Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 15,106 až 15,120 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    maco
    Účastník (Participant)

Retro, díky. Určite tie Piloty povolím, lebo už nemám inú možnosť. A ešte jedna vychytávka. Celé leto som jazdil s mierne prykrytým chladičom, t.j mierne zvýšenou teplotou na teplomery. Vtedy to bolo OK. Akonáhle som dal papier z chladiča dole, po čase bol 4. sviečka zadrbaná. Preto uvažujem ešte skúsiť sedmičky. Ten vodník chladí dobre pri plnom výkone- na okruhu.
    Ale je pravda, že ten motor, teda asi aj karbesy ladili predomnou ešte väčší ladiči  😁

Retro
    Účastník (Participant)

No toto už je proti všetkému čo bolo predtým. Veľmi bohatá zmes sa ti prejaví tak, že studený motor naštartuješ v pohode. Keď sa začne zahrievať začína to blbnúť a pridymovať. Pri horúcom motore už je to na riť a keď ho vtedy vypneš a chceš znovu naštartovať, tak sa môžeš so sviečkami rozlúčiť. Tepelne hodnoty sviečok pri takom furikovaní neroeš. Motor nežne máš nahriaty na 90 v meste stále 100 , vetrák sa ti spúšťa pri 100 stupňoch. A ešte deteil😀 Meral si kompresiu vo valcoch?

Retro
    Účastník (Participant)

Ten tablet píše miesto mňa do p… Motor máš bežne zehriaty tam malo byť nie nežne😀😀😀
    A teraz sa Papi chytí😀

maco
    Účastník (Participant)

Kompresia je meraná, za tepla 10,5 až 11 atm, celkom rovnomerne na každom valci.
    Len mi ešte povedz, ako sa prejaví to vyskrutkovanie Pilota.

Retro
    Účastník (Participant)

V nízkych otáčkach bude motor pružnejší, bude držať otáčky, otáčky budú pekne klesať. Ten starý motor to potrebuje. Možno nebude treba až tri a pol, každý motor je iný treba skúsiť. U starej gsxr sa k nim dostaneš v pohode. Pokiaľ sú ostatné trysky rozlagrované, tak veľa neporiešime ale skús to. No bež do garáže😀

maco
    Účastník (Participant)

OK, díky že si sa mi venoval. Ozvem sa, keď to odskúšam.  👍  👍  👍

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😈  Retro, kde je problém?

Šak dobre píšeš.

Mašinku treba zohriať nežne, bozkať, jemne hladkať, inak môže byť problém.  😈
    Pri príliš rýchlom zohrievaní napr. môže ostať úplne studená, až nasratá. Odrazu jej môže rozbolieť aj hlava. 😁

Vyvarujte sa jazde na studených mašinkách, prestane vás to baviť.

ahojko
    Účastník (Participant)

Retro

Paraada to citat! Skoda ze som zacal „motorkovat“ az ked

vsetko je po vasom „striekacie“ a komputerizovane…

Skusenost mechanika sa straca a nahradza ho cista vymena

kompomentov … Je mi viac ako jasne, ze tie  vedomosti

co si tu predviedol sa uz nikdy nenaucim..  Dufam vsak,

ze pri takychto debatach sa co to na mna nalepi, a o to mi ide!!

maco
    Účastník (Participant)

Dobré ráno.
    Retro, až teraz som si uvedomil, čo hovoríš o tryskách. Nejaký cocot ich pomenil- teda hlavné. A konečne už viem, čo znamenajú údaje v manuály. Trysky pre 1. a 4. valec majú byť menšie-112 a ja ich mám 115. Preto zadrbáva často 4. sviečku a mašina sa v nízkych otáčkach správa ako keby mala viac benzínu ako treba. V manuály je to aj napísané, ale myslel som, že je to pre iné modely- ale to je pre jednotlivé valce. Nebyť Tvojej informácie o rozdielych tryskách pre jednotlivé valce, doteraz si myslím, že všade majú byť 115. Dík. 😁

Retro
    Účastník (Participant)

Maco daj všetky trysky ale nové. Hlavné aj voľnobežmé. Ja myslím že sú aj zväčšované. Pri športových filtroch to treba urobiť. U toho čo tam máš ty sa to ešte zvlálne. Keby si mal sanie s filtrami bez airboxu, tak musíš ísť hore s tryskami min. o 15%. No a preto si myslím že nejaký génius zväčšil trysky.
    ahojko, ďakujem😀 Každý vie niečo a nikto nemôže vedieť všetko. Ty určite dobre hraješ hokej😀😀

Retro
    Účastník (Participant)

Ešte k tým tryskám. Napr. Hornet 600, keď má miesto 105 trysky 110 sviečky odpáli hneď po zahriati, vypnutí motora a opatovnom naštartovaní. A ešte jedna zaujímavosť. To číslo nie je priemer diery ale je to čas v sekundách za ktorý tryskou pretečie určité množstvo benzínu za určitých podmieniok. Tým sa ale nezaťažujme. Len never keď ti nikto v karčme povie, že vie tie trysky premerať. To mu rovno daj s pollitrákom po hlave😀

maco
    Účastník (Participant)

Retro, volnobežné sú tie dve vzduchové na spodku príruby zvonku?

Retro
    Účastník (Participant)

Nie, keď dáš dole plavákovú komoru tak je vedľa hlavnej. Len oni môž byť pod gumenou zátkou a nevidíš ich. Takže keď do toho čumíš vidíš jednu trysku (hlavnú) alebo dve ???

maco
    Účastník (Participant)

Kuva, zatiaľ som si vždy všimol len jednu. Poobede to otvorím a poviem.

Retro
    Účastník (Participant)

To je aká robota pičába?!?!😀 Vedľa hlavnej trysky budeš mať gumovú záslepku. Vyber ju a pod
    ňou bude voľnobežná tryska. Nepýtaj sa ma prečo. Už som napísal a na debilnom tablete sa mi to nechce vyťukávať.😀

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 15,106 až 15,120 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri