a bude sa konať v januári 2014, je nazvaný, ako 4. ročník, kopírovalo sa to bez pripomienok cez viacero strán (sarkastická poznámka: kopíroval to aj Theo, dokonca viackrát…).
Teda podľa všetkého ročníky išli po sebe takto:
2011 – 1. ročník
2012 – 2. ročník, a obeť bola nazvaná už vopred „Mažola II“ – jednoznačne s ohľadom na prvý ročník…
2013 – tretí ročník, vošiel do análov tým že zase zjedli Mažolu II…
2014 – štvrtý ročník, aspoň to nikto to zatiaľ nespochybnil, že bude štvrtý. Veď aj bude. Lenže keď ten prvý by bol naozaj nultý, tak tento by mal byť len tretí… Ale to by už fakt chcelo vedieť počítať do troch, ani nepredpokladám, že niekto z vás (duo Theo-Maguma) ustúpi, u geriatrikov to nie je zvykom. Radšej si budete sami sebe protirečiť – ale aspoň je to zábavné. Aj nultý, aj štvrtý. Dobre.Samozrejme som tam nebol a nič ma do toho. Šachy okolo Theo-kvízu, keď ani Vilo nevedel odpoveď (v konečnej nemohúcnosti trepol „Huspeninka“) – tak sa mi vynára teda otázka, či namiesto nejakej ješitnosti by nebolo možné uviesť veci konečne predsa len na pravú mieru? „Znalci“, ktorí navyše hlásajú, že v to majú systém, by mohli niečo predveisť.
Čo tak napríklad 4. ročník a Mažola IV?
Fotky sú pravé, bez manipulácie, čestné pionierske. Je to všetko stále tam, môžete si to nalistovať. No a čo sa už riešilo cez kvíz, to je všetko tu na motocykel.sk.
P.S. – Prečo toto celé píšem?
Lebo Theo mi napísal, že moja argumentácia nemá úroveň, že som ho sklamal. Jeho argumentácia má veľmi vysokú úroveň, až to tá vysokokvalitná argumentácia namanipulovala do stavu, že aj Yoffo tu písal niečo o tom, že sa bijeme o prilbu. Volovina.
Píšem to preto, lebo. Dúfam, že toto bol argument na úrovni.
Že si z niekoho robím puču. Jasné, aspoň je to fifti-fifti…A vy, samozrejme môžete pomenovať poradie aj prasiatká, ako len chcete.
Prečo? Lebo.9. decembra 2013 o 23:26 #89058kavisÚčastník (Participant)No teda papi klobúk dole že sa ti toto všetko chcelo vyhladávať a pre mňa poučenie že z tebou sa neoplatí hádať šak ty všetko podkladáš argumentami a to už sa stráca radosť z konfrontácie 😈 😈 😇
9. decembra 2013 o 23:48 #89059bobolakÚčastník (Participant)Papi na hrad!!! 👍 👍 theo zajtra zasadne IT OTK TK GTX a budeš riešený…t.j. pôjdeš dole z funkcie kvízového agenta…. 👎 👎
10. decembra 2013 o 5:57 #89060kingstonÚčastník (Participant)No papi – úplný historikus kronologikus archeológ 👍 .
Mažola v súvislostiach – hocikto si to mohol vyhľadať ale nikomu sa nechcelo 😁 .
Náčelník – navrhujem dať veci do poriadku a mažolu tretiu pomenovať ako mažolu 4. aby sa nám táto ošíbka ďalej cez celé 21. storočie neťahala 😎 .
10. decembra 2013 o 6:17 #89061theoÚčastník (Participant)Papi, ty prehadzovač starych kablov, to kde ta školili, v Moskve?
ved som skolo koliesko na myši zodral kym som to prebehol a nieto este čitat.
Bobolak, ja viem ze pojdem dole, ale papi by tu funkciu archivara mohol dostat ked uz ma aj externy HDD / nemylit si s HD/
hihi
hehe
10. decembra 2013 o 6:46 #89062laraÚčastník (Participant)No papi klobuk dole teraz aj ja som pochopila ze odkial ste brali meno Mazola dakujem 🙂
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.