40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
23. augusta 2018 o 10:28 #101228bacaonoÚčastník (Participant)
A gdo z vás tu má blatostroj Zusuki? 😈
Ináč tý jediné sa mi od ních pozdávajú. 👍
…..a kolko mén majstróv sťeš s téj alebo inéj doby čo jazdili ostatné ne-Zusuki stroje? 😁23. augusta 2018 o 10:45 #101229przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Neboj, viem ich dosť, na ČZ sme boli pyšní šeci (kopec titulov, Robert, Arbekov, Friedrichs…),
dúfam, že sa nechceš pýšiť titulom Mojsejeva na KTM, kerý titul Rusi (na KTM, jak ináč?) jednoznačne ukradli Faltovi, veď to bolo zmanipulované, že aj dnešní žabožrúti by sa pri tom červenali hanbiac sa v kúte … 😁 😁 😁23. augusta 2018 o 11:16 #101230bacaonoÚčastník (Participant)Priznám sa že trištvrťe tých mén mi ništ ňehovorí. 😈 mosev by som googliť jak mlhoš a to sa mi ňesťe. 😁
Som len usúďev že asi nejazdili šecci na Zusukách.
Len som sa furt ňedozveďev gdo tu takú najsamlepšú blatozuzu má. (že by som volákú skúsev)
Hádam najblišší je apa s tým jeho dreveňňákom. 😁 😁23. augusta 2018 o 11:47 #101231przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Tak ostrú krosku nemá žiadny môj známy, DRZ 400 má môj bývalý kolega, ale on nepožičia ani mne, dokonca možno, že ju už aj predal.
Inak sa mi zdá, že zo všeobecne slabnúcej japonskej silnej štvorky najviac stagnuje Suzuki, preto sa teším, že som vymákol uloženku zo slušných predkrízových eSVéčiek (r.v. 2007).
Čo sa známych mien týka, absolútny Suzuki-hrdina z novších čias je populárny americký trpaslík Ricky Carmichael, vyhral skoro všetko, čo sa vyhrať dalo. Prischla mu prezývka Goat (= koza), ale nie preto, že skáče, ako koza, ale preto, lebo si zaslúžil titul „Greatest of All Time“ – v skratke GOAT, hehehe.
Ale ja si vážim aj cestných machrov na okruhoch a môj hrdina je kráľ driftov z praveku, Kevin Schwantz, majster sveta (na Suzuki, jak ináč? 😈 ), teda nejaký ten bahnitý šmrnc ma až tak nešponuje.Preto sa teším aj z môjho eSVéčka a moje hľadiská som zhhrnul v slogane
Váha pod 200, rýchlosť nad 200, čo iné dôchodca potrebuje? 😘 😘 😘 😈23. augusta 2018 o 12:57 #101232bacaonoÚčastník (Participant)Šak to s tým šmrncom a skúrtáma platí. 😁
….a tú Zusuki som tam dodav len zato aby som tých Zuzkáróv trochu schladev a našponuvav. 😈 Lebo si myslá že keť su f prevahe, že majú najsamlepšé a najsamkrajšé motorky. Tak nech si ňemyslá. 😁 😇
Vidím že zabralo. 😁 😁 😁23. augusta 2018 o 14:05 #101233przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Mňa netreba schladiť, nepreferujem žiadnu značku. Ak máš nejaký prehľad, čo všetko som už jazdil, asi ti to nemusím dokazovať.
Nie som zaujatý, veď som vyslovený všežravec. 😁Dokonca mám aj svoj rebríček kvality Japoncov, a to nie podľa Gugela.
Na špici (napriek mojim neblahým skúsenostiam s CBF 1000) je jednoznačne Honda, nasleduje Yamaha, potom Kawasaki a až na konci je Suzuki. 😈Potom dlho-dlho nikde nič, až potom idú Nemci, Taliani, Angličania, a niekde ďaleko na konci pokulhávajú Rakúšania. 😁
Ale nezúfaj, KTM je stále sveteľné roky pred Amerikou, šak Bobolak to vie… 😁
23. augusta 2018 o 14:49 #101234bacaonoÚčastník (Participant)Je viďeť že si sa uš dávno ňevozev na volákéj čil vyrobenej Honde a KTM. 😉
Ten rebríček je tak 10-15 rokóv neaktuálný. 😈23. augusta 2018 o 15:17 #101235przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Môj rebríček síce rieši výrobcov motoriek, ich skúsenosti a výsledky, ale aj rozvetvenie výroby a skúsenosti z najširších oblastí strojárenstva.
Akože zázemie a know-how.
Ako príklad uvediem napr. Hondu, kerá bez problémov využíva komplexné výsledky vývoja a výskumu vrátane skúseností z F1, MotoGP, IndyCar, z výroby automobilov, ale aj z „triviálnych oblastí“ lodných motorov, čerpadiel alebo elektrocentrál, blablabla…
Na ktoré odvetvie sa ozaj sústredia, tam sa im darí a ak chcú, zvalcujú celý svet, lebo majú obrovský technologický náskok. Tá dynamika, ktorou Japonci nastúpili, ešte tam stále je a odšpionážované finesy opatrujú už vylepšené…
To, že niektoré odvetvie nechajú chvíľu stagnovať, neznamená ohrozenie firmy, len momentálne prevládajú iné priority v rámci koncernu. Koncern síce pozostáva z veľa akože samostatných segmentov, ale všetky tie časti majú prístup ku všetkým tajomstvám značky.
Nie je to ale tak jednoduchá vec, napr. momentálne v F1 Honda nejak nevalcuje, zato v Amerike tlačia na pílu… Biznis is biznis.
Spomeň si ale na pokusy BMW v F1 z čias Ralfa Schumachera – ani zaboha sa to nechcelo rozbehnúť, až nakoniec to vzdali… Tiež to bolo o prioritách v rámci komplexu, ale kedz še nedá, tak še nedá, no… 😈
23. augusta 2018 o 16:46 #101236bacaonoÚčastník (Participant)Bavíme sa o motorkách, o kosačkách, loďách,autách, alebo o čerpallách?
O tom že Honda vyvíjá v celom spektre je chválihonné, …….
Tak mi došóv na rozum ten paškvil čo sa koná f emérike južnéj a volá sa jak mesto f afrike na „D“. Tam sa snažá fšemožnými prostrédkámi a know-howámi uš pár rokóv a ništ. A že tam rvú ras tolko peňazí jak ostatní.23. augusta 2018 o 17:10 #101237malylapajÚčastník (Participant)apa 👍
23. augusta 2018 o 18:10 #101238przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Bača, šak dobre, no, Honda motorky robiť nevie, len kosačky… 😁
Takto sa môžeme dohodnúť? 😈23. augusta 2018 o 18:16 #101239apaÚčastník (Participant)Počuvaj ty bača z ondrikoviec ak máš nejaký prehľad, čo všetko som už jazdil, asi ti to nemusím dokazovať. Nie som zaujatý, veď som vyslovený všežravec.
1. Jawa Mustang
2. (Jawa) Babetta
3. Honda Lead SCV 100
4. Zusukii Burgman AN400
5. Džamaha Xmax400
6. Honda Varadrevo XL1000VA
7. Zusukiii V-Storm 650
8. Kenzel bycyglyAle pochvalil si mi drevenjaka a to sa počíta 🙂 😁 👍
23. augusta 2018 o 18:20 #101240przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 A Suzuki ani kosačky robiť nevie … 😁
23. augusta 2018 o 18:28 #101241bacaonoÚčastník (Participant)papi to nikde netvrdím. 😉
Ale že by to čo v sučasnosti predávajú bežným ľuďom nejako kvalitou vyčnievalo nad bežný priemer? Možno tak pred rokmi.
Zo zákazníkov si robia pri nových modeloch pokusných králikov tak isto ako všetci.23. augusta 2018 o 18:30 #101242bacaonoÚčastník (Participant)😈 …a Krawasaki robilo a jak to dopallo. 😈
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.