40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
6. augusta 2018 o 19:16 #101153RetroÚčastník (Participant)
Nestačí:-) Peniaze nie sú všetko, ale bez nich si samozrejme možeme pískať.
Mne ich ani netreba, ale každý degeš ich odo mňa chce:-)))7. augusta 2018 o 10:56 #101154HogÚčastník (Participant)Papui , dík za itinerář navkládání, ale na moji „starou palici“ už je to asi m o c ! 🙂
7. augusta 2018 o 13:00 #101155VANUCCIÚčastník (Participant)😎 Papui Nová Quinea šak to napíš jednoduchšie 😁
Jirko, nič v zlom voši tebe ani voči papimu, no dobre ma to pobavilo, ten tvoj preklep, stane sa to každému, ale tento ma rozosmial, hneď ma napadlo viacero prirovnaní, ako tuná hore na začiatku príspevku, alebo mi to pripomenulo film Návštevníci s J Renom, ktorého sluha bol „Žakui“ 😁 👍
8. augusta 2018 o 5:42 #101156przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Dobré ráno, kui. 😁
Poznámka:
Milé Dámy, pekný deň aj Vám, to oslovenie hore patrilo výhradne chlapom! 😈Retro, niečo som ešte za garážou vyhrabal, tak dám, ako kvízovú. Je to ťažké, jak sviňa, len uhádnuť je ľahké.
Apa, zápalky nemusíš uhádnuť, tie nepatria k relikvii 😈 …
VANUCCI napr. uhádne ľavou zadnou, aj keď ju má v sadre. Určite by vedel pridať aj popis na osem strán, ale nemusí, lebo:
Indícia č. 1 – Nie je to z motorky … 😁8. augusta 2018 o 9:37 #101157RetroÚčastník (Participant)T-34
To tam máš od vojny? Ďalej ani nekop, aby si náhodou nevyletel do luftu:-)8. augusta 2018 o 11:29 #101158przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Pán sa vyzná … 👍 😁
Raz v praveku sa babke podarilo rozbyť napájaciu nádobku kurčiat. Bolo to z pálenej hliny, taký hrnčiarsky výrobok s dierami na dekli.
Začala im potom liať vodu do nejakého kastrólku, ale kurčatá to vždy prevalili, tak dedo vytiahol od niekadiaľ ten „článoček“ z pásu T34 – voda sa naliala a problém bol vyriešený, toto by neprevalil ani pštros… 😁Retro, a nemaj obavy, vždy viem, kabel akej farby prestrihnúť.
Šak ja najprv ženista, až potom radista.A keby ste mysleli, že ja niečo doma nemám, tak to memyslite.
Šak som zberateľ rekvizít … 😁Teda keď už ármija, tak ďalšia kvízová:
Čomu pôvodne slúžil raketový pohon tejto metly? 😁8. augusta 2018 o 11:49 #101159RetroÚčastník (Participant)Keďže sa mi v tej horúčave nechce robiť, tak hneď zareagujem.
RPG-7
Papi, ty zle skončíš:-)))8. augusta 2018 o 13:04 #101160VANUCCIÚčastník (Participant)😎 Nazdar chlapci, práve som došiel domov a okamžite sa vám idem pochváliť, že španieslká čižma Touratech opustila moju nohu hurááááááááááááá 🙂 👍 😁 😈 😉 😁 😎
papi pri otvorení tejti stránky mi okamžite padli oči na tú fotku s článkom pásu až ma miklo, že čo tu robí takáto vec 👍 T-34/85 je moja srdcová záležitosť a toto by malo byť varianta pásu uralskej produkcie z roku 1942.
Modely robím v mierke 1:35, lebo to je najčastejšie používaná mierka, najviac modelov, doplnkov atď, aj na súťažiach je toho najviac v tejto mierke.
No nakoľko T-34/85, je moja srdcovka / aj nebohý otec s tým jazdil na vojenčine plus s SU-100/
tak si tento model objednám u Ježíška, ale v mierke 1:16, kurňa to bude chuťovka, tam sa to vymaká do detailov, ešte aj mieridla budú „nastaviteľné“ 😁
Z toho dôvodu som terajšie moje vylyhovanie v španielskej čožme využil na trochen študovania ohľadom tej mašinky, ktorá sa zapísala do dejín ako naslávnejší bojový tankt WWII 👍9. augusta 2018 o 8:35 #101161przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Do frasa, ale je teplo! Prezerám staré fotky.
To boli časy, keď bolo aspoň trochu sňahu.
Vtedy som prezeral fotky tiež, ale vtedy si človek mohol aspoň trochu zajazdiť… 😁
9. augusta 2018 o 9:28 #101162VANUCCIÚčastník (Participant)😎 chalani chcem vás poprosiť /seriózne/ o radu
môj asi budúci / nastávajúci / zaťko si zmyslel, že by sa mu zišlo na behanie do práce / v meste Košice/ nejaké približovadlo – sluter, ktorý by využíval prevažne sám, občas na jednoduchý a kľudný presun na chatu /cca 30km/ kde by sa mohlo sťať, že by išli aj dvaja. Chcel by jazdenku a nechcel by za to vysoliť veľa peňazi cca do 500 €. Mal teraz vo výhľade nejaké adamoto 50cm3, ale som ho zabrzdil, že sa najprv poradíme s vami.
Poraďte kam smerovať ? čiže značka, obsah a podobne, prípadne ak viete poradiť niečo konkrétne budem vám veľmi povďačný a mladý kúpi pivo 😁9. augusta 2018 o 12:01 #101163apaÚčastník (Participant)Adamoto to je moto na ktorej odíde hocikde.
Len či sa aj vráti… 🙂 🤐 😁 .
Radšej osvedčenú značku a obsah 100-125ccm.
10. augusta 2018 o 9:41 #101164bacaonoÚčastník (Participant)No mám jenného 50ccm kinderdráčika doma. Je relatívne značkový 😈 , no šak piaagio vyrobené f číne. 😁 Na 30km presun na chatu si ho ňevím aňi len prectaviť a s dvoma to je určite nonsens. 😶 Iďe to horko ťaško 50, dole brehom 60.
Ale zas keť si uvedomím, že vážím jak dvá tinedžéri dohromady…. 😈 ….no dobre tak dá sa to ale buďe to utrpeňí a ohrozuváňí samého seba. 🙂
Idejálný je na ďeďinu. Ale do mesta a mimo dediny sa s ním bojím chodiť lebo šecci lítajú jak ottrhnutí a sťú ma zabiť. Možno keby po cestách ňechodili ostatné autá a hlavňe náklaďáky. Uš aj tý nové trachtore idú rychlejší jak kinderdráčik a téš ím zavadzám. 😁Na tvoje požádavky by som kukav skór po volákéj 125. Omladinu pokál ňemajú spolu 200kg odveze, aj tých pár km na chatu zvládne f pohode a bespečnejší lebo to ide aspom 80. Akurát ňevím či sa budeš mesťiť do 500 evri.
10. augusta 2018 o 10:49 #101165apaÚčastník (Participant)Toto je dobrý stroj, len má neúrekom km. Záleží ako bolo oň postarané:
https://motocykle.bazos.sk/inzerat/88319444/Honda-Dylan-125-cm3-s-kufrom.phpJa mám takéhoto tigra z Indie – miláčik rodiny, nezmar, nákupný vozík, mám na ňom cca 32000km bez chybičky – bol som na ňom až v Nemecku, bez problémov. 🙂 👍 😁
https://motocykle.bazos.sk/inzerat/88480003/skuter-honda-lead-100.php
https://motocykle.bazos.sk/inzerat/88210344/Honda-lead.php10. augusta 2018 o 10:54 #101166przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Na skútri za 500,- evri odíde hocikde.
Len či sa aj vráti… 🙂 🤐 😁V skútroch sa nevyznám, ale nepreferujem nejaké núdzovo-rozpočtové riešenia.
Teda ak by, tak min. 125 ccm, len s „veľkými“ kolesami (= 16-ky), s plným „Béčkovým“ výkonom (= 15 k).Apa, toto nesmieš čítať!!! Ani Bobolak!!! :
Kedysi som dokonca špekuloval, že predám šecky motorky a ako dôchodca, kúpim dve Scarabeá 125 vo full-výbave (jednu pre „Béčkovú“ prjáťeľku) a budeme brázdiť šecky bývalé svetové oceány (súčasne s vyschnutým dnom 😈 ).
Ale ona ma už nemiluje, tak som sa bol z hriešnej myšlienky vyspovedať a kúpil som si SV-čko. 😁
Ale keby, tak Aprilia Scarabeo 125 by bol horúci kandidát, popri spomínaných vymožeností má napr. prepojený brzdový systém, niektoré verzie aj fabrické kufre, novšie sú striekačky, parádne zrýchluje a aj maximálka na okreskách postačuje, pri 100 km/h ma kamoš predbehol, jedna radosť.
😁 😁 😁 Túto som fotil v Maďarsku, ilustračná snímka sériového skútrika dokazuje, že k jazde stačí aj sukňa a netreba ani Touratech-sádrové čižmy…
10. augusta 2018 o 11:17 #101167VANUCCIÚčastník (Participant)😎 Chalani veľmi pekne Vám ďakujem za rady, názory a usmernenie. 👍
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.