Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,721 až 12,735 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    ahojko
    Účastník (Participant)

Hogu,

zjavne nie je svadba ako svadba…..:-)….

Hruso25
    Účastník (Participant)

Papi,je to tiež len vyťahujem zo svojej slabej pamäťovej karty.  😟 
    V polovičke osemdesiatých rokoch vo Světe Motorú bol článok/kniha na pokračovanie o dvoch konštruktéroch Vlastimila Raina a Jaroslava Voňky. Súper čitanie,ako sa stali majstri Československa a nikto ich na predávanie cien nepozval. Na Fera Srnu ktorý sedlal ich stroje,ako im už neostali peniaze na zapalovanie,ako riešili odlievanie, ako motorovú brzdu, zadieranie, kreslenie na kuchynskom stole. Na tu dobu dosť odvážne,ale už asi fungovala perestrojka.
    Tiež som hltal spomienky Františka Šťastného.Ako začínal na bicykli s dušami okolo krku,ako pred cieľom zobral dievčatku jej detský bike a došpurtoval do cieľa.Ako na jedných pretekoch v tréningu mu japonci ponúkli ich stroj,nech ho vyskúša,samozrejme, že takej ponuke sa neodolá. Frankii zakvaltoval a už letel až kým sa japonec nezadrel.  Nechal ho vychladnúť, nakopol a došiel do depa,odovzdal a paďakoval. Na druhý deň Japonský pretekár na štarte motorke naložil a tá sa samozrejme zadrela. Šťastný to okomentoval: Nemohli prísť za mnou sa opýtať,Frankii kusla sa nám mašina,neviete o tom niečo?

Retro
    Účastník (Participant)

Hruso25 je tu pár nepresností. RAVO nikdy nevyhralo M Československa. Dvestopattesiatka RAVO ktorú jazdil Srna bol dvojvalec a ten nesmel v republikových majstrovstvá štartovať, lebo v tom čase to u nás bola trieda len pre jednovalce. Srna s ním jazdil ale mimo konkurencie bez nároku na body. V Brne stým šiel na bedňu /ešte to ale nebolo MS/ ale pre poruchu pretek nedokončil. Túto konštrukciu potom odkúpila Jawa a vznikol obsah 350. Nazývali to Jawa RAvo alebo Rampouch, ale to bola už iná motorka.
    Tu je Srna už na Jawe Rampouchu. Fotky na Rave sa mi momentálne nechce hľadať.

Hruso25
    Účastník (Participant)

Tuším ich posledná motorka bola 125ka trojválec.

Retro
    Účastník (Participant)

Dvojvalec do V.
    Trojvalec 350 pochádzal z dielne Miroslava Stružku a jazdil s ním Vladimír Jarolím. Vyhral na ňom národný pretek v Brne 1979.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😎 👍  Dnes len Šarkánek v peruánskych divočinách, už som doma, práve štartuje motoGP…

Hruso25
    Účastník (Participant)

Retro/ Papi, čítal som to pred tridsiatimi rokmi. Pamätám si, že to bola 125ka trojválec do V a motor mal sedem stupňovú oddeliteľnú prevodovku.Len si už nespomeniem či sa im ju podarilo dokončiť.
    Bohužiaľ časopisov som sa musel zbaviť,málo miesta v pracovni.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

Komoča dnes poobede:

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

👍  Dnes motorky v Anglicku, okruh Silverstone.

Štarty trochu posunuté, podľa SEČovského času to vypadá teraz takto:

moto3 – 13:30
    moto2 – 15:00
    motoGP – 16:30

Rošt motoGP:

1. Crutchlow
    2. Rossi
    3. Viňales
    4. Pedrosa
    5. Marquez
    .
    .
    .
    9. Lorenzo, atď…

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈 👍  Koncom týždňa zase dobré ponuky mororkárskych Grand Prix:

1) GP San Marino e della Riviera di Rimini 2016 ( po slovensky GP Misano, Taliansko 😁  )

2) 😉  Reálnejšie pre nás je Pérak GP Bernolákovo v sobotu:

Retro
    Účastník (Participant)

Papi pozri čo sa mi dnes dostalo pod ruky…

Retro
    Účastník (Participant)

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😎 👍  Ajaj, parádna raritka, Ariel Square Four. Štvorvalec do štvorca. Kedysi sa Ariely dovážali aj do Československa a dedo ma naučil básničku, ktorou si z bArielistov robili puču:

Ariel, Ariel,
    Žádny kopec nevyjel.

Asi to konštruktérom nedalo spať, tak výsledkom bezsenných nocí je tento úplne úchylný štvorvalec.  😁 

Retro
    Účastník (Participant)

No raritka je hlavne preto lebo ten je v kývačkovom ráme. Jedná sa o prototyp ktorých veľa nebolo.
    Všetko fasa, len má to jeden problém. Že nie je môj:-)

apa
    Účastník (Participant)

čo znamená tenký vačkový rám?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 12,721 až 12,735 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri