40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
23. januára 2014 o 19:27 #91165solimÚčastník (Participant)
Všetkým moc ďakujem. 😉 🙂
23. januára 2014 o 19:28 #91166VANUCCIÚčastník (Participant)Tak toto si pozrite, ja som sa riadne zasmial
23. januára 2014 o 20:00 #91167MlhosÚčastník (Participant)Dakujem za gratulacie vsetkym zberace mi nepadaju lebo mi ich nedrzi Bobolak ale struny 😁
23. januára 2014 o 20:05 #91168magumaÚčastník (Participant)Srdce Podbrezovana pred ukončením operácie, vzadu vidíte fľašu s infúziou, je to niečo lepšie ako perchlór, kto uhádne čo je v nej, je jeho 🙂 🙂
Podbrezovan ide tahet, v sobotu sa jazdí Čermanský okruh 😁 😁
toto v lete hapalo 😠
ale ešte z neho bude vojak 😈 😁 😁
23. januára 2014 o 20:10 #91169VANUCCIÚčastník (Participant)Maguma domáca slivka ?
23. januára 2014 o 20:27 #91170magumaÚčastník (Participant)Ani náhodou 😟
23. januára 2014 o 20:50 #91171BopsikÚčastník (Participant)Ako som oslepol.
Kedysi dávno som mal super auto Škoda 1000MB. Malo len jednu chybu – bolo staré, hrdzavé. Občas bolo treba niečo zavariť, aby neodpadovali kusy plechu. Bola sobota, vyváral som vnútorný blatník 2,5 rutilovou elektródou robenou trafo-zváračkou. Prúd sa reguloval skokovite prepínaním odbočiek primárneho vinutia, takže bolo ťažko nastaviť optimálny prúd. 3 veľa, 2 málo. Plech už bol taký prehrdzavetý, že keď som priložil elektródu, tak horel jak papier.
Samozrejme zvárač potrebuje 3 ruky, lebo samostvievacie prilby ešte nevymysleli. Kým som to „polepil“, poriadne som si nablinkal do očí. Varil som tak, že keď chytil oblúk, len som zavrel oči.Podvečer sme balili aparatúru, gitary, lepráky, krofóny, bubny, krosná (harvany) a šli sme hrať zábavu do Kolonice. Bubeník Lomakin (bol Rus, mal nemecké meno, ale prezývali sme ho podľa ruského veľvyslanca) mal z Kolonice manželku Samantu. Tiež sa nevolala Samanta, ale mala veľké kozy jak Sam Fox, preto sme ju tak volali.
Počas hrania ma začali oči štípať. Najprv len trochu, ale potom stále viac a viac. Nato došla moja (vtedy mladá) manželka Mery s Vierkou, manželkou DeFakta. DeFakto bol šéf skupiny, bassmann. Skoro nikdy za nami naše baby nechodili, ale dajak sa dali dokopy a došli za nami. Asi kontrola zhora. Mne už oči začali slziť, pred očami sa mi kadečo mihalo a len s námahou som ich udržal otvorené, privieralo mi viečka. Občas som videl aj rozpálenú elektródu.
Mery a ostatní na mňa:
„Čo Ti je? Čo máš s očami?“
Mal som očí príšerne červené, a tiekli mi slzy. Dal som si tmavé okuliare, mal som také frajerské. Nevyzeral som jak Džefo, ale jak Fasko. Ľudia v sále vraveli:
„Pozri na toho gitaristu, jaký spitý, už ani nevidí na struny.“A potom to prišlo.
Oslepol som. Nevidel som nič. Jednak som nemohol otvoriť oči, a keď som otvoril, nič som nevidel, absolútne nič.
„No, a som v prdeli.“
Myslel som si, že je to natrvalo. Keby som povedal, že som plakal, vôbec by som neklamal. Ale ani som si to nejako neuvedomoval, že som totálne slepý a možno navždy.
V hlave mi vírili myšlienky: „No čo teraz, čo ďalej?“
Mery s Vierkou odbehli do Samanty a doniesli mi studenú smotanu, liali mi ju do očí… Strašne to bolelo, štípalo…Bolo treba hrať, prestávka už bola príliš dlho.
DeFakto ma nútil zobrať gitaru a hrať. K mikrofónu ma dotiahli za ruku, zavesili mi ju na plece a: „Cigán, hraj!“
Nadával som im, že som slepý, ale nepomohlo, zábava bola v najlepšom, musel som brnkať.
Predtým som hral podľa zošita, kde som mal texty a akordické značky – také amatérske polonoty, teraz som hral z pamäti.
Všeličo sa mi v hlave motalo.Asi po dvoch hodinách slepoty, strašnej slepoty, som začínal vidieť slabé obrysy, fľaky. Už som vedel, že je dobre, že moja slepota začína končiť.
Krásny pocit. V tej chvíli som bol ochotný veriť v boha.Ale oči ma boleli ešte asi 3 dni.
Nech sa Vám to nikdy nestane…
Najlepší zvárač Bopsik.
23. januára 2014 o 20:50 #91172przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😎 Yamaha Midnight Star 950.
Mám tip, koho môže byť… 😁23. januára 2014 o 20:56 #91173magumaÚčastník (Participant)Papi, ja viem, že vieš všeličo, ale toto neuhádneš, skús hodiť niečo do placu 😈 😁
23. januára 2014 o 21:00 #91174przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Očuj, stivivonder, do kapesníka nastrúhať surový zemiak, zaviazať to a priložiť na oči. Za jeden ďeň je pokoj.
Ja s mojou prvou domarob-zváračkou som osvetloval celý okres, našťastie mamka bývalej kolegyne bola excelentnou sestrou na očnom. Lenže mi furt vynadala, bo každý zhruba druhý rok som ju tam musel navštíviť. 😁
Tak som raz aplikoval tie zemiaky, čo babka dedkovi kedysi dávala – a už som na očné nechodil… 😁 😈
23. januára 2014 o 21:13 #91175przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Vilo, neviem všetko, preto sa pýtam: volá sa Tomáš?
23. januára 2014 o 21:26 #91176theoÚčastník (Participant)GTX poviedkar Bopsik, na sihoti budes citat,,,a to budes. to si píš 🙂 na zabijacke si nerecitoval iba z jedneho dovodu – ze si tam nebol… 😈 takze si priprav nejaku prózu – bud technicku alebo esteticku ale ides, to ta neminie, si prudko sledovany… 🙂 😈 😎
23. januára 2014 o 21:41 #91177BopsikÚčastník (Participant)Najhoršie na tom je to, že tieto príbehy sú pravdivé, zo života… Také nevymyslíš…
Na staré kolená som už opatrnejší, ale furt dačo vystrojím. Pat a Mat sú mi vzorom… 😁
23. januára 2014 o 21:44 #91178VANUCCIÚčastník (Participant)Bopsik cvakneme si z perchloru, ty budeš čítať a my počúvať 😁 a bobo si cvakne lorda bakuľu a dá nás šeckých dolu 👎
23. januára 2014 o 23:11 #91179przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Bopsik je kutil-kaskadér 👍 😁
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.