Connect with us

40+ – tu sme

Domov Diskusné Fóra Kaviareň 40+ – tu sme

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 7,426 až 7,440 (z celkového počtu 16,926 )
  • Autor
    kingston
    Účastník (Participant)

Mlhoš, ak máš elektronickú prístrojovku kde sa ti zobrazujú hodiny aj pri vybratom kľúči tak budeš mať nejaký minimálny odber zo zapojeného akumulátora vždy – malinká iskierka podľa Krampusa.

Sviňa vybíjacia môže byť napr. alarm. Ešte horšie – napr. zle zapojené vyhrievanie rukovätí a pod.

Netreba dramatizovať, ak sa chceš uistiť zapoj do série s akumulátorom ampérmeter a meraj. Pár mA odberu dobrý akumulátor tak skoro nevybije.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😉 Mlhoš, len žiadna panika. 😈  Dám ti nejaké svoje citáty:

Iskrenie môže zapríčiniť aj imobilizer alebo alarm, hocičo, čo má odber aj po vytiahnutí kľúča zo zapalovania.

Ak nič také ale nemáš, musíš merať:

1) Zapoj na dobitú batériu len kabel „+“, kostru nechaj odpojenú.
    2) Prepni merák na rozsah nejakých 20 mA a odmeraj hodnotu medzi „-“ pólom batérie a kabelom kostry. Ak je menej, ako 5 mA, nerieš.
    3) Ak je viac, ako 5 mA, sa ozvi (asi máš niekde skrat alebo vadný regulátor-usmerňovač)…😉 

Možno je výhodnejšie začať väčším rozsahom, ako 20 mA (napr.200 mA), lebo masívnejší skrat môže odpáliť poistku v meráku…

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

No, Kingston ma predbehol.
    A ešte som zabudol, všetko vypnuté, kľúčik vonku a červený kabel meráku pridať na kabel kostry…

VANUCCI
    Účastník (Participant)
    WIKA
    Účastník (Participant)

Kingston, vojak sa stará, vojak mááááááá.  😉  Ta ne, bratm?

kavis
    Účastník (Participant)

Vidíš to Miloš keby si si kúpil poctivé americké železo alebo by si ostal pri tom tvojom kokodrilovi nemusel si tu riešiť takéto problémy ale ty nie ty si musel vymýšľať do japončíka 😈  😈

yoffo
    Účastník (Participant)

Mne začne iskriť, keď sa drbnem do brňafky ….mám to zle napólované ??? 😶

Mlhos
    Účastník (Participant)

Hehe yukina vybila baterku za tyzden na 9 V dal som tam vypinac a uz ju nevybija idem to skusat vidim ze ja som ten prud meral opacne preto som nic nenameral cerveny som daval vzdy na – pol a cierny na kostrovy kabel ze okruh  😁

bobolak
    Účastník (Participant)

Mlhoš na troflaku ktoru palicu dávaš prvú plus alebo minus?? 😶 

kingston
    Účastník (Participant)

Mlhoš to si musel mať nejaký ručičkový  predpotopný merák  😎 .

Moderný „didžitálny“ merák sa s polaritou neserie, ak ho zapojíš opačne tak zobrazí pred nameranou hodnotou znamienko mínus a jeto .

P.S. Aj tak na Avomet dnešné meráky nemajú  🙂 .

lara
    Účastník (Participant)

To je ale motorka

Mlhos
    Účastník (Participant)

Baterka nahodena odber 0.01 mA  nastartovalo na brnknutie zato na yukine sa to ani zmerat neda na cele ampere sice ukazuje 0 ale na vsetky mili nech som to prepinal kam som chcel nahodilo 1. , co je na tom stare  ved to maju este v tescu 

kingston
    Účastník (Participant)

Ten co si dal na obrazku by mal merat aj s opacnym znamienkom. Mam podobny a tak funguje.

przwjhrjaujzepieztjte
    Účastník (Participant)

😁 No čo je, chlapci a dievčatá?

Nikto nič nepíše?
    Valentin vás zaskočil?
    Neviete prestať? 😁

kavis
    Účastník (Participant)

Máš pravdu papi už ma bolí pravačka aj ľavačka a dnešný deň ide tak pomali  😈  😇

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 7,426 až 7,440 (z celkového počtu 16,926 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Advertisement

Partneri