Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,831 až 13,845 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    Retro
    Účastník (Participant)

A užívam benzín 100, lebo 95-ka zasiera karburátory.

VANUCCI
    Účastník (Participant)

😎 Ty kokso, to máš teda riadny palivový systém, ja som nastavený na 52-ku a aj tá je niekedý dosť silná, no čo zrejme máš medené trubky bratu  😁  👍 
    / ja to aj berienm ako srandu  🙂 /

Retro
    Účastník (Participant)

Veď si písal že čistokrvný motorkár pije miesto pálenky benzín😀 Mám sa dať radšej na tú Tvoju 52-ku?😀

VANUCCI
    Účastník (Participant)

😎 Retro a nezaserie Ti to karburátorý?  😁  🤐

Retro
    Účastník (Participant)

Ja už som z teba šaleny😀

ahojko
    Účastník (Participant)

Retro,

este predtym nez zosalies, povedal by si mi  co je v slovenskom 95 okt.

a nie je v 100 okt. co zasiera karburatory? ine percento Ethanolu?  Cital som

ze vyssie percenta ethanolu robia problemy tesneniam v starsich motorkach,

ale viac neviem….

Retro
    Účastník (Participant)

Ahojko v len 100-ka benzín je bez bio-zložiek či prísad, či ako sa tomu hovorí. Podľa mojich info, všetky 100-ky boli OMV. Teraz údajne Shell už používa svoj benzín a v ňom už ten hnoj je. Pri dlhšom odstavení ti to zalepí voľnobežné a sytičové trysky a kanáliky. To nie sú kecy, to je fakt a na jar je s tým dosť problémov. A stojí to aj peniaze dať to opraviť. Hornety 600 sú najčastejší pacienti.

ahojko
    Účastník (Participant)

Retro, dakujem… 👍 

Vie niekto kolko percent ethanolu je u vas a v akom benzine?

U nas to je vsade napisane na kazdom stojane… I ked to nejako nesledujem,

lebo nemam stare stroje, ale viem ze moja VZR-era pyta max 10% ethanolu.  

Retro
    Účastník (Participant)

Ahojko…u vás, u nás😀 Od kedy si v CDN? Pokiaľ to nie je tajomstvo. To len preto že možno by som mal nejakú otázku okolo motošportu.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Najhoršie je, že darmo prezimuješ s plnou nádržou, keď tam máš tú sajrajtovú 95-ku. Prvá moja skúsenosť pred pár rokmi prišla na jar s Guzzinou. Má automatický elektromagnetický kohútik a pri zapnutí zapalovania počuť cvaknutie, jak otvorí prívod benzínu do karburátorov.
    Lenže „cvak“ som nepočul a samozrejme som nenaštartoval, napriek tomu, že batéria bola dva dni predtým na „kondicionéri“ a štartér točil, jak sviňa.

Poistky všetky dobré, skrat to asi nebude, tak som musel odčerpať všetok benzín, demontovať a rozobrať kohútik, bol som presvedčený, že je spálené vinutie.

Hovno-hovno, zlatá rybka, kohútik úúúúplne zalepený žltohnedým sajrajtom, upchaté tak, že inak plne funkčný elektromagnet nepohol maličkým kuželovým ventilom.
    Vyčistil, poskladal a začalo cvakať, jedna radosť.

Samozrejme prišli na rad obe DellOrtá, ale tie boli ochránené prísunu sajrajtu hrdinským ventilom a rozobral som ich zbytočne.

Najhoršie s tými prísadami ale je, že spôsobujú koróziu. Staré nádrže veteránov, čo s „konzervačne hladkajúcim“ olovnatým benzínom problémy nemali, už pri bezolovnatých začali márny boj s koróziou a primiešávaním tých prísad zhrdzavejú zvnútra behom pár rokov. To netvrdím ja, ale fachmani, ktorí renovujú tie mašinky. Radia všetci, že prezimovať s plnou nádržou 100 oktanovým, ba, najradšej s ním aj jazdiť. Staré motory síce tú stovku nepotrebujú, ale staré nádrže nemajú žiadnu ochrannú vrstvu, ktorá by odolala temu zákernému sajrajtu z 95-ky.

A aj novšie kovové nádrže s tým majú problémy, pri „prieskumu“ otvorov na Zuzanke Mierumilovnej som si všimol napr. toto:

Bopsik
    Účastník (Participant)

Ja som vždy na jar prišiel k motorke so štartovacími káblami napojenými k plechovke, kým som svoje karburátory prepláchol, a po dlhšom kašlaní som to rozbehal.

Teraz už 2 roky pred zazimovaním vybehám 95-ku a naplním 100 okt. Problémy prestali. Ale ako tak počúvam o hrdzi, asi budem tankovať 95-ku len vtedy, keď ju hneď vyjazdím, čiže na dlhšie potraty.

Furt sa učím, a aj tak hlúpy umriem.
    😶

ahojko
    Účastník (Participant)

…nejakú otázku okolo motošportu…

Retro,

som tu 36 rokov, ale vodicak na motorku mam iba 9 rokov, a motosportu

som sa nevenoval ani predtym ani potom… Teraz viem dost vela o mojej moto,

a o inych nic,.. iba to co tu vy napisete… Preto moje laicke otazky… Ale ucim

sa kazdym dnom…Ale pytaj sa, vyguglim si to mozno v kanadstine… 😁 

ahojko
    Účastník (Participant)

Pani,

asi sa mi mi budete smiat, ale ja preventivne pred uskladnenim bezinovych

motorov pridavam produkt ktory sa u nas vola inak, ale posobi rovnako ako

tento:  https://www.hurtik.sk/supa-992380/?p=8508

Ked som kupil v 2010 moto na SK, nic take som nenasiel, ale zda sa ze sa

reklama uchytila aj u vas. No, u nas su tie zimy az 6 mesacne niekedy…

Poculi ste o tom?? Ako vidim na nete uz tam mate viacej znaciek ako tu hore.

Retro
    Účastník (Participant)

Ahojko ďakujem za odpoveď. Google nie je všemocný. Lepšie povedané, to čo vie málo kto tam nenájdeš. Zaujímajú ma nejaké veci okolo pretekov v Kanade v 70 a 80.rokoch. Ale pokiaľ si to nesledoval, tak nič. Dúfam že aspoň hokej si vnímal😀
    Jedna taká neoverená info je že brat Bolka Polívku bol alebo je nejakým spoluvlastníkom či spolupodielnikom okruhu Mosport Park (Ontário). Že vraj…

Retro
    Účastník (Participant)

Niečo také ako ten produkt som skúšal od Liqui Molly a … nič😀 Jedine 100.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 13,831 až 13,845 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri