40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
23. mája 2014 o 19:26 #95362theoÚčastník (Participant)
Urraaa, este vyhram loteriu /sústredím/ a som v siedmom meňňben /bopsik negugli/ 🙂 😈 😁
23. mája 2014 o 20:04 #95364przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Krampus, neser, jasné, že volant, však k dospelému autu tomu chýbalo len jedno koleso.
Inak vyrábali ešte dlho po vojne rôzne typy, aj štvorkolesové, terénne, minibusy, kadečo. Spolupracovali s Mercedesom a dnes sa stále robia celkom moderné užitkové vehikle v Indii, s bohatým sortimentom, gugliť možno napr Bajaj Tempo Ltd…
Dám rez kabínou, bolo to ale veľmi malinké, to si pamätám… 😁
24. mája 2014 o 6:02 #95365ahojkoÚčastník (Participant)éKua a zase kilometer mojich litaanii nepresiel:
eXeBaT, preco??
24. mája 2014 o 7:27 #95367SlonÚčastník (Participant)Píšeš zďaleka…písmenká sa cestou posrácali 😈 🙂
24. mája 2014 o 8:22 #95368przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Ahojko je asi podobný ajťák, ako sme tu viacerí… 😁
Po určitom čase ťa to automaticky odpojí a krásne myšlienky sú tatam. 😈
Ak vieš vopred, že to bude na dlhšie, píš to do nejakého OpenOffice, keď si hotový, prihlás sa a prehoď to celé sem. Bopsik to už dal na predchádzajúcej strane… 😉
24. mája 2014 o 14:50 #95369ahojkoÚčastník (Participant)papi
uz som to tak par x urobil , ale vcera vecer pre zmenu nie a nevyplatilo sa! Asi to tak malo byt, lebo nadmiera Heinekenov sposobila tie litanie a papier to zjavne nezniesol.. 😈 😁
24. mája 2014 o 16:07 #95371MlhosÚčastník (Participant)Musis pisat na http://www.motorcycle.ca/ tam sa ti to nestrati 😁
24. mája 2014 o 19:05 #95373fikusÚčastník (Participant)Krasne vozitko,ale co zakruty?asi by som sa bal.
Jazdili te uz na niecom tak vysokom,dlhom,bystrozrakom?
Pamatam cz rikša.24. mája 2014 o 19:21 #95375magumaÚčastník (Participant)Hej, jazdil, papiho dedko s babkou, to sú tí dvaja vyblednutí na papiho fotke, to preto, že jazdili na takomto čude, tak papi sa za nich bude dosmrti hanbiť 😈 😈 😈 😁 😁
24. mája 2014 o 19:56 #95377przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Truľo, keby som sa hanbil, tak to sem nedám. Môj dedo bol úžasný človek, inteligentný strojár a mal s nami nekonečnú trpezlivosť, bral nás všade zo sebou a cestovali-jazdili sme s takými mašinami, o čom vy nemôžete ani snívať. 😁
„Cestoval“ som napr. na pluhu, sediac vysoko v železnom sedadle, ten pluh ťahali sem-tam dva obrovské rachotiace-dymiace-čmudiace parné lokomotívy, spôsobom, že kua-dlhé lano natáčali na obrovské bubny. Po dokončení záberu sa posunuli kúsok a hajde späť.
Alebo parným rušňom do NZ, v strojovni, boli sme čierny, jak Ibi Maiga, alebo parníkom (loďou) do Pešti, alebo po Vltave sme sa plavili tiež parníkom, v strojovni, samozrejme, mal tam tiež starého kamoša strojníka (samozrejme 😁 ). Si pamätám, ako pod mostami museli sklopiť komín, inak by sa to zaseklo.
V lete cez prázdniny sme chodili opatrovať na štátny majetok asi tak 10 stabilákov, väčšinou Slávie, poháňali elevátory, mlátičky, čerpadlá, hocičo… Hasili sme stoh, ja som pridával plyn na čerpadle, zachránil som národné hospodárstvo ČSR… A na milión otázok vždy prišli odpovede, často prerušené dedovou rečníckou otázkou: „ale prečo?“. Nič nebolo len tak, že „lebo“, ale vždy sme sa dočkali logického vysvetlenia.
Pravideľne sme chodili do Brna na strojárenský veltrh, robili sme „brigádnika“ v opravárskej dielni, kde bol vedúci, babka nás večer umývala benzínovým čističom, lebo zie staré mazivá inak nešli dole… 😈 Kua-kua-kua, za takých úžasných ľudí sa hanbiť?
Som na nich náramne hrdý… 👍 👍 👍24. mája 2014 o 20:07 #95380theoÚčastník (Participant)Papi, ty strojárensky Ronaldo , 👍 , toto je vsetko fajn,ale moj dedo mal len bicygeľ, tak mam po ňom pekne vypracovane nohy. 😁
Ale teraz vazne, fakt pekne zazitky, dedo bol urcite uzasny, mas spomienky, to je super.. 👍
maguma, ty pojdes pred komisiu s Bzučom na jednu stranu za taketo sárkasztikuš vyjadreňie. 😈 🙂
24. mája 2014 o 20:18 #95382przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Vilo vie, že viem – len ho sere, že na môjho deda nemá. Naštartovať Sláviu elektromotorom vie predsa každý blbec…
Ale ten magumovič mi aj tak pripomína trochu deda… 😈 Ani on sa nehanbí na sajde 350, pritom je už dávno po vojne, doba je už úplne niekde inde…24. mája 2014 o 20:47 #95385magumaÚčastník (Participant)Papikám, môžeš nám prísť ukázať ako sa štartuje Slávia kľukou, keď sme boli malí zasrani, tak sme ich štartovali pri mláťačkách bez problémov, ale túto skúšal Ľubo natočiť kľukou a výsledok bol sedem štichov na čele a ešte sme boli radi, že ho to neprizabilo 😈 😈 😈 odvtedy sa nikomu akosi nechce točiť kľuku, načo keď máme na to štartér 😈 😁
na pluhoch sme sa vozili aj u nás, boli tam machri čo vedeli našponovať lano práve vtedy, keď bol nad lanom, ktoré ležalo na zemi, zajac, toho vyhodilo do luftu a my sme aportovali, taký ňusi na tejfoli (bopsík nehľadaj, zajac na smotane je to) bola ňamóka 🙂 😁 občas sa im aj srna podarila 😁 😁 keď sme doniesli domov zajaca, boli sme malí vadási, ale keď sme prišli domov zamastení od tej kolomaže, tak bola kuca paca, terajšie decká na niečo také ani pomyslieť nemôžu, ale ja som býval oproti družstvu a tam sme boli vždy, aj ponorku sme si robili zo suda, čo v ňom vozili vodu k tým parným oračkám, bol to taký pozinkovany sud na voze ktorý ťahali kone, tak sme jeden vyhodený zobrali k vode, že bude z neho ponorka, ono to aj fungovalo, len sa to akosi nechcelo vynárať, mali sme na tom traktorové duše ktoré bolo treba nafúkať a mali sme iba bicyglové pumpy, kým sme to nafúkali, aj posádka ponorky by sa zadusila 😈 😈 😁 😁 P.S. ak by niekto chcel vypátrať potopený Nautilus aj so šlajdrovou výzbrojov a aj s kopou munície do šlajdra, viem presné miesto v Beregu kde leží 😈 😁 🙂 😁24. mája 2014 o 21:13 #95387przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Raz som ti pridal video s traktorom Hoffer („Körmös-Hoffer“), tam chlapík náramne jednoducho natočí osemapol litrový jednovalec, asi vie používať dekompresor… 😈
24. mája 2014 o 21:34 #95390magumaÚčastník (Participant)To vieme aj my, len už nemám špaky a preto je štart kapánek predĺžený 🙂 😁
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.