Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,706 až 12,720 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    Retro
    Účastník (Participant)

Aj napriek tomu že nie je zima a čas na blbosti, tak dávam jednu otázku. Ja to odliatok, ale akej súčiastky a z akého motocykla. Kaď to niekto uhádne tak má u mňa dva Prazdroje. Papi len jeden…:-)

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Ja som až teraz dorazil domov, takže až teraz dávam fotky.  Dnes je rok, čo nás opustil náš kamarát  Ayco

http://vanucci.rajce.idnes.cz/Ayco_2016/

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

VANUCCI, pekné gesto 👍 

Retro, zo žiadneho motocykla, lebo je to neopracovaný dekel suchej spojky.
    Vypadá na amatérsky výrobok, dedo odlieval tak škaredo hliník, vyrábal doma pagáčiky na výrobu remeníc… 😈 
    Môže pasovať na viaceré moto, podľa toho, ako sa navrtajú diery po obvode. 😁 
    Tipujem tú tvoju moto v izbe, lebo tam kryt chýba.

Retro
    Účastník (Participant)

Papi si bystrý ako Šerlok Holmes:-) Jasné, je to odliatok ovládania spojky zo štvorvalcovej Jawy. Mne chýba, ale neviem zohnať ten z môjho motora, tak tam budem musieť dopasovať ten zo štvorvalca. A niekedy, niekde máš u mňa Plzeň:-)

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Nie som bystrý, som puntičkár-detailista … 😁 

Retro
    Účastník (Participant)

Ale si bystrý, používali sa dva kryty. Prečo, neviem…
    Čo sa týka odliatkov, tak všetko bolo odlievané do piesku. Veď to bolo len pár kusov, žiadna séria. Tu si všimni štít bubna, je to elektron a aký „hnusný“:-) /zároveň sa chválim novým ráfom Akront/ Tak vyzerali aj kartre, víka hlavy valcov a bočné dekle na Jawe 500 OHC šneku, na 01 a 02 už boli elektronové len kartre a myslím blok olejového čerpadla s ná honom na kráľovskú hriadeľ /myslím/. Teraz to „veteránisti“ vybrusujú a leštia, aby to nevyzeralo ako odliatky tvojho deda:-)

Retro
    Účastník (Participant)

Pre srandu, ešte jeden Jawácky motor.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 Na tej mojej koláž-fotke s krytmi je 5 rôznych kusov, nie sú dva rovnaké.
    A dokopy sa vyrobili (pôvodne) len tri motorky 673.
    Sranda, nie? 😁 
    Dedovia sa ale činili… 😉

Retro
    Účastník (Participant)

Údajne tri… Dnešné repliky nepočítajme. Nikde na fotke som ale tri pokope nevidel. Dve jazdil Grassetti a Bíma. Tá Ivyho neviem ako skončila. Údajne nebola veľmi rozrtrieskaná. Tie ovládania neviem prečo sa používali vo viacerých prevedeniach. Grassetti používal aj predný bubon Fontana. Perlička je že v 70-om roku na pretekoch v Košiciach boli údajne skúšané liate kolesá s kuželovými brzdami. Ja čo vlastním popi.i archív z pretekov v KE, tak presne z toho roku nemám nič… A samozrejme nikto nepamatá ani ja lebo som bol zasran. Info je od konštruktéra štvorvalca ing.Tichého.
    Dajak som sa rozkecal a asi nudím. Ale popíjam a rozjímam:-)))
    Grassetti  a dva štvorvalce.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Dnes F1 Hungaroring. Ilustračné foto zo štvrtka (ukradnuté, autor gizkinsyn 😈  )

VANUCCI
    Účastník (Participant)

Včerajšia kvalifikácia bol cirkus Humberto a Kimi to pojeba-sral, teda jeho inžinier a všetcky múdre hlavy na „múre“ 👎  mu to načasovali fakt na prdel, mám pocit, že ferrari chýba dobrý stratég 🙂

Hruso25
    Účastník (Participant)

Retro:  nie je to Rampouch?

Retro
    Účastník (Participant)

Hruso25 ktorú fotku myslíš?

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Hruso, ak klikneš na ten link „Retrove články“, hneď na začiatku pán autor popisuje Rampoucha, bol to dvojvalcový vzducháč, ktorý sa prehrieval.
    Niečo si pamätám z dobových článkov, že zadieranie a lokálne prehrievanie bolo zapríčinené výfukmi ústiacimi dozadu, najhorúcejšia časť valcov bola teda najhoršie chladená.
    Problém vyriešilo až neskoršie vodné chladenie, čo zabezpečilo rovnomernejší odvod tepla.

Hog
    Účastník (Participant)

Ahoyky!                           Copak ono nejde tancovat na více svatbách ?!

Schluß – ende ?!

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,706 až 12,720 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri