Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 6,901 až 6,915 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    lara
    Účastník (Participant)

Hát za to lebo som zle pisala  Ipafa neexistuje. 😁

VANUCCI
    Účastník (Participant)

papi   oni keď píšu ani nevieš čo je na obrazovke, po tebe aspoň písmenká vidím, ale nemrozumiem 😁 

spisovne sa píše  – už nebudzem 😟 

sobotu poobede, ak budeš mať voľno dám ti doučovanie z “ hutoráčiny “  keby ši chcel, kedz ne, ta ne, no ta ne bratm?

a nehutor, že ja som hutoril, že ty ši coška hutoril, bo ja som nič nehutoril, že ši ty coška hutoril, ale kedz ty budzeš hutoric, že ja som coška hutoril, ta potom ja budzem hutoric, že co ši ty hutoril a potom možeš hutoric, že ja som daco hutoril, bo ty ši coška hutoril

keby ši polamal jazyk pri čitaňu mojoho odkazu, ta ci ho dam do gipsu 😁  😁  😁

VANUCCI
    Účastník (Participant)

lara    šak ja viem po maďarsky aspoň pozdraviť:

1. višolnatalaš             /preklad  višol na talaš – višiel na regál/
    2. janopodkriváňom     / preklad Jano pod Kriváňom /

🙂

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😎 Ja píšen po čabensky, mal son napísať „nibudzen“ – ale to by ste už nirozumeli vóbec

VANUCCI
    Účastník (Participant)

papi    mne stačí, keď som s vami a môžete rozprávať ako chcete v očiach vám vidím, že ste super ľudkovia a je mi s vami dobre 🙂  👍

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😎 Vanu, ono je to veľmi jednoduché. 😈 

Slušnosť káže rozprávať tak, aby ti všetci rozumeli. Ak použiješ reč, ktorej niekto nerozumie, to je, ako keby si mu šepkal za chrbtom. Aj keď možno o nič nejde, kazí to atmosféru prostredia, cítim to často v skupinách dolniakov (pri osobných stretnutiach). 🙂 
    Dúfam, že nikomu neuniklo, že význam (preklad) tej vety som tam pridal… 😉 😘

VANUCCI
    Účastník (Participant)

papi  s blbcom neviem rozprávať, nie je o čom, s tebou môžem aj sto rokov 🙂  👍

Bopsik
    Účastník (Participant)

Bol som kedysi, cca pre 5 rokmi na zábave v Szomotore. Je to stredisková dedina pri Čiernej nad Tisou. Robia tam plesy, zábavy, ale nie v rifliach, ale musí byť protokolárne oblečenie. Zobrala nás tam jedna známa, oslavovala tam narodeniny. Bolo nás pri stole cca 30, všetko vo veku od 25 – 50, a všetko maďari, okrem nás dvoch.

Nela, naša známa, povedala:
    „Máme medzi sebou dvoch Slovákov, nevedia po maďarsky, vítame ich medzi nami, nech sa cítia dobre, a poprosím všetkých prítomních, aby sme sa rozprávalo po Slovensky.“
    Neveril som vlastným ušiam, všetci sa bavili po Slovensky. Až po polnoci, keď stúpala hladina krvi v alkohole, začala sa objavovať maďarčina, ale to už bolo jedno. Bol som veľmi milo prekvapený.

Dnes bol poplach. Manželka vraví:
    „Zober do lesa psa.“
    Ja že nie, ale potom som si rozmyslel, kúpil som uzdu a popruhy, teda vodítko a obojok, naložil som Grcka do auta a zmizol. O 15 min. som mal vystrašený telefón, že či som nevzal Moma, že už ho po celej Table hľadá, policajtov zastavila, susedy obehala, synovi volala. Že ide aj ona s nami na prechádzku, som sa po ňu vrátil. Zdrbala ma.

Chlapec ešte nikdy nešiel na vodítku, najprv sa chcel vyvliecť, trhal, hrýzol, a furt skúšal odbehnúť – ale nevyšlo. Pomaly si zvykol. Bál sa že ho ideme odstreliť, alebo niekde nechať, triasol sa od strachu. Ale oťukal sa, zistil že nie. Ale je vychcaný, keď stretneme iného psa, tak sa skrýva za Mery, ale keď je na rukách, tak breše jak frajer.

No neviem jaké meno mu dať. Basty sa mi nepáči. Úradne sa volá Momo. Ja ho chcem volať Dunčo, ale volám ho Grcko, tak neviem. Vyzerá, že nám prischne. Foto za chvíľlu.

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Tak keby moji južní susedia vedeli, že si napísal, že Somotor je pri Čiernej nad Tisou, tak už by si tam druhýkrát nešiel na zábavu. Somotor je pri strede nad Bodrogom. To mi ver, ja som mal celý tento okres a technik na starosti, tak to poznám. 🙂 
    Keby si nevedel od čoho je to odvodené, inak by si ho počul, jednoducho basty  🙂 

Ja som 25 rokov jazdil po celom okrese dosť veľa na takzvanú maďarskú spodnú časť, ale sú to normálny ľudia ako my všetci, takže niet sa o čom baviť, problémy medzi nami robia politici a nie my obyčajní ľudia, ktorí sa bežne stretávame. 👍 

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Zasa tam mám preklepy, ale aj tak sú to super správni ľudia. 👍

theo
    Účastník (Participant)

Bopsik, uz je to jasne, mas s Grckom prvu prihodu  👍 , uz sa ho nezbavis, a inac tym padom si myslim ze moze byt povyseny na slobodnika.  😁

theo
    Účastník (Participant)

Ale mohol by sa volat BO – ten havko /psík/  😈  😁

VANUCCI
    Účastník (Participant)

theo  bratm, ta predsa si rozmrzol?  teším sa. No povedz, či nemám pravdu, že Somotor patrí Strede 😉  keď nevieš, opýtaj sa Katky ona je múdrejšia, poradí ti 🙂

Bopsik
    Účastník (Participant)

Ja viem, ja mám zvieratká rád (nie som zoofil), a mať psa je zodpovednosť. Psovi sa treba venovať, rozprávať s ním, cvičiť, hrať sa, pohladiť. Keď pôjdem na BS, na Kapore, nahuby stretko, alebo do Hrvatska, či inde, dám mu 20 €, že choď si dačo kúpiť. Toho sa bojím. Keď mi prirastie k srdcu, potom bude ťažko ho nechať len tak dakde voľne pohozen.
    Pez nie je hračka, ktorú odhodíš, keď sa jej nabažíš, aj pes je len človek, je to živý tvor, a ja som zodpovedný človek. Preto do toho nechcem ísť.

Ale Mery už je rozhodnutá, ja si môžem baliť kufre, alebo sa s tým zmieriť.

Je teraz vonku, dnu nechce byť, vraj má byť vonku. Len nemám točňu, neviem ako bude robiť zatáčky, do rána bude Kosovo, -7°C, dúfam že sa nezlomí…

theo
    Účastník (Participant)

So? motor? hej, ten patri strede  🙂  😁

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 6,901 až 6,915 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri