40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
31. januára 2019 o 4:59 #102473ahojkoÚčastník (Participant)
Ahojkove pomenovanie:
…cudo rurove zauzleno/prekrizene skoro ako kravata…..
Papiho pomenovanie:
zadným zvodom aj s tým bajpasom. Predný valec je
napojený potom tým samostatným kolienkom srnčím.
No co uz, Ahojko je nenadarmo zaciatocnik amater…
31. januára 2019 o 8:31 #102474przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Ahojko, všetko si opísal úplne presne, ako profík.
😈 Elaborát hromozvodov pomocného motorčeka:
Šecky príbuzné mašinky rodokmeňa majú zvody riešené inak, aj prvé SV-čka to majú trochu iné, od roku 2003 zas trochu iné, nové SV s tým trubkovým rámom zase iné.
Cagiva raptor 650 s tým istým motorom zase iné, lebo má tlmiče na oboch stranách.
Tisícky SV zase iné (tiež s dvoma tlmičmi) – lebo tisícky majú aj ľahko demontovateľné, a teda aj bez rezania vymeniteľné tlmiče.
To len 650-ky sú tak chujovo zvarené dokopy.
Prešetril som tieto veci hneď, keď som SV kúpil, aj som svoje prefotil, aby som vedel, na čom som.
Rozhodnutie teda dozrelo relatívne rýchlo, že výfukom dám pokoj a račej dám pancierové hadice a nastríkam strmene na červeno… 😁
Práve máme s SV výročie, teda cca rok staré foto „môjho“ spodku:Tu vidieť, jak ide pri mierne excentricky umiestnenej zadnej pružine dole zvod od zadného valca, urobí meander smerom dopredu a následne trochu dole a dozadu v záujme dosiahnutia rovnakej dĺžky zvodov (je to dôležité, lebo to nie je precca Street Glide 😈 ).
Ten bajpas je tam len preto, aby sa zvody nehádali až na konci, ale už na polceste. 😁
31. januára 2019 o 8:35 #102475apaÚčastník (Participant)A teraz k veci:
papi, v coop jednote majú Pilsner Urquell fľaškový v akcii za 75eurocentov. Akcia trvá do 6.2.2019. Aj keď si myslím, že vieš o tom. Ale čo ak nie?
31. januára 2019 o 8:52 #102476przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 👍 Ó, ty môj záchranca Apa, ďakujem za cenné info.
Momentálne síce nevyužijem, lebo mám ešte dve basy 12° Bažanta, (fľaša po 45 centov, no nekúp to…) a ešte od vianoc aj nejaký nemecko-dánsko-rakúsko-český mix.Izland momentálne ňišt, ale šak dcéra je tam, niečo bude… 😈 Majú tam vysoko najlepšiu vodu na svete, nemecké technológie a slad už vraj dovážajú len najvyššej kvality.
Tak všetko musím ešte zbaštiť, ale zimné tempo mám tak tri piva za týždeň (prissámbohu, aj to nasilu, kua 😈 ), takže chvíľu to potrvá…
Ale to nech vám nikomu nebráni pridávať sem podobné oznamy, ako sem dal Apa! 👍 😘
31. januára 2019 o 14:13 #102477macoÚčastník (Participant)Nazdar kamoši. Idem z garáže. Nahodil som pretryskovaný karbes na gixero a odfajčil som aj druhú sviečku- NGK. To minulé strieľanie do karbesu bola sviečka. Už sú v péčku dve.
Retro, čo by sa tam hodilo odolnejšie ?31. januára 2019 o 14:44 #102478RetroÚčastník (Participant)Pokiaľ je to dobre natryskované a nastavené, nemá prečo tú sviečku odpáliť. Pokiaľ sa do valca nedostáva olej. Všetky moje poznatky som ti odovzdal, takže už neviem… 😟
31. januára 2019 o 15:26 #102479macoÚčastník (Participant)Kuva, práve mi svitlo. Zabudol som tam dať klobúčiuky na podtlaky 😟
31. januára 2019 o 15:32 #102480przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Čo to je vlastne „odpáliť“?
Čo sa vlastne udeje s tou sviečkou?
Lebo mne, kerá prestala fachčiť v Guzzine, v pohode fungovala napr. v triapolke.
Stalo sa, že aj úplne nové sviečky mi štrajkovali, boli zaolejované, tak som ich švacol do perchlóru, potom mesiac schli a v inej motorke potom v pohode fungovali.
Len aby závity pasovali, to nie je na škodu.Nové som vyhodil len raz, Magneti Marelli z TESCA… 😁
Vlastne nevyhodil, sú na poličke, chromované, pekne sa lesknú, akurát iskru nedávajú…
Nikde. Made in China asi… 😈Si pamätám, že keď mi otec občas vysvetloval, mi len tak zaiskrilo medzi očami… 😁
To by sa nedalo nejak využiť? Vysvetliť kladivom a tak? … 😈
31. januára 2019 o 15:46 #102481macoÚčastník (Participant)Papi, šak som ich možno ani neodpálil, možno to robili tie chýbajúce štuple podtlakov, lenže som bol nasratý, lebo som nemal okulire a hovno som videl a tak som ich všetky zahodil. Ale ináč, viac krát som videl, že keď mašina neťahala, niektorá sviečka dávala iskru medzi izolátormi. Po vypálení to nejaký čas išlo, ale časom sa to znova dok***ilo. Mám odpozorované, že tá moja mašina nemá rada studený vzduch, keď je pod 10 C, tak často odj**e nejakú sviečku počas voľnobehu. Pokiaľ hneď vyrazím na jazdu, tak je to dobre.
Tak počkám do apríla a potom jej vypálim kocúra 🙂 🙂 🙂31. januára 2019 o 17:19 #102482przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Ja mám jednu sviečku medzi svojimi obľúbenými hračkami.
Nefunguje, lebo mi nejak nepáli, ale perchlór mám, tak de je problém? 👍 😈
31. januára 2019 o 19:22 #102483ahojkoÚčastník (Participant)…lebo mi nejak nepáli…
Fiiha!! to je naozaj vazna sebakritika!! To by som od teba len tak z nicoho
necakal, len aby sa to nedostalo do usi susedom DPČ! To by bol zase fofr…
😈 🤐
31. januára 2019 o 19:54 #102484ahojkoÚčastník (Participant)Retro,
tu je taka ako moja povodna kotva pre zaoceansky parnik minus vrchny
tlmic a bez Papiho prvych kolien.. Jasneze tu ani motorcek s lankami nie je…
Tazke je to ako hovado, ledva som to v kuse na povalu vyniesol. Najprv sa
dva zvody spoja , potom je privera, a potom CAT, a potom sa to zase rozdvoji
a napoja sa tlmice.. Ako vidis, severoamericke nemaju O2 senzory ako ma ta
moja co mam na SK… Tam som to nemenil, tu sa to da my nemame STK-
-acky. Iba pri prepise, a vtedy skontroluju brzdy smerovky a svetla a je to…
Retro
31. januára 2019 o 20:12 #102485RetroÚčastník (Participant)Bez STK? Bez bumažky? Bez nálepky? So zamorovaním ovzdušia? Ahojko, nechápem ako možeš v takom chaose žiť 😁
31. januára 2019 o 23:23 #102486przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Nič sa nedeje?
Tak idem spať.
Aj tak som tento mesiac ešte nespal. 😈
31. januára 2019 o 23:44 #102487ahojkoÚčastník (Participant)…tak som tento mesiac ešte nespal…
Co tak? S kym? Tak s novou osetrovatelkou??
😶
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.