40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- Toto téma obsahuje 16,925 odpovedí, 115 hlasov, a bola naposledny upravená pred 4 rokmi, 2 mesiacmi od
maco.
-
AutorPríspevky
-
10. augusta 2016 o 14:55 #99756
ahojko
Účastník (Participant)Hogu,
zjavne nie je svadba ako svadba…..:-)….
10. augusta 2016 o 18:06 #99757Hruso25
Účastník (Participant)Papi,je to tiež len vyťahujem zo svojej slabej pamäťovej karty. 😟
V polovičke osemdesiatých rokoch vo Světe Motorú bol článok/kniha na pokračovanie o dvoch konštruktéroch Vlastimila Raina a Jaroslava Voňky. Súper čitanie,ako sa stali majstri Československa a nikto ich na predávanie cien nepozval. Na Fera Srnu ktorý sedlal ich stroje,ako im už neostali peniaze na zapalovanie,ako riešili odlievanie, ako motorovú brzdu, zadieranie, kreslenie na kuchynskom stole. Na tu dobu dosť odvážne,ale už asi fungovala perestrojka.
Tiež som hltal spomienky Františka Šťastného.Ako začínal na bicykli s dušami okolo krku,ako pred cieľom zobral dievčatku jej detský bike a došpurtoval do cieľa.Ako na jedných pretekoch v tréningu mu japonci ponúkli ich stroj,nech ho vyskúša,samozrejme, že takej ponuke sa neodolá. Frankii zakvaltoval a už letel až kým sa japonec nezadrel. Nechal ho vychladnúť, nakopol a došiel do depa,odovzdal a paďakoval. Na druhý deň Japonský pretekár na štarte motorke naložil a tá sa samozrejme zadrela. Šťastný to okomentoval: Nemohli prísť za mnou sa opýtať,Frankii kusla sa nám mašina,neviete o tom niečo?11. augusta 2016 o 16:08 #99758Retro
Účastník (Participant)Hruso25 je tu pár nepresností. RAVO nikdy nevyhralo M Československa. Dvestopattesiatka RAVO ktorú jazdil Srna bol dvojvalec a ten nesmel v republikových majstrovstvá štartovať, lebo v tom čase to u nás bola trieda len pre jednovalce. Srna s ním jazdil ale mimo konkurencie bez nároku na body. V Brne stým šiel na bedňu /ešte to ale nebolo MS/ ale pre poruchu pretek nedokončil. Túto konštrukciu potom odkúpila Jawa a vznikol obsah 350. Nazývali to Jawa RAvo alebo Rampouch, ale to bola už iná motorka.
Tu je Srna už na Jawe Rampouchu. Fotky na Rave sa mi momentálne nechce hľadať.12. augusta 2016 o 19:10 #99759Hruso25
Účastník (Participant)Tuším ich posledná motorka bola 125ka trojválec.
13. augusta 2016 o 6:27 #99760Retro
Účastník (Participant)Dvojvalec do V.
Trojvalec 350 pochádzal z dielne Miroslava Stružku a jazdil s ním Vladimír Jarolím. Vyhral na ňom národný pretek v Brne 1979.14. augusta 2016 o 11:59 #99761przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😎 👍 Dnes len Šarkánek v peruánskych divočinách, už som doma, práve štartuje motoGP…
18. augusta 2016 o 19:57 #99762Hruso25
Účastník (Participant)Retro/ Papi, čítal som to pred tridsiatimi rokmi. Pamätám si, že to bola 125ka trojválec do V a motor mal sedem stupňovú oddeliteľnú prevodovku.Len si už nespomeniem či sa im ju podarilo dokončiť.
Bohužiaľ časopisov som sa musel zbaviť,málo miesta v pracovni.3. septembra 2016 o 19:54 #99763przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)Komoča dnes poobede:
4. septembra 2016 o 9:26 #99764przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)👍 Dnes motorky v Anglicku, okruh Silverstone.
Štarty trochu posunuté, podľa SEČovského času to vypadá teraz takto:
moto3 – 13:30
moto2 – 15:00
motoGP – 16:30Rošt motoGP:
1. Crutchlow
2. Rossi
3. Viňales
4. Pedrosa
5. Marquez
.
.
.
9. Lorenzo, atď…7. septembra 2016 o 8:00 #99765przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😈 👍 Koncom týždňa zase dobré ponuky mororkárskych Grand Prix:
1) GP San Marino e della Riviera di Rimini 2016 ( po slovensky GP Misano, Taliansko 😁 )
2) 😉 Reálnejšie pre nás je Pérak GP Bernolákovo v sobotu:
9. septembra 2016 o 17:02 #99766Retro
Účastník (Participant)Papi pozri čo sa mi dnes dostalo pod ruky…
9. septembra 2016 o 17:03 #99767Retro
Účastník (Participant)9. septembra 2016 o 17:33 #99768przwjhrjaujzepieztjte
Účastník (Participant)😎 👍 Ajaj, parádna raritka, Ariel Square Four. Štvorvalec do štvorca. Kedysi sa Ariely dovážali aj do Československa a dedo ma naučil básničku, ktorou si z bArielistov robili puču:
Ariel, Ariel,
Žádny kopec nevyjel.
Asi to konštruktérom nedalo spať, tak výsledkom bezsenných nocí je tento úplne úchylný štvorvalec. 😁9. septembra 2016 o 17:39 #99769Retro
Účastník (Participant)No raritka je hlavne preto lebo ten je v kývačkovom ráme. Jedná sa o prototyp ktorých veľa nebolo.
Všetko fasa, len má to jeden problém. Že nie je môj:-)10. septembra 2016 o 9:14 #99770apa
Účastník (Participant)čo znamená tenký vačkový rám?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Vespa Officina 8 – návrat ku koreňom legendy

Pozvánka na Tanec Slnka 2025

Triumph Speed Twin 1200 RS 2025 – britská sila v retro kabáte

Ako sa rodia motocykle CFMOTO: Navštívili sme továreň v čínskom Hangzhou

MOTO TEST CAMP po prvýkrát na Slovensku: Najväčší testovací víkend motocyklov mieri do Trenčína

Triumph Bonneville Bobber 2024: Britský rebel so štýlom aj silouText a foto: motocykel.sk

BMW Motorrad Concept RR: Budúcnosť superbikov zhmotnená v karbóne a technike

Suzuki GSX-S1000GX: Revolúcia v segmente sport-touring?

Kawasaki W800 a Meguro S1 – klasika s japonskou dušou a modernou spoľahlivosťou

Kawasaki Z900RS a Z650RS – klasika pre moderného jazdca

MOTO TEST CAMP po prvýkrát na Slovensku: Najväčší testovací víkend motocyklov mieri do Trenčína

BMW Motorrad Concept RR: Budúcnosť superbikov zhmotnená v karbóne a technike

Triumph Bonneville Bobber 2024: Britský rebel so štýlom aj silouText a foto: motocykel.sk

Ako sa rodia motocykle CFMOTO: Navštívili sme továreň v čínskom Hangzhou

Triumph Speed Twin 1200 RS 2025 – britská sila v retro kabáte

Pozvánka na Tanec Slnka 2025