40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
20. júla 2016 o 20:17 #99741RetroÚčastník (Participant)
Aj napriek tomu že nie je zima a čas na blbosti, tak dávam jednu otázku. Ja to odliatok, ale akej súčiastky a z akého motocykla. Kaď to niekto uhádne tak má u mňa dva Prazdroje. Papi len jeden…:-)
21. júla 2016 o 20:21 #99742VANUCCIÚčastník (Participant)Ja som až teraz dorazil domov, takže až teraz dávam fotky. Dnes je rok, čo nás opustil náš kamarát Ayco
21. júla 2016 o 21:00 #99743przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)VANUCCI, pekné gesto 👍
Retro, zo žiadneho motocykla, lebo je to neopracovaný dekel suchej spojky.
Vypadá na amatérsky výrobok, dedo odlieval tak škaredo hliník, vyrábal doma pagáčiky na výrobu remeníc… 😈
Môže pasovať na viaceré moto, podľa toho, ako sa navrtajú diery po obvode. 😁
Tipujem tú tvoju moto v izbe, lebo tam kryt chýba.22. júla 2016 o 6:11 #99744RetroÚčastník (Participant)Papi si bystrý ako Šerlok Holmes:-) Jasné, je to odliatok ovládania spojky zo štvorvalcovej Jawy. Mne chýba, ale neviem zohnať ten z môjho motora, tak tam budem musieť dopasovať ten zo štvorvalca. A niekedy, niekde máš u mňa Plzeň:-)
22. júla 2016 o 19:50 #99745przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Nie som bystrý, som puntičkár-detailista … 😁
22. júla 2016 o 21:09 #99746RetroÚčastník (Participant)Ale si bystrý, používali sa dva kryty. Prečo, neviem…
Čo sa týka odliatkov, tak všetko bolo odlievané do piesku. Veď to bolo len pár kusov, žiadna séria. Tu si všimni štít bubna, je to elektron a aký „hnusný“:-) /zároveň sa chválim novým ráfom Akront/ Tak vyzerali aj kartre, víka hlavy valcov a bočné dekle na Jawe 500 OHC šneku, na 01 a 02 už boli elektronové len kartre a myslím blok olejového čerpadla s ná honom na kráľovskú hriadeľ /myslím/. Teraz to „veteránisti“ vybrusujú a leštia, aby to nevyzeralo ako odliatky tvojho deda:-)22. júla 2016 o 21:12 #99747RetroÚčastník (Participant)Pre srandu, ešte jeden Jawácky motor.
22. júla 2016 o 21:21 #99748przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Na tej mojej koláž-fotke s krytmi je 5 rôznych kusov, nie sú dva rovnaké.
A dokopy sa vyrobili (pôvodne) len tri motorky 673.
Sranda, nie? 😁
Dedovia sa ale činili… 😉22. júla 2016 o 21:35 #99749RetroÚčastník (Participant)Údajne tri… Dnešné repliky nepočítajme. Nikde na fotke som ale tri pokope nevidel. Dve jazdil Grassetti a Bíma. Tá Ivyho neviem ako skončila. Údajne nebola veľmi rozrtrieskaná. Tie ovládania neviem prečo sa používali vo viacerých prevedeniach. Grassetti používal aj predný bubon Fontana. Perlička je že v 70-om roku na pretekoch v Košiciach boli údajne skúšané liate kolesá s kuželovými brzdami. Ja čo vlastním popi.i archív z pretekov v KE, tak presne z toho roku nemám nič… A samozrejme nikto nepamatá ani ja lebo som bol zasran. Info je od konštruktéra štvorvalca ing.Tichého.
Dajak som sa rozkecal a asi nudím. Ale popíjam a rozjímam:-)))
Grassetti a dva štvorvalce.24. júla 2016 o 7:38 #99750przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Dnes F1 Hungaroring. Ilustračné foto zo štvrtka (ukradnuté, autor gizkinsyn 😈 )
24. júla 2016 o 9:09 #99751VANUCCIÚčastník (Participant)Včerajšia kvalifikácia bol cirkus Humberto a Kimi to pojeba-sral, teda jeho inžinier a všetcky múdre hlavy na „múre“ 👎 mu to načasovali fakt na prdel, mám pocit, že ferrari chýba dobrý stratég 🙂
24. júla 2016 o 10:15 #99752Hruso25Účastník (Participant)Retro: nie je to Rampouch?
24. júla 2016 o 17:34 #99753RetroÚčastník (Participant)Hruso25 ktorú fotku myslíš?
24. júla 2016 o 19:03 #99754przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Hruso, ak klikneš na ten link „Retrove články“, hneď na začiatku pán autor popisuje Rampoucha, bol to dvojvalcový vzducháč, ktorý sa prehrieval.
Niečo si pamätám z dobových článkov, že zadieranie a lokálne prehrievanie bolo zapríčinené výfukmi ústiacimi dozadu, najhorúcejšia časť valcov bola teda najhoršie chladená.
Problém vyriešilo až neskoršie vodné chladenie, čo zabezpečilo rovnomernejší odvod tepla.10. augusta 2016 o 7:26 #99755HogÚčastník (Participant)Ahoyky! Copak ono nejde tancovat na více svatbách ?!
Schluß – ende ?!
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.