40+ – tu sme
Domov › Diskusné Fóra › Kaviareň › 40+ – tu sme
Označené ako: Hruso25
- This topic has 16,925 odpovedí, 115 hlasov, and was last updated pred 3 years, 9 months by maco.
-
AutorPríspevky
-
21. januára 2020 o 16:07 #103314RetroÚčastník (Participant)
On má RG 500 Gamma, čiže sériovku na značkách. To je špeciál na akých jazdili Sheene, Uncini, Lucchinelli atď. A zbytočne bude chodiť, motor je už preč😀. Bolo ho treba len zoradiť. Tzn. štyri jednotlivé kľuky s hriadeľom zapaľovania a načasovať šupatka.
1. februára 2020 o 15:29 #103315przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Zase to tu zdechlo, nikto nič nepridá, ani majitelia veľkých archívov.
Síce sezóna v plnom prúde, asi všetci jazdia.
Dám aspoň jednu dnešnú „z teho Japonska“ 😈Lapaja som doobeda odmietol, že mi tečie z nosa, ale potom som slnku neodolal a predsa som vybehol, oplatilo sa, už mi z nosa netečie… 👍 😁
1. februára 2020 o 18:30 #103316ahojkoÚčastník (Participant)Kva, Papi,
si moje tiche tuzby sam zrealizoval.. Bol som sa (na aute) previezt
ku kamosovi (tiez v Nitre), a len som tisko v duchu stenal…!
Keby som mal dnes motku niekde tu v Nitre, tak by som ju isto
prebehol,.. krasnych 15*C, gramblave a bolave kolena by na bolest
isto hned zabudli… Nuz Mr. Marfy sa isto dozvedel ze idem v aprili
pod pilku vrtacky skalpely zahnute ihly a nite…. Tak mi to „veeelice“
sprijemnuje tymto jarnym pocasim,… Nadej umiera posledna!!! 😎2. februára 2020 o 16:36 #103317RetroÚčastník (Participant)Tak jeden z majiteľov veľkých archívov niečo pridá, ale aj musí zareagovať na prispievateľa do českého fóra o Moto Guzzi Bicilindrica. Vôbec tam nespomenul slovenského továrenského jazdca Guzzi Alexanda Kostolániho a to by sa patrilo. A urobil tvrdku!!! Nepíše sa „pomali na pamiatkárskom zozname UNESCO“ ale POMALY. Szörnyű… 😁
2 x Alexander Kostoláni a Guzzi 500 Dondolino2. februára 2020 o 16:37 #103318RetroÚčastník (Participant)2. februára 2020 o 21:04 #103319przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Dobrý večer, pán učiteľ, ja tam mám hrubiek o dosť viac, ich počet je adekvátny dvojky zo slovenčiny na maturite…
Ale ďakujem za upozornenie v zmysle hesla „Nikdy nie je neskoro“ 🙂No a musím sa priznať, že pretekárske dejiny Moto Guzzi veru až tak nepoznám, lebo neviem po taliansky a ten Retro, kto tie dejiny pozná, všetko tají a potom ma zdrbe… 😁
Ale ten článok od Cathcarta sa mi páčil, on tam vždy dáva nielen dojmy z jazdy, ale aj kopec zaujímavých technických finesov.
Ahojko, a ty okamžite začni jazdiť, všetky motorky na svete majú tak zdraviu prospešné vibrácie, že promptne liečia všetky choroby sveta. Mám to vyskúšané… 😈 👍3. februára 2020 o 20:39 #103320BielyorolÚčastník (Participant)Hľadám chorého číňana, ktorý za 50 éček kýchne v našom parlamente. 😁
4. februára 2020 o 7:41 #103321ahojkoÚčastník (Participant)Orliku 👍 ,
ale na koho by sme potom nadavali?
😈4. februára 2020 o 7:58 #103322przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)😈 Orle, nerozhadzuj zbytočne peniaze. Kkt = vták, no a koľko je tam kktov, bohate bude stačiť vtáčia chrípka. Tú vraj už tu máme zadarmo… 😈
Dobré ráno vespolek, Bolek a Lolek. A Polek Bolívka. 😁4. februára 2020 o 11:25 #103323Hruso25Účastník (Participant)Pracujem ako predavač v potravinách. Otváracie hodiny sú od 7,00 do 16,00 hod s prestávkou medzi 12,00-13,00 hod cez týždeň. Sobota otváracia doba : 7,00-12,00 hod. Nedeľa voľná. Do pracovného výkazu si píšem po 8 hod na deň cez týždeň a 5 hodín za Sobotu. Od roku 2005 som jediný zamestnanec na tejto prevádzke. V bežnom roku mám voľné len prikázané štátne sviatky a Nedele. Môj zamestnávateľ mi každoročne prikazuje čerpať dovolenku jeden deň v týždni. Posledné roky je týmto dňom utorok. Zostatok z minulého roku mám 17 dní. (Podarilo sa mi vybrať 5 dní v júli). Na príkaz zamestnávateľa budem ho citovať: „predajňa od 3. 2. 2020 každý utorok zatvorená do odvolania“. Pre mňa to znamená, že budem v práci päť dní a v ten šiesty deň dovolenka. Tá dovolenka ktorú si nevyberiem sa mi prenesie do budúceho roka a celé sa to opakuje dookola. Jediná výnimka bol rok 2018 kedy sa zamestnávateľ pozabudol a ku konci roka hrozilo, že mi ostane 50 dní a k roku 2019 mi 25 dni prepadne, na čo som ho upozorňoval. ( Roky pred tým som mal zatvorené štvrtky).
Chcem sa vás opýtať, môže zamestnávateľ disponovať s celou mojou dovolenkou? Má právo prikazovať mi čerpanie dovolenky po jednom dni a v mesiaci, ktorý určí on? Dovoľuje Zákonník práce mať v mesiaci len 4 dni voľna, ( v mojom prípade len Nedeľa)?
Ja len , že keď už je ten môj utorok. 😈4. februára 2020 o 14:21 #103324BielyorolÚčastník (Participant)U nás utorok chodia smetiari. 😁
4. februára 2020 o 16:49 #103325przwjhrjaujzepieztjteÚčastník (Participant)Hrušo, daj do Googla „čerpanie dovolenky“ a naskočia ti tam témy na čítanie cez dva mesiace.
Je ale dosť nachuja, ak si sám.
Ak ťa niekto bude zastupovať, vykradne ti krám, ak zavreš na dva týždne, ľudia na teba zabudnú…Spomenul som si na Slona a Tatošku, majú rodinný obchodík s potravinami, taký vreckový hypermarket. Éj, veru veľa s nami jazdili, kým ten obchod nerozbehli, ale odvtedy sú tam furt a furt, je to tvrdá fuška.
Jeden denne za pultom, druhý zháňa tovar, zavrieť nemajú odvahu, lebo konkurencia je silná a boja sa straty zákazníkov. Ak ich chceme vidieť, musí prísť banda za nimi, a to sú sami sebe pánom, nikto ich neterorizuje.Ono keď má človek šéfa, má to ľahšie, aspoň má koho nakopať do riti… 😁
4. februára 2020 o 21:42 #103326Hruso25Účastník (Participant)Papi, si trafil hlavičku po klincovi. Vo všetkom máš pravdu a aj o ujovi Googl. Ja som sa chcel len trošičku vyžalovať.
5. februára 2020 o 19:42 #103327BielyorolÚčastník (Participant)Aha, tak to potom musíš začať úplne ináč, napr. zorganizovať jedno stretko, kedy mu pôjdeme dať cez p**u. 😁
8. februára 2020 o 20:39 #103328RetroÚčastník (Participant)Tu má asi každý všetro v prdeli…. Papi, máš môj môj mail. Šičike servus, motorkári…čo Vás od malička len toto bavilo. 40+ motorkari… Tí 13+ sú možno väčší draci ako Vy 40+…
Čo by som nikdy nepovedal… -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.