Connect with us

Začiatočnik.

Domov Diskusné Fóra Motoporadňa Začiatočnik.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 76 )
  • Autor
    kweni
    Účastník (Participant)

papi že ty mi len závidíš, že ty také nevieš 😛  😁

urad
    Účastník (Participant)

Aky mate nazor na dovzenu motorku? stretavam sa s . inzeratoch casto

Bopsik
    Účastník (Participant)

Vyser sa na to jak na tom budeš vyzerať, nie si manekýn.
    Ja som dlhé roky jazdil na babete a mám vyše 100kg, a 184cm výšku bez topánok – a vyzeral som squelle.

Kde je napísané, že veľký chlap nemôže jazdiť na malej motorke. Ja som chcel kúpiť malú Virago, a vôbec by som sa nehanbil, že je to malá motorka, vraj babská. Mne sa páči a dá sa na tom krásne pojazdiť.

A menia sa aj priority. Jazdím na litrovom fazeri, a začínam uvažovať o niečom pomalšom, nejaký chopper, lebo na tom fazeri sa veľmi ťažko dá ísť pomaly, aj keď rozum by som už mal mať, ale ono to láka.

urad
    Účastník (Participant)

Ani nechcem chcem proste to čo sa mi pači 🙂 dufam že mi to aj vinde 😀

čo poviete na takyto model?

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/36490319/Honda-CB600-hornet-rok-2003-28000km.php

?

urad
    Účastník (Participant)

Alebo toto len tie kilometre mi pridu až moc nerealne. :/

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/38084463/Honda-CB-600F-v-TP-25kw-.php

urad
    Účastník (Participant)
    urad
    Účastník (Participant)

Nechcem to tu zaspamovať len chcem vedieť neaky nazor som naozaj lajik ešte 🙂

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/37910827/Honda-CB-600-F-Hornet-2005.php

bocian
    Účastník (Participant)

Urad : taky maly hint k nahatym 6kam :

4V (v poradi Yamaha, Honda, Suzuki) :
    male 6ky s vykonom + / – 70 koni : XJ6, CB600, GSF650
    dospele 6ky s vykonom + / – 100 koni : FZ6, Hornet, GSR600 

2V :
    SV650, ER 6-N, Gladius, prip. maly monster ak Ta zlaka taliansko..

Ak by som ja znova kupoval jazdenku, pozrel by som si ponuku
    v Styxe vo Vrabloch a MMMotoshop Sobotiste.

Bopsik
    Účastník (Participant)

Na obrázku vyzerá skvele. 
    Už sa veľa popísalo čo si máš všímať, skúsim niektoré veci.
    – či nie je havarovaná, ak je prestriekaná, asi áno, ak má pôvodný lak, asi nie
    – čiže mala by mať pôvodné papierové nálepky na nádrži a kade tade, mierne ošúchané
    – drobné škrabance na laku samozrejme by mali byť – bežné používanie, stupeň opotrebenia
    – sedadlo Ti napovie koľko km má nabehané
    – brzdové kotúče ak sú veľmi opotrebované – asi veľa
    – ale ani nie je dôležité koľko km má na sebe, ale ako sa staral majiteľ
    – či netečú teleskopy
    – ako ide motor, prevodovka (či zavýja, hrkoce, plače, alebo ide pekne tichúčko)
    – originál výfuk (pozor, či má homologizačnú značku)
    – gumy nerieš, to je spotrebák
    – reťaz – stav a rozeta – stav
    – bacha na VIN štítok, či vôbec má –  ak áno, či sedí s TP a či nejaví známky poškodenia, resp. prerazenia čísla – to skontroluj ako prvé, doklady, EČV, VIN štítok (a aj tak nemáš 100)
    – keď sa budeš voziť – skúšobná jazda, či neťahá do boka, krivý rám, ale to ťažko zistíš…

– je toho veľa čo sa dá skontrolovať, kým kúpiš…

bocian
    Účastník (Participant)

Nech sa paci, s rocnou zarukou :

GSR 600

prdlafka
    Účastník (Participant)

Moja skusenost co sa tyka spotreby:

turisticke tempo…

hayabusa: 5,5 – 5,8 na 100 (tri kufre, tankvak casto s ladvinkou)

k 1600 gtl: 5,5 – 6 na 100 (tri kufre, casto s ladvinkou)

cbr 900 rr: 6 – 7 na 100 (dva handrove kufre, bez ladvinky)

cbr 600 f: 7 – 8 na 100 (iba tankvak, bez ladvinky)

styl jazdy velmi podobny…

co sa tyka vzhladu, tak beriem spat, ano moze ti to byt jedno ako na tom vypadas, je to tvoja vec, ale trvam na tom, ze motorka by mala byt konstruciou a velkostou aspon ako tak primerana velkosti motorkara, lebo ja osobne som sa na mensich motorkach necitil tak dobre, ako velkostou primeranych (188cm, 100kg)

jo…a hlavne nepodlahni mytu, ze musis zacinat namalej kubature, lebo na tej sa neda zabit!!! da…

a papi ty do mna neryp tristo hrmenych !!! (zurivy smajl)

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Prdlafka, ved rýpem, hej, ale v záujme veci:
    len som ťa použil k vyvracaniu mýtu, že s najväčšou mašinou už potom vydržíš do konca života a tú už nemusíš predávať zo stratou… 😈 

Veľké hovädo-motorky nezaručujú nič pre toho, kto po nich ozaj netúži. Je veľa príkladov, že sa motorkár vráti k menším, ale bystrejším strojom, žeano?

A keď už riešite s Mlhošom nejaké „straty“ pri predaji: Tiež je otázne, že keď mašinista zistí svoj prípadný omyl (trebárs mu to nesadne alebo už ho to nebaví) – teda potom na akej motorke stratí viac? Na lacnejšej menšej, alebo na drahej veľkej? 😉

prdlafka
    Účastník (Participant)

Dovodom predaja velkej motorky nebolo to, ze ma prestala bavit, ale zial daco uplne ine…nastastie bez citelnej straty…

litrovy fazer a sestovka fazer podla mna stoja velmi podobne…myslim jazdene…

kubaturu som zacal riesit preto, lebo chalan naznacil, ze s tym zrejme bude turistikovat…keby napisal, ze sa chce vozit na kofolu, tak to by bolo ine…

urad
    Účastník (Participant)

bocian – ta GSR 600 je nadherna len keby bola o 1000 € lacnejšia 😀
    bohužial moj rozpočet ma trošku obmedzuje. Skusim prezreť ten styx a a mmmoto shop. či nenajdem niečo v mojej cenovej kategorii vyhovujuce.

Samozrejme by som radšej kupil aj si nehal poradiť od odbornika. Len nechcem niekomu skočiť nalep ako už podotkol kweni.

Je svetou pravdou ako budem vyzerať hlavne sa chcem citiť dobre a pohodlne. Chcem si kupiť na začiatok niečo na dva-tri aby som sa naučil dobre jazdiť, vyskušal si všetko čo skusiť na nej checm. A potom budem rozmyšlať nad novou motorkou. Resp taku mam predstavu 😀

kweni
    Účastník (Participant)

urad – máš kamaráta ktorý je motorkár ? (v najhoršom autíčkar) nájdi si dva tri inzeráty na hornety a podobné mašiny v okolí a vyrazte spolu na obhliadku .. prípadne v najhoršom požiadaš tu na fóre niekoho o pomoc .. ak sa ti páčil hornet tak choď doňho.. keď ho uvidíš naživo a nebodaj ho ešte aj naštartuješ pod svojím zadkom už inú motorku nebudeš chcieť 😉 .. preto dávaj bacha ktorej motorke obetuješ (lásku na) prvý pohľad .. sú to motorky ktorým klesne za rok cena zanedbatelne (0-200€) co ani nepocítiš pri (možnom) následnom predaji a v podstate je to motorka ktorú aj keď položíš tak na nej toho veľa nerozmlátiš (prípadne domontuješ padáky ak sa na nej nenachádzajú ).. atď

tak či onak držím palec pri výbere a hlavne pri prvých zopár tisíc kilometroch 👍 (som zvedavý pre akú moto sa rozhodneš)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 76 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri